Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόγραμμα Η/Υ για ΚΕΝΑΚ (θερμομόνωση κτλ)


vangalanos

Recommended Posts

Ένας Αρχ ή Π.Μ μπορεί να μελετήσει - υπογράψει το κέλυφος (το οποίο είναι το 20% της μέλετης των αρζιτεκτονικών δηλαδή ένα σεβαστό ποσό της συνολικής αμοιβής για την ε.μ. ). Επομένως αξίζει να ασχοληθούμε.

 

Εγώ από ότι κατάλαβα λίγο που ασχολήθηκα με το πρόγραμμα του ΤΕΕ, αυτό δεν κάνει θερμομόνωση αφού τα θέλει όλα έτοιμα για να κάνει τον τελικό υπολογισμό. Δηλαδή δεν του βάζεις υλικά, διαστάσεις κ.τ.λ. και να σου υπολογίσει τα U του κάθε υλικού. Τα θέλει έτοιμα! Άρα πρέπει να αγοράσουμε πρόγραμμα κατά τη γμώμη μου αφού μόνο και μόνο θερμομόνωση να θες δεν την κάνει το ΤΕΕ.

 

Φαντάζομαι ούτε σκιάσεις θα κάνει μόνο του. Γενικά το πρ. του ΤΕΕ τα θέλει όλα έτοιμα να κάνει τον τελικό υπολογισμό. Ίσως κάποιος που έχει εμπειρία με μηχανολογικά, έχει excelakia για θερμομόνωση, έχει δικές του μεθόδους κ.τ.λ. να τα καταφέρνει μόνο με αυτό. Εγώ που δεν έχω όλα αυτά θα αγοράσω και άλλο πρόγραμμα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 208
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Να ρωτήσω βρε παιδιά γιατί ακόμα δεν έχω καταλάβει.

 

1) Το πρόγραμμα του ΤΕΕ κάνει ή δεν κάνει ενεργειακή μελέτη;

 

2) Ένας πολιτικός μηχανικός ή αρχιτέκτονας δεδομένου ότι ασχολείται με το κέλυφος και την αρχιτεκτονική μελέτη είναι απαραίτητο να αγοράσει λογισμικό εφόσον ούτως ή άλλως θα συνεργαστεί με μηχανολόγο ο οποίος έχει πλήρες λογισμικό;

 

1) To πρόγραμμα του ΤΕΕ δεν κάνει το τεύχος της μελέτης. Κάνει μόνο τους υπολογισμούς για την κατάταξη του κτιρίου σε κατηγορία.

 

2) Φυσικά και μπορεί, αλλά αν ο μηχανολόγος κάνει και την μελέτη του κτιρίου προφανώς μπορεί να "παζαρέψει" μεγαλύτερη αμοιβή καθώς κάνει και μέρος της δουλειάς του Αρχιτέκτονα/Πολιτικού. Λογικό δεν είναι να ζητήει ποσοστό από την αμοιβή της μελέτης ΚΕΝΑΚ του κελύφους;

 

Επιπλέον αν δεν βγαίνει η μελέτη ο μηχανικός που έκανε τα αρχιτεκτονικά θα πρέπει να πάρει πίσω τα σχέδια, να κάνει αλλαγές σύμφωνα με τις υποδείξεις του μηχανολόγου και πάλι από την αρχή.

Αν δεν ξέρει πως βγαίνει η μελέτη ΚΕΝΑΚ θα είναι δύσκολο να γίνει γρήγορα η δουλειά, όχι όμως και αδύνατο.

Link to comment
Share on other sites

Την προηγούμενη βδομάδα κυκλοφόρησε, το έχω παραγγείλει αλλά δεν θα το έχω μέχρι παρασκευή για να σου πω κάτι άλλο

Link to comment
Share on other sites

και εγώ το πήρα από το διαδύκτιο (download) αφού κατέβαλα το ποσό και το εγκατάστησα στον υπολογιστή Χρειάζονται και κάποια αρχεία που επισυνάπτονται σε σχετικό μήνυμα της εταιρείας Πάντως το στέλνουν και ταχυδρομικά και το αναμένω Για εντυπώσεις θα γράψω σε λίγο καιρό

Link to comment
Share on other sites

βασικά μόνο ο πολιτικός μηχανικός χρειάζεται να αγοράσει πρόγραμμα μια και ο μηχανολόγος το μόνο που κάνει είναι να βάλει τα αποτελέσματα που έχει βγάλει από τις μελέτες του στο πρόγραμμα (λέω για το 4μ) 30λεπτά δουλεία είναι. Απλά έρχεται λίγο στο γραφείο σου και το κάνει...

Link to comment
Share on other sites

Αυτή η τελευταία άποψη μου φαίνεται πολύ λογική...

 

 

Δείτε και αυτό:

http://www.ace-hellas.gr/ace_website2009/index.asp

 

Τα σχόλια στην προηγούμενη σελίδα από τους συναδέλφους είναι θετικά. Η προσφορά είναι καλή. Τι λέτε; Ποιος μπορεί να εισάγει σε μια σύγκριση τα υπέρ και τα κατά του κάθε προγράμματος;

Link to comment
Share on other sites

@grmaster

 

Υπάρχουν πολλοί Π/Μ που δίναν την θερμομόνωση σε μηχανολόγο. Οι ίδιοι μηχανικοί θα δίνουν την μελέτη ΚΕΝΑΚ πάλι σε μηχανολόγο. Σε αυτή την περίπτωση θα το αγοράσει ο μηχανολόγος.

 

Επίσης όποιος θα γίνει ενεργειακός επιθεωρητής, ανεξάρτητα ειδικότητας, θα χρειαστεί το λογισμικό.

Link to comment
Share on other sites

Ναι , πολλοί την έδιναν σε μηχανολόγο να τους την κάνει , αλλά αξίωναν να την υπογράφουν οι ίδιοι !

Link to comment
Share on other sites

Το πήρα το ecoline και μέχρι στιγμής μου φάινεται καλό. Χωρίς βέβαια να έχω δοκιμάσει κάτι από άλλη εταιρεία. Λίγο οι βιβλιοθήκες του δεν είναι ακόμα ενημερωμένες αλλά σε γενικές γραμμές κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

Σε λίγο διάστημα μάλιστα που θα επικοινωνεί με το archline θα είναι και πάρα πολύ εύχρηστο.

Ζητήστε να σας κάνουν μια online παρουσίαση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.