Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόγραμμα Η/Υ για ΚΕΝΑΚ (θερμομόνωση κτλ)


vangalanos

Recommended Posts

Γεια σας κ από εμένα,

 

IFC από revit ή archicad δεν δέχεται σωστά ούτε το ecotect...δοκιμασμένο κ απεσταλμένο στην Autodesk.

 

Gbxml από revit κάτι πάει να γίνει...αλλά κ αυτό έχει φασαρία ακόμη γιατί δεν δέχεται ελληνικά..(κ αυτό δοκιμασμένο κ απεσταλμένο)

 

Η απορία μου είναι η εξής απλή προς όλες τις εταιρίες. Γιατί δεν κάνουν μία lisp/macro ή οτιδήποτε άλλο για να μετονομάζουν τα layers στις κατόψεις και να διαβάζουν τα στοιχεία αυτόματα;

 

Απ όσα έχω δοκιμάσει βλέπω σαν πιο εύκολο/εύχρηστο κ συνεπές, της 4Μ. Αν και δεν δέχεται C/gbxml, που ελπίζω να ενσωματωθεί γρήγορα κ σωστά, η κλασσική πατιτούρα γίνεται γρήγορα κ απλά.

 

Με το Ecotect,το οποίο έχω αυθεντικό, την ψιλοπάτησα γιατί η θερμική του ανάλυση γίνεται κατά iso 17291 και όχι iso 17290 που ελέγχει το ΤΕΕ κενακ.. Κ απ Ότι κατάλαβα η autodesk δεν διατίθεται να το τροποποιήσει ειδικά για Ελλάδα..

 

όσο αφορά το archicad άκουσα ότι με τις κατάλληλες ρυθμίσεις (στην εξαγωγή ifc) μπορεί να γίνει δουλειά.

 

θα ψάξω λεπτομέρειες και θα σας πω.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 208
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα.

Αγόρασα και εγω το Energy Building και βρίσκομαι στο στάδιο της εκμάθησης. Η διασύνδεση του προγράμματος με το Archicad είναι σχετικά απλή μέσο των αρχείων ifc, δέχεται υποστυλώματα, πλάκες δοκούς και ανοίγματα με την προυπόθεση στον σχεδιασμό να μην δημιουργείς δοκούς και υποστυλώματα μόνα τους αλλά να υπάρχει υποχρεωτικά και τοίχος που θα τα διατρέχει!!! Εντόπισα δυο προβληματάκια για αρχή:

1. Οσο αφορά τις σκιάσεις, μπορούν να οριστούν μέ διαμόρφωση των χαρακτηριστικών κάθε τοίχου με εισαγωγή πλάτους και κατακόρυφης θέσης στον τοίχο. Μπορεί όμως να οριστεί ενας και μόνο πρόβολος για κάθε τοίχο με αποτέλεσμα στον τελευταίο όροφο να μην ειναι δυνατή η προσθήκη προβόλου και στο δάπεδο αλλά και στην οροφή. Γνωρίζει κανείς κάποια λύση?

2. Μου είναι αδύνατο να δημιουργήσω μια ενιαία θερμική ζώνη σε κτίρια οπου δεν εμφανίζουν όμοια κάτοψη. πχ αν μια οικοδομή ειναι κλιμακωτη σε κατόψεις 100τμ στον 1 όροφο, 80τμ στον δεύτερο, 60τμ στον τρίτο κτλ..., δεν είναι δυνατή η δημιουργία ενιαίας θερμικής ζώνης, επίσης ακόμη και σε οικοδομή με τυπικούς ορόφους δεν είναι δυνατή η ένταξη του χώρου της εισόδου στο ισόγειο και της απόληξης του κλιμακοστασίοτ στην ενιαία Θερμ. Ζώνη επειδή το περιγραμμά τους διαφέρει απο αυτό των ορόφων. Αρα αναγκαστηκά δημιουργώ πρόσθετες θερμικές ζώνες.

Υπάρχει η επιλογή "ομαδοποίηση θερμικών ζωνών" η οποία ενω θεωρητικά κάνει δουλειά (δημιουργει μια καινούργια ζώνη που περιλαμβάνει της υπόλοιπες) δεν λειτουργεί στην πράξη αφου η εφαρμογή βγάζει error και κρασάρει.

 

Μήπως γνωρίζει κανείς κάποια λύση στα προβλήματα μου?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Το πήρα το ecoline και μέχρι στιγμής μου φάινεται καλό. Χωρίς βέβαια να έχω δοκιμάσει κάτι από άλλη εταιρεία. Λίγο οι βιβλιοθήκες του δεν είναι ακόμα ενημερωμένες αλλά σε γενικές γραμμές κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

Σε λίγο διάστημα μάλιστα που θα επικοινωνεί με το archline θα είναι και πάρα πολύ εύχρηστο.

Ζητήστε να σας κάνουν μια online παρουσίαση.

 

Ξέρεις εαν έχουν βγάλει καινούργια Version???

Link to comment
Share on other sites

εχει κανεις ολοκληρωμενη εικονα και αποψη για το προγραμμα της runet?

 

http://www.runet.gr/monakenak2010info.htm

 

το έχω πάρει. Λοιπόν βγάζει το τεύχος υπολογισμών (θερμομόνωση) που απαιτείται.

Μπορείς να δημιουργήσεις xml αρχείο και για πιστοποιητικά.

Το δούλεψα ελάχιστα ακόμα. Υπάρχει πρόβλημα στην μεταφορά των στοιχείων από το xml που παράγει στο πογραμμα του ΤΕΕ - ΚΕΝΑΚ για πιστοποιητικό. Δεν δοκίμασα ακόμα για μελέτη.

Αναβαθμίσεις γίνονται κάθε μερα.

Το τεύχος της τεχνικής έκθεσης δεν παράγεται από το πρόγραμμα.

Τέλος δεν παράγεται κανένα σχέδιο αντίστοιχο με την μελέτη - παράδειγμα του ΤΕΕ. Δηλαδή σκιάσεις από μακρινά εμπόδια κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι. Αν γίνεται να ρωτήσω κάτι με τη σειρά μου. Για ποιό λόγο παίζει ρόλο ο προσανατολισμός του κτηρίου; Θέλω να πω ότι κατά την άνοιξη και το φθινόπωρο έχει αμελητέα επίδραση. Το χειμώνα ένα κτήριο με νότιο προσανατολισμό έχει σίγουρα πολύ πιο θετική απόδοση σε σχέση με ένα βόρειο. Το αντίθετο συμβαίνει το καλοκαίρι (μην μου πει κανείς ότι το κτήριο με το νότιο προσανατολισμό καίει λιγότερο ρεύμα για φωτισμό το καλοκαίρι). Επίσης αν δεχθούμε ότι πρέπει να είμαστε τόσο σχολαστικοί σε θέματα ενεργειακής απόδοσης θα πρέπει να εξετάσουμε και το που υπηρέτησε φαντάρος ο κάτοικος του υπό μελέτη κτηρίου. Ναι ακριβώς. Άλλη αντοχή στο κρύο έχει ένας που υπηρέτησε στα ΟΥΚ και με χιονόνερο έβγαινε με τη φανέλα και βαρούσε κάμψεις και άλλη αντοχή κάποιος που βισματώθηκε στο 3ο σώμα στρατού και την έβγαζε ως και τον Απρίλιο αγκαλιά με το καλοριφέρ. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι ας μην επινοούμε τρόπους να κάνουμε τη δουλειά μας πιο δύσκολη μιας και ο κλάδος έχει βιώσει την κρίση στο μέγιστο βαθμό και κάτι τέτοιο δε διευκολύνει καθόλου. Αν το ενεργειακό πιστοποιητικό πρέπει να αποτελέσει τη βενζύνη στον κινητήρα των επαγγελματικών μας δραστηριοτήτων ας γίνει η έκδοση του πιο ουσιαστική.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πήρα το Energy Building της Civiltech. Τα είδα και τα τρια πακέτα και κατέληξα σ'αυτό. Πολύ ωραίο περιβάλλον, εύκολη σχεδίαση του κτηρίου και καλό τεύχος.

Το 4m το απέκλεισα απο την αρχή. Δεν μου αρέσει η φιλοσοφία των προγραμμάτων της 4m. οπότε έμειναν civiltech και ti-soft και διάλεψα τις civiltech λόγω της συνεργασίας με αρχιτεκτονικά προγράμματα.

 

καλημερα!ειμαι καινουργια στο χωρο και μολισ πηραν στο γραφειο το προγραμμα αυτο και μου εχουν αναθεση να κανω μια μελετη για 1 διοροφο.το προβλημα ειναι οτι καθομαι και εχω διαβαζω το manual αλλα δν εχω καταφερει να βρω πωσ σχεδιαζω .μηπωσ 8α μπορουσατε να με κατευθυνετε που αλλου να ψαξω ή ποιεσ ενεργειεσ να κανω?

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Αν το σχέδιο υπάρχει τότε να γίνει εισαγωγή ως dxf ή άλλη μορφή που να μπορεί να την διαβάσει το πρόγραμμά σας. Τρόπο σχεδίασης έχει σε video στο site της civiltech, και είναι κατατοπιστικότατο.

Link to comment
Share on other sites

...το προβλημα ειναι οτι καθομαι και εχω διαβαζω το manual αλλα δν εχω καταφερει να βρω πωσ σχεδιαζω .μηπωσ 8α μπορουσατε να με κατευθυνετε που αλλου να ψαξω ή ποιεσ ενεργειεσ να κανω?

ευχαριστω

 

Καλημέρα,

 

επειδή και εγώ βρέθηκα στην ίδια θέση πρόσφατα και μάλιστα με αρκετή πίεση χρόνου σε καταλαβαίνω πλήρως. ευχαρίστως να σε βοηθήσω σε ότι θες αν μπορώ.

 

αν θες στείλε πμ.

 

Αγόρασα και εγω το Energy Building και βρίσκομαι στο στάδιο της εκμάθησης.

1.Μπορεί όμως να οριστεί ενας και μόνο πρόβολος για κάθε τοίχο με αποτέλεσμα στον τελευταίο όροφο να μην ειναι δυνατή η προσθήκη προβόλου και στο δάπεδο αλλά και στην οροφή. Γνωρίζει κανείς κάποια λύση?

2. Μου είναι αδύνατο να δημιουργήσω μια ενιαία θερμική ζώνη σε κτίρια οπου δεν εμφανίζουν όμοια κάτοψη. πχ αν μια οικοδομή ειναι κλιμακωτη σε κατόψεις 100τμ στον 1 όροφο, 80τμ στον δεύτερο, 60τμ στον τρίτο κτλ...,

 

επίσης ακόμη και σε οικοδομή με τυπικούς ορόφους δεν είναι δυνατή η ένταξη του χώρου της εισόδου στο ισόγειο και της απόληξης του κλιμακοστασίοτ στην ενιαία Θερμ. Ζώνη επειδή το περιγραμμά τους διαφέρει απο αυτό των ορόφων. Αρα αναγκαστηκά δημιουργώ πρόσθετες θερμικές ζώνες.

Υπάρχει η επιλογή "ομαδοποίηση θερμικών ζωνών" η οποία ενω θεωρητικά κάνει δουλειά (δημιουργει μια καινούργια ζώνη που περιλαμβάνει της υπόλοιπες) δεν λειτουργεί στην πράξη αφου η εφαρμογή βγάζει error και κρασάρει.

 

Καλημέρα,

 

δεν είμαι ειδική στο πρόγραμμα μιας και τώρα άρχισα να το χειρίζομαι.

 

1. Για το αν μπορείς να ορίσεις πρόβολο σε οροφή ή δάπεδο νομίζω ότι δεν γίνεται. από την άλλη όμως δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο και απο ΤΟΤΕΕ. Νομίζω μόνο απο φυσικό (βουνό) ή τεχνητό εμπόδιο (κτήριο) μπορείς να θεωρήσεις ότι σκιάζεται η οροφή.

 

2. Αυτό με τις θερμικές ζώνες είναι ένα πρόβλημα που αντιμετώπισα και εγώ με το πρόγραμμα. Δυστυχώς συγχώνευση θερμικών ζώνων δεν μπορείς να κάνεις. Μπορείς να ορίσεις μία ενιαία θερμική ζώνη σε όλο το κτήριο (βλέπε στο manual Παρ. 8.3.1.6.2. Κτηριακή θερμική ζώνη).

 

2.1 εκει κάνεις 2 περιγράμματα στην κάτοψη. ένα για το τμήμα της μιας θερμικής ζώνης και ένα άλλο για το άλλο τμήμα και ορίζεις ΘΖ από περίγραμμα.

 

Γενικά αυτό με τις ΘΖ είναι ένα μεγάλο πρόβλημα του προγράμματος όπως το ότι κάνει "λάθη" στην μεταφορά των δεδομένων στα reports. Επιπλέον θα σε συμβούλευα όταν κάνεις την μελέτη 1) να τσεκάρεις το report των αναλυτικών υπολογισμών καλα και 2) να κάνεις export στο αρχείο του ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ και να συνεχίσεις από εκεί, για να μπορείς να δεις αν έχουν περαστεί σωστά τα δεδομένα 3) πρόσεξε τα λάθη ιδίως στα στοιχεία που έρχονται σε επαφή με το έδαφος.

 

Που είναι η επιλογή ομαδοποίηση θερμικών ζωνών? όταν είχα κάνει εγώ την μελέτη είχα πάρει τηλ στην εταιρεία ακριβώς για αυτό το λόγο και μου είχαν πει πως αυτή η επιλογή δεν υπάρχει, και πως δεν υπάρχει γιατί έχει πρόβλημα το λογισμικό του ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ με τις διαφορετικές ΘΖ καθύψος. για να είμαι ειλικρινής δεν το πολυπιστεύω.

Γενικα επειδή το θέμα των ΘΖ με ενδιαφέρει αν βγάλεις κάποια άκρη σε παρακαλώ ειδοποίησε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.