Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

'Εκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας για κατάστημα εταιρείας courier


Mbay

Recommended Posts

Καλησπέρα σας! Είμαι νέα Μηχανολόγος Μηχανικός και μου ζητήθηκε να αναλάβω την έκδοση πιστοποιητικών πυρασφάλειας για καταστήματα γνωστής εταιρείας παροχής υπηρεσιών courier και logistics. Τα κτίρια είναι παλαιά, οπότε εφαρμόζεται η Πυροσβεστική Διάταξη #8, όμως αναζητώντας την κατηγορία στην οποία ανήκουν τα εν λόγω καταστήματα, δεν βρήκα πουθενά δραστηριότητα "παροχής υπηρεσιών". Αν σας έχει τύχει κάτι ανάλογο, σε ποια κατηγορία εντάξατε το κατάστημα? Αν οχι, τι έχετε να μου προτείνετε??

 

Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συναδέλφισα και καλώς ήρθες στη παρέα μας.....

Δώσε περισσότερα στοιχεία για την επιχείρηση, γιατί όπως την περιγράφεις (εταιρεία παροχής υπηρεσιών) δεν μου κολλάει και πολύ στην 8η Πυρ. Διάταξη!!!!

Link to comment
Share on other sites

Καλως σας βρηκα!!

Ειναι μια απο τις εταιρειες courier (π.χ. ACS, DHL, Geniki) που εχουν ενα "καταστημα", στο οποιο τηλεφωνεις για να ερθουν να παραλαβουν τους φακελους που θελει να αποστειλει καποιος. Προσωρινα συγκεντρωνουν προφανως τα προς αποστολη δεματα και φακελους, μεχρι να τα μοιρασουν. Αυτα καταχωριζονται ως καταστηματα και για τη λειτουργια τους απαιτειται πιστοποιητικο πυρασφαλειας. Πώς αντιμετωπιζονται αυτα τα καταστηματα??

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν, μιλάμε για κτήριο με οικ. άδεια πρίν τις 17-2-89, ΟΚ?

 

Θεωρητικά, θα πρέπει να κατατάσσεται στην Ζ1 ή Ζ2, αν και δεν αναφέρεται σ΄αυτές τις κατηγορίες, όπως γράφεις και συ.

 

Αυτό που με προβληματίζει, είναι οτι δεν γίνεται εμπορεία προιόντων στο κατάστημα, γίνεται προσωρινή αποθήκευση των προιόντων και παράδση στους κατόχους, τέλος πάντων...

 

Άποψη μου, στη προκειμένη περίπτωση είναι να κάνεις ένα τηλ. στη Πυρ. Υπηρεσία της περιοχής που ανήκει το κατάστημα και θα σε κατατοπίσουν, δεδομένου οτι αυτοί θα ελέξουν τη μελέτη σου...

Καλή επιτυχία

Link to comment
Share on other sites

Ναι, το κτίριο είναι σχεδόν προπολεμικό...

 

Αυτο θα κανω, θα τηλεφωνησω αυριο στο αρμόδιο γραφειο. Απλως ελεγα μηπως καποιος αλλος ειχε αντιμετωπισει κατι αναλογο...

Σ' ευχαριστω παρα πολυ!!

Καλο απογευμα!

Link to comment
Share on other sites

Συναδέλφισα, πριν γράψω το προηγούμενο post, κοίταγα την 6η Πυρ. Διάταξη (αποθήκες), δεδομένου οτι αυτό το κατάστημα κάνει προσωρινή αποθήκευση των προιόντων και σκεφτομουνα μήπως (λέω μήπως) κολλάει σ΄ αυτή την διάταξη.

Ρίξε μια ματιά : 6η Πυρ. Διάταξη (αποθήκες) (ΦΕΚ 150Β/1996) και βρες την στο εθνικό τυπογραφείο.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα συναδελφε!

Τις εχω ολες τις Π.Δ., ευχαριστω!

Μιλησα προ ολιγου με καποιον αξιωματικο, ο οποιος μου ειπε οτι για τετοιου τυπου περιπτωση θα πρεπει να γινει υποδειξη μετρων απο αρμοδιο αξιωματικο. Κλεινεις ενα ραντεβου και ερχεται ο αρμοδιος, προτεινει μετρα και αναλογως συντασσεις τη μελετη.

 

Γενικα σε ασαφεις περιπτωσεις αυτο γινεται μου ειπε.

 

Καλο ειναι να το ξερουμε ολοι μας..

 

Ευχαριστω πολυ παντως για την βοηθεια, αν εχω νεοτερα θα επανελθω!

Link to comment
Share on other sites

...Μιλησα προ ολιγου με καποιον αξιωματικο, ο οποιος μου ειπε οτι για τετοιου τυπου περιπτωση θα πρεπει να γινει υποδειξη μετρων απο αρμοδιο αξιωματικο.... Κλεινεις ενα ραντεβου και ερχεται ο αρμοδιος, προτεινει μετρα και αναλογως συντασσεις τη μελετη.

 

Λοιπόν καταρχήν να σου πω, πως δεν πέρασε καθόλου απο το μυαλό μου οτι θα μπορούσε να καταταγεί στην περίπτωση με υποδειξη μέτρων απο την Πυρ.

 

Όμως, πρόσεξε τι γίνεται σ΄αυτή την περίπτωση.

 

Η σύνταξη μελέτης απο την Πυρ. με υπόδειξη μέτρων, είναι κριβώς η ίδια μελέτη που συντάσσουμε εμείς, πχ. για την περίπτωση της 8ης Πυρ. Διάταξης.

 

Δεν ξέρω τι συμφωνεία έχεις κάνει με την επιχείρηση σχετικά με την αμοιβή σου, δηλαδή έχετε συμφωνήσει σε κάποιο ποσό για μελέτη και διεκπεραίωση, γιατί τώρα με την κατάταξη της μελέτης με υπόδειξη μέτρων, η υπηρεσία φτιάχνει μια τέτοια μελέτη και την υπογράφη αυτή (ο συντάξας), ενώ για να οφεληθείς το ποσό (για μελέτη και διεκπεραίωση) θα πρέπει να φτιάξεις εις 3πλουν εσύ την μελέτη, να την υπογράψεις και να την καταθέσεις στην υπηρεσία και δεδομένου οτι θα έχεις λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την επιχείρηση σύμφωνα με την:

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΔΙΑΤΑΓΗ

Α.Π.Σ. 7600/700 Φ.51/1/6-7-1960

Περί υποδείξεως και εφαρμογής μέτρων

προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων

και μέσων πυροπροστασίας

 

αυτοί, το μόνο που θα κάνουν είναι να την σφραγίσουν και να εκδώσουν το πιστιποιητικό.

Εξαλλου, θα τους βγάλεις και απο τον κόπο να συντάξουν την έκθεση επιθεώρησης!

Το σημαντικό είναι να την συντάξεις εσύ και να την καταθέσεις με όλα τα δικαιολητικά που απαιτούνται, ώστε όταν θα έρθουν στην επιχείρηση για αυτοψία, απλώς θα επιβεβαιώσουν τα γραφόμενα στην μελέτη σου.

 

Μην κλείσης ραντεβού για αυτοψία, πρίν φτιάξεις και καταθέσης τον φάκελλο.

Αν δεν έχεις την ανωτέρω, στείλε πμ να σου την στείλω.

Link to comment
Share on other sites

Στην διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικού με υπόδειξη μέτρων την έκθεση αυτοψίας (ή επιθεώρησης) δεν τη συντάσει σε καμία περίπτωση ο μηχανικός, τη συντάσει ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής. Εξάλου αυτή την έννοια έχει η επιθεώρηση του χώρου από τον αξιωματικό.

Σε αυτή την διαδικασία εσύ καταθέτεις αίτηση στην πυροσβεστική για υπόδειξη λήψης μέτρων και έκδοση πιστοποιητικού πυροπροστασίας ταυτόχρονα. Μαζί με την αίτηση υποβάλεις εις τριπλούν σχέδια κάτοψης του χώρου με σημειωμένα τα ληφθέντα μέτρα πυροπροστασίας (η σύνηθης περίπτωση είναι δύο φορητοί πυροσβεστήρες, ένα πυροσβεστικό ερμάριο και ένα φωτιστικό ασφαλείας για κάθε επίπεδο) υπογεγραμένα και σφραγισμένα από το μηχανικό. Μαζί υποβάλεις αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου, ακριβές αντίγραφο στελέχους οικοδομικής άδειας και αντίγραφο τιμολογίων και υπεύθυνη δήλωση του πυροσβεστηρά. Από κει και πέρα ο αξιωματικός αν θέλει έρχεται στο χώρο για να συντάξει την έκθεση ή για οικονομία χρόνου συντάσει μία έκθεση από το γραφείο του.

Στο μόνο που φαίνεται η συμμετοχή του μηχανικού είναι τα υπογεγραμένα σχέδια κάτοψης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.