Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πλάτος κλιμακοστασίου και σφηνοειδείς βαθμίδες


concreate

Recommended Posts

Νομίζω πως είναι σαφές. Η εξαίρεση του πλάτους αφορά μόνο σε κτίρια μέχρι 3 ορόφους (μαζί με pilotis). Σε όλα τα υπόλοιπα, εφαρμόζονται οι προδιαγραφές της κατηγορίας ΙΙΙ.

Ως προς τί διαφωνεί ο ελεγκτής?

Link to comment
Share on other sites

καλό αυτό με την γραπτή και δικαιολογημένη απάντηση. Υποχρεώνονται δηλαδή? Και αν καθυστερήσει πάρα πολύ να στη δώσει επειδή πχ ίσως να έχει άλλες προτεραιότητες? Υπάρχει χρονικό πλαίσιο, από την ώρα δηλαδή που γραπτά αιτηθείς να σου δώσει γραπτά δικαιολογημένη απάντηση υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εντός του οποίου την δίνει?

Link to comment
Share on other sites

η Πολεοδομία απαντάει γραπτά, εσύ για να φέρεις αντίρρηση πρέπει να πας από εκεί! 🤣😆

Σήμερα πιστεύω ότι το ξεπεράσαμε το θέμα των σφηνοειδών, θα σας ενημερώσω την Παρασκευή πάλι..

Edited by Μέρσα
Link to comment
Share on other sites

θα έλεγα το θέμα των σφηνοειδών δεν ξεπερνιέται απλά, αμα δεις στην κορυφή του φαναριού σου πόσες άκρες σκαλιών μαζεύονται, κόλαση θα γίνει εκεί με τα μάρμαρα σου. Αν ξέρεις κανένα παλιό Μηχανικό που έκανε ρύθμιση σκάλας με το χέρι, βρες τον να σου δείξει πως να τη ρυθμίσεις. Ουσιαστικά η ιδέα είναι ότι από Φανάρι θα πάρεις την γραμμή ανάβασης στους 45 πόντους, νομίζω, δεν θυμάμαι τώρα πόσο το λέει ο Neufert, εκεί σε όλα τα σκαλιά στη γραμμή ανάβασης θα πρέπει σε όλα τα σκαλιά να έχεις το πάτημα σου, πχ 25εκ. Κατόπιν προς το φανάρι θα κάνεις ρύθμιση, δηλαδή το πρώτο σκαλί προς το δάπεδο και στο φανάρι θα έχει πλάτος 25εκ. Εστω ότι η σκάλα σου έχει τα πρώτα σου σκαλιά πλάτος 25. Το δεύτερο όμως θα έχει προς την έξω πλευρά παράδειγμα 27 και προς το φανάρι 24, το επόμενο προς τα έξω 28 και στο φανάρι 22, έτσι ώστε στον "κορφιά" μην σου πέσουν οι άκρες τόσων σκαλιών να συναντιόνται σε μια τόσο μικρή περιοχή.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σχεδιαστικά το έχω φτιάξει όπως αυτό το σχεδιάγραμμα.

Η ακτίνα των κόκκινων κύκλων είναι 0,28 και των μπλε 0,07

 

sk1.JPG

Edited by Μέρσα
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 5/11/2019 at 10:06 ΠΜ, Arche said:

[...] Υπάρχει χρονικό πλαίσιο, από την ώρα δηλαδή που γραπτά αιτηθείς να σου δώσει γραπτά δικαιολογημένη απάντηση υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εντός του οποίου την δίνει?

Άρθρο 4, Ν.2690/1999 (Κώδικας διοικητικής διαδικασίας)

Υπάρχει και το ΣΕΕΔΔ μετά (για καταγγελία), για όποια/ο υπηρεσία/φορέα δεν συμφωνεί, προφασίζεται φόρτο εργασίας και άλλα πολλά όμορφα (εφόσον υπερβαίνουν τις προθεσμίες και τις διαδικασίες που πρέπει να μεσολαβήσουν, του ως άνω νόμου).

Edited by Directionless
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.