Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πλάτος κλιμακοστασίου και σφηνοειδείς βαθμίδες


concreate

Recommended Posts

Directionless, ξανά ευχαριστώ για την απάντηση σου

_ _

 

Μέρσα, να σου πω 2 πραγματάκια για τα σχέδια σου..

Σε προηγούμενο σχέδιο σου Αγαπητή,  είχα δει ένα φρεάτιο ανελκυστήρα διαστάσεων - αν θυμάμαι καλά - 1,90χ1,60.

Να έχεις υπόψη, ότι και στο 1,70 χ 1,45 θάλαμος θα σου βγει καλός. Μια κουβέντα ακόμα με ένα Μηχ. Μηχ. θα σε πείσει ότι και στο 1,70 ή 1,75 επί 1,40 ή 1,45 μπορεί να βγει καλός  θάλαμος που να επαρκεί  για μεγάλη οικοδομή (5 όροφοι, πολλά διαμερίσματα). Το λέω διότι αν μειώσεις την πλευρά του φρεατίου του ανελκυστήρα  κατά 12 εκ. Τότε το πλάτος του φρεατίου θα σου μείνει 1,60-0,12 = 1,48 μ. Τους 12 πόντους που κέρδισες μπορείς να τους βάλεις 6 σε κάθε σκέλος σκάλας. Πλάτος σκάλας δηλαδή να έχεις 1,06μ. Θα είναι πιο  καλή. Υπολόγισε ότι η σκάλα 1,00μ που έχεις σχεδιάσει, όταν μπει ο σοβάς στα δομικά στοιχεία στο πλάι της, το κάθε σκέλος θα έχει πλάτος 0,95  μ περίπου.

Edited by Pavlos33
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή και που το σκέφτηκες.

Οι διαστάσεις αυτές είναι από τον Μηχανολόγο για ανελκυστήρα ΑμεΑ, το είχα μικρότερο και μου το αύξησε.

Θα μου πεις είναι χαμηλό κτίριο άρα δεν έχει απαίτηση, εφόσον θέλει όμως είπαμε να το προβλέψουμε εσωτερικά με σε αυτές τις διαστάσεις.

Θα το συζητήσω ξανά μαζί του όμως μήπως του έχει διαφύγει κάτι..

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΦΡΑΣΗ "ΑΚΤΙΝΑ ΚΑΜΠΥΛΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ 7,5ΜΕΤΡΑ"?

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΜΕ ΛΟΞΕΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΔΟΜΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ. Η ΟΙΚ. ΑΔΕΙΑ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ 1973.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΑΤΟΣ ΒΑΘΜΙΔΑΣ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΟΥΜΕΝΟ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 0,50Μ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ? 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. 

 

Η χρήση κεφαλαίων δεν επιτρέπεται. Επίλεξε «επεξεργασία» και διόρθωσε το κείμενο της δημοσίευσής σου.

Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΛΙΜΑΚΟΣΤΑΣΙΟΥ_page-0001.jpg

SKALA_page-0001.jpg

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

@zozekariβρήκες απάντηση στο ερώτημά σου;

Θα ήθελα συνάδελφοι να ρωτήσω το εξής: Σε Ξενοδοχείο που αποτελείται από αυτόνομα κτίρια - βίλες, ακόμα και αν η μορφή φιλοξενίας αφορά βίλες (όχι δηλαδή κλασσικού τύπου ξενοδοχείου με δωμάτια και λοιπές παροχές σε ενιαίο κατά βάση κτιριακό όγκο) και επομένως παραπέμπει σε κατοικία, εμείς πώς αντιμετωπίζουμε τα διάφορα πολεοδομικά - κτιριολογικά ζητήματα (πχ. αναφορά στις κλίμακες του Κτιριοδομικού Κανονισμού, στον Κανονισμό Πυροπροστασίας κλπ.), ως ξενοδοχείο και επομένως ως προσωρινή διαμονή (συνολικά υπερκαλύπτονται οι ελάχιστες 20 κλίνες όπου ξεκάθαρα θα αντιμετωπιζόταν συνολικά το συγκρότημα ως Κατοικία);

Σχετικά με τις κυκλικές σκάλες όπως αυτή που παρέθεσε ο/η @zozekari στο προηγούμενο μήνυμα, δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν σε Ξενοδοχεία (καθότι η ακτίνα καμπυλότητας 7,5 μ. δημιουργεί τελείως διαφορετική τυπολογία κλίμακας (καμπύλες επιμήκεις) και δεν μπορεί να προκύψει κυκλική κλίμακα) ;

Αναφέρομαι σε περίπτωση Ξενοδοχείου αποτελούμενου από ξεχωριστές Κτιριακές μονάδες / βίλες, όπου στο ισόγειο βρίσκονται χώροι διημέρευσης και wc/λουτρά, ενώ στον όροφο το υπνοδωμάτιο και υπάρχει η προτίμηση δημιουργίας κυκλικής σκάλας όπως πολλά όμορφα παραδείγματα κυκλικών κλιμάκων... είναι απαγορευτικό;

 

 

Edited by Gestalt
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα. μπορείτε να με βοηθήσετε στον σχεδιασμό σφηνοειδούς σκάλας σχήματος Γ; 

Πρόκειται για σκάλα από κατοικία σε βοηθητικό χώρο υπογείου 0.70 εκατοστών.. Αρκεί στην μέση της σκάλας 0.35 εκατοστά από την εσωτερική πλευρά να έχουμε πάτημα 0.25( το πάτημα της) εκατοστών;...

Edited by Architect90
Link to comment
Share on other sites

Σφηνοειδής σκάλα δεν υπάρχει, μόνο σφηνοειδείς βαθμίδες

Δες στο σχετικό άρθρο του κτιριοδομικού, σε ποια κατηγορία εμπίπτεις. Εκεί, υπάρχουν όλα αναλυτικά

Αν μετά τα ανωτέρω χρειάζεσαι ακόμη βοήθεια, θα πρέπει να μας δώσεις τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του χώρου

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Είναι προς βοηθητικό χώρο υπογείου, άρα από οτι καταλαβαίνω δεν χρειάζεται να είμαι σε κάποιον από τους 3 τύπους; Απλά απορώ πως σχεδιάζεται σωστά.. δηλαδή από τι απόσταση απο την εσωτερική γωνία της σκάλας (στην μέση;εδώ 0.35), πρέπει να υπάρχει πλάτος ίσο με το πάτημα μου και  τι αποστάσεις πρέπει να τηρούνται κοντά στο φανάρι.

 

Edited by Architect90
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.