Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Σχέση προγράμματος σπουδών και επαγγελματικών δικαιωμάτων των σχολών ΜΠΔ και ΜΜ


vaggelhs92

Recommended Posts

Απ ότι έχω καταλάβει οι ΜΠΔ πρέπει να είναι κάτι σαν τους Μηχανολόγους Μηχανικούς που από το 4ο έτος και μετά επέλεγαν να παρακολουθήσουν το τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης στο ΑΠΘ που ήμουν εγώ (δεν έχω δει το πρόγραμμα σπουδών των ΜΠΔ ακόμα). Εμείς από το ΑΠΘ παίρναμε δίπλωμα που έλεγε ένα σκέτο “Μηχανολόγος Μηχανικός” χωρίς να αναφέρεται ο τομέας. Δηλαδή θεωρητικά ένας Μηχ. Μηχ από το τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης μπορούσε να δουλέψει σε τεχνικό γραφείο Η/Μ μελετών. Παιδιά κοινή λογική θέλει, ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Όταν περνάς μια συνέντευξη στον ιδ . τομέα ο εν δυνάμει εργοδότης σου θα σε ρωτήσει “Τι ξέρεις καλύτερα ? Την ενέργεια ? Τις κατασκευές ? Την Β. Διοίκηση? “. Εγώ που είμαι ενεργειακός δεν μπορώ να ανταπεξέλθω στον τομέα της παραγωγής. Αντίστοιχα ενας ΜΠΔ κατά πόσο μπορεί να κάνει π.χ μια μελέτη θέρμανσης , ανεμογεννητριών κλπ, κλπ ? Καθόσαστε μερικοί εδώ μέσα και έχετε πάθει ψυχαναγκασμό με τα επ. δικαιώματα ενώ μέσα σας ξέρετε οτι δεν κατέχετε την απαραίτητη γνώση για να δουλέψετε πάνω στα αντίστοιχα γνωστικά πεδία. Εγώ ποτέ μου δεν είδα σοβαρό μηχανολόγο να υπογράφει ηλεκτρολογικά και το αντίστροφο. Κοιτάξτε και λιγάκι την ουσία και όχι μόνο ένα χαρτί που θα λέει “ο τάδε έχει πλήρη χ,ψ,ζ δικαιώματα και άρα μπορεί να δουλέψει στον χ,ψ,ζ τομέα.” Απλή λογική, δε χρειάζεται να σπάμε το κεφάλι μας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 60
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έτσι ακριβώς. Απλή λογική.

Άλλο μηχανικός παραγωγής και άλλο ο μηχανολόγος.

Αλλιώς τι ονομάζεται ο ένας μηχανολόγος και ο άλλος μηχανικός παραγωγής.

 

edit: Η μηχανικοί παραγωγής (production engineering) είναι σημαντικότατο κομμάτι της μηχανολογίας ας βγει ένας (1) μηχανολόγος να υποστηρίξειι το ανάποδο !

Τι σχέση έχει αυτό με την μηχανολογία ???

 

Μπορείτε να μου πείτε εάν μόλις βγω θα μπορώ να λέγομαι μηχανολόγος μηχανικός?

 

Όχι αγαπητέ, δεν μπορεί και ούτε έχεις το δικαίωμα να ονομάζεσαι μηχανολόγος γιατί πολύ απλά δεν είσαι μηχανολόγος.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι ακριβώς. Απλή λογική.

.

 

edit: Η μηχανική παραγωγής (production engineering) είναι σημαντικότατο κομμάτι της μηχανολογίας ας βγει ένας (1) μηχανολόγος να υποστηρίξειι το ανάποδο !

Τι σχέση έχει αυτό με την μηχανολογία ???.

 

Συνάδελφε γνωρίζεις τι είναι η μηχανολογία /mechanical engineering?

 

Mechanical engineering is a discipline of engineering that applies the principles of physics and materials science for analysis, design, manufacturing, and maintenance of mechanical systems. It is the branch of engineering that involves the production and usage of heat and mechanical power for the design, production, and operation of machines and tools.[1] It is one of the oldest and broadest engineering disciplines

 

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Mechanical_engineering

 

Είναι ή δεν είναι η μηχανική παραγωγής σημαντικότατο κομμάτι λοιπόν?

 

Παρακαλώ έστω και ένας (1) Μηχανολόγος Μηχανικός να μας πει την άποψη του γι αυτό ,είπαμε ο συνάδελφος αρχιτέκτονας δεν βλέπει ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση , οι μηχανολόγοι τι γνώμη έχετε ?

Link to comment
Share on other sites

συγνώμη, το θέμα είναι αν η production engineering είναι ή όχι τμήμα της mechanical engineering? Μάλλον δε ξέρουμε τι είμαστε...

Φίλε πρωτοετή των ΜΠΔ, είναι Μηχανολόγος Μηχανικός Παραγωγής και μόνο...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ είμαι τριτοετής φοιτητής μηχανολόγος.Είδα τον οδηγό σπουδών των μηχανικών παραγωγής και πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετά κοινά μαθήματα.Αναφέρομαι φυσικά στον κορμό που είναι και το σημαντικότερο.Το θέμα είναι ότι δεν είναι ακριβώς ίδιο το πρόγραμμα σπουδών.Στους μηχανικούς παραγωγής υπάρχει μια έμφαση σε οικονομικά μαθήματα ήδη πριν την κατεύθυνση ενώ άλλα μαθήματα απαραίτητα στους μηχανολόγους λείπουν ή γίνονται μόνο σε 1 μάθημα τη στιγμή που εμείς κάνουμε 2+ (πχ μηχανική ρευστών,θερμοδυναμική κλπ).

Δεν ασχολούμαι και πολύ με επαγγελματικά δικαιώματα,άδειες κλπ ούτε και ξέρω πολλά.Πιστεύω όμως ότι το ΤΕΕ πρέπει να φτιάξει μια νέα κατηγορία για αυτούς τους μηχανικούς αντί να τους παραχώσει στους μηχανολόγους.

Link to comment
Share on other sites

Ο καθένας μπορεί να ονομάσει τον ευατό του όπως θέλει, στην Ελλάδα είσαι...

Το θέμα είναι να αποδείξει μετά τι είσαι...

 

Εγώ στην θέση σου θα δήλωνα Υπερ-μηχανικός...(δεν ειρωνευομαι, ούτε πουλάω πνεύμα...)

 

Τι ακριβώς εννοείς? λόγω του ότι είσαι ηλεκτρολόγος μηχανικός πραγματικά με ενδιαφέρει η γνώμη σου. Τo ότι είμαι σε μια σχολη που έχει ίδιο πρόγραμμα σπουδών και επαγγελματικά δικαιώματα και το πτυχίο είναι ισότιμο των μηχανολόγων αλλα η σχολη δεν έχει το όνομα μηχανολόγος θα είμαι όλη μου τη ζωή κατώτερος των υπολοιπων μηχανολόγων που έχουν ακριβώς τις ίδιες γνώσεις με μένα? Για 100 μόρια δηλαδή?

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει τι ίδιο πρόγραμμα σπουδών. Δεν πάει να έχεις 10 και 100 μόρια διαφορά.

Δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι ότι δεν είσαι μηχανολόγος.

Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι αυτό για να γίνει κατανοητό ?

 

Με το ζόρι μηχανολόγος ???

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω η επιτροπή παιδείας του Τ.Ε.Ε που υποτίθεται είναι ακαδημαικοί από τις σχολές μηχανολόγων και μηχανικοί με μεγάλη εμπειρία θα είναι πιο αρμόδια από έναν αρχιτέκτονα και έναν μηχανικό περιβάλλοντος για να κρίνει αν είναι ίδιο το πρόγραμμα ή όχι

 

Αγαπητέ ZaXoYs με ξέρεις μέσα στο φορουμ από παλιά 8-) . Οπότε είναι μάλλον περιττό να σου πω ότι κατά την άποψή μου η επιτροπή παιδείας του ΤΕΕ δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ άλλο παρά να ικανοποιεί διάφορα αιτήματα γνωστών και φίλων αναλόγως καταστάσεων, συμφερόντων και (α)γνώστών (?) λοιπών σκοπιμοτήτων. Η επιτροπή παιδείας του ΤΕΕ δεν προβληματίστηκε ποτέ αν ο μηχανολόγος έχει δικαίωμα υπογραφής υποσταθμού Μέσης Τάσης, μάθημα που ουδέποτε διδάχθηκε και πολλά άλλα. Αυτό το δικαίωμα έχω την εντύπωση ότι μεταφέρεται και στον ΜΠΔ του οποίου τα δικαιώματα εξομοιώθηκαν με του μηχανολόγου του οποίου τα δικαιώματα είναι τα ίδια με του ηλεκτρολόγου του οποίου είναι τα ίδια με του ναυπηγού κοκ αν θυμάμαι καλά.

Link to comment
Share on other sites

Τι ακριβώς εννοείς? λόγω του ότι είσαι ηλεκτρολόγος μηχανικός πραγματικά με ενδιαφέρει η γνώμη σου. Τo ότι είμαι σε μια σχολη που έχει ίδιο πρόγραμμα σπουδών και επαγγελματικά δικαιώματα και το πτυχίο είναι ισότιμο των μηχανολόγων αλλα η σχολη δεν έχει το όνομα μηχανολόγος θα είμαι όλη μου τη ζωή κατώτερος των υπολοιπων μηχανολόγων που έχουν ακριβώς τις ίδιες γνώσεις με μένα? Για 100 μόρια δηλαδή?

Δεν τίθεται θέμα κατωτερότητας.Ακόμα και αν δεν πάρεις πλήρη δικαιώματα μηχανολόγου μέχρι εσύ να τελειώσεις τη σχολή θα έχει διευθετηθεί το θέμα είτε σε μια νεα κατηγορία μηχανικών είτε με αλλαγή του οδηγού σπουδών είτε με κάποιο άλλο τρόπο.Αν παλι αγχώνεσαι μπορείς να κάνεις ένα 10% του χρόνου.

 

Και εγώ πριν δύο χρόνια για 100 μόρια έχασα τους μηχανολόγους-αεροναυπηγούς στη Πάτρα και πέρασα Κοζάνη.Αλλά το ξεπέρασα:)

 

Το θέμα είναι ότι αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τομέας της μηχανολογίας που θες πολύ να ασχοληθείς να ξέρεις ότι με το πτυχίο σου θα υπάρξουν αρκετά πανεπιστήμια στην Αγγλία που θα σε δεχτούν.Μην αγχώνεσαι.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ οτι η υφισταμένη κατάσταση είναι απαράδεκτη και τα έχουμε ξαναπει ,ο ίδιος τα έγραψα και προηγουμένως εξάλλου.

 

Αλλά εδώ φτάσαμε στο άλλο άκρο ,εκφέρουμε άποψη οτι η μηχανική παραγωγής δεν έχει ουδεμία σχέση με την μηχανολογία και υποτίθεται οτι μιλάμε σοβαρά τώρα ?

 

Μα καλά ο καθένας γράφει οτι να ναι χωρίς επιχειρήματα , αν είναι να εκφέρουμε άποψη να το γνωρίζουμε λίγο το θέμα

Τουλάχιστον να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε , όσοι εκφέρουμε άποψη να ξέρουμε τι είναι το mechanical engineering

 

http://www.michanikos.gr/showpost.php?p=222073&postcount=43

 

Αν δεν το καλύπτει όλο το mechanical engineering ο ΜΠΔ ,που δεν το καλύπτει το ενεργειακό κατά την γνώμη των περισσοτέρων αλλά τα άλλα 2/3 είναι άλλο θέμα , εδώ δεν μπορούμε να συννενοηθούμε τι είναι η μηχανολογία σε πρώτη φάση

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.