Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κάθετη συνιδιοκτησία


galdar1983

Recommended Posts

Υποθέτω ότι η σελίδα που ανέβασες είναι το σχέδιο του συμβολαίου που πρόκειται να συνταχθεί και γι' αυτό αναφέρει τα εμβαδά που έχεις υπολογίσει.

 

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η αναφορά της συμβ/φου ότι το προς πώληση τμήμα του οικοπέδου αποτελεί ανεξάρτητη και διακριτή ιδιοκτησία και παραπέμπει στο συμβόλαιο σύστασης. Νομίζω ότι πρέπει να διαβάσεις καλά τη σύσταση και εάν αναφέρει πάλι α) ανεξάρτητες και διακριτές ιδιοκτησίες και β) σύσταση κάθετης, τότε, σίγουρα, κάτι πάει λάθος.

Link to comment
Share on other sites

ειναι το συμβολαιο που εχει ο πελατης μου απο το 2002 και η καθετη ειναι το προηγουμενο σημβολαιο απο αυτο που το εχω κι αυτο.

οποτε καταλαβες που εχω το προβλημα.

Δεν θα γινει συμβολαιο....υπαρχει ηδη.

Link to comment
Share on other sites

Εάν ήμουν στη θέση σου, θα συμβούλευα τον πελάτη μου να ρωτήσει και έναν άλλο συμβ/φο και ένα δικηγόρο για τις συγκεκριμένες διατυπώσεις.

Link to comment
Share on other sites

galdar εκτιμώ πως το θέμα του ότι το ποσοστού συνιδιοκτησίας επί συνόλου οικοπέδου με το ποστοστό του εμβαδού τμήματος χρήσης επί του συνολικού εμβαδού κατάλαβες πως μπορεί να διαφέρει. Αυτό που πρέπει να παραμένει πάντα ίδιο είναι το ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οικοπέδου. Επίσης Σ.Δ. και κάλυψη είναι ανάλογοι με τα ποσοστά συνιδιοκτησίας και όχι με τα εμβαδά χρήσης (ας με διορθώσει κάποιος συνάδελφος αν κάνω λάθος).

Συμφωνώ κατα τα άλλα με τον αγαπητό ΜΑΚΑΡ πως η διατύπωση στο συμβόλαιο χωλάινει λιγάκι, αυτο το "ανεξάρτητη και διακεκριμένη ιδιοκτησία" μου χτυπάει κάπως άσχημα.

Link to comment
Share on other sites

dimitris80 θες να μου πεις οτι με ποσοστό 50-50 μπορώ να εχω οικόπεδο με τμήματα π.χ. 300τμ και 600τμ χωρις να υπάρχει προβλημα?

θα ηθελα πολυ να ξερω αν εσυ ο ιδιος εδινες τοπογραφικο σε πελατη με αυτα τα δεδομένα.

Αν ναι θα το δεχτω..

Θα κανω τοτε μοκο στη συμβολαιογραφο και συμφωνησω μαζι της.

Link to comment
Share on other sites

Παρ' όλο που το παράδειγμα που φέρνεις είναι υπερβολικό, και πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα. Μη συγχέεις το ποσοστό συνιδιοκτησίας με την επιφάνεια του οικοπέδου επί της οποίας έχουν την αποκλειστική χρήση.

Αν οι συνιδιοκτήτες αποφάσισαν να έχουν 300 - 600 είναι δικός τους λογαριασμός. Εξακολουθούν όμως να έχουν δικαίωμα 50-50 στο συντελεστή δόμησης.

Το πρόβλημα στην περίπτωσή σου είναι η φράση "ανεξάρτητη και διακεκριμένη ιδιοκτησία". Κάτι δεν πάει καλά με το συμβόλαιο. Μάλλον χρειάζεσαι δικηγόρο και ίσως και ερώτηση σε άλλον συμβολαιογράφο.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι υπερβάλλεις με το παράδειγμα που αναφέρεις.

Τα πραγματικά εμβαδά δεν είναι τόσο απομακρυσμένα από το 50%-50% και, επομένως, δεν έχεις κανένα πρόβλημα στη σύνταξη του τδ.

Το σοβαρό πρόβλημα, κατά τη γνώμη μου, είναι με την περιγραφή κάθε τμήματος της "κάθετης", η οποία χρειάζεται πολλή νομική έρευνα, εάν η περιγραφή στο συμβόλαιο αντιστοιχεί σε κάθετη.

 

ΥΓ Έγραφα ταυτόχρονα με τον tsak1 και φαίνεται ότι γράφαμε τα ίδια.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα στην περίπτωσή σου είναι η φράση "ανεξάρτητη και διακεκριμένη ιδιοκτησία". Κάτι δεν πάει καλά με το συμβόλαιο.

 

Εγώ δε βλέπω πάντως κάποιο πρόβλημα εδώ. Αυτή είναι η διατύπωση σε πάμπολλα συμβόλαια σύστασης κάθετης ιδιοκτησίας που έχω δει. Αν επρόκειτο για οριζόντια θα συμφωνούσα ότι κάτι δεν πάει καλά.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα που ξαναδιάβασα το συνημένο του #11, βλέπω να είναι πιο μπερδεμένο το ζήτημα. Λέει ".. τμήμα οικοπέδου ... το οποίο αποτελεί αυτοτελή, ανεξάρτητη και διακεκριμένη ιδιοκτησία ... όπως αυτό έχει καθοριστεί με την πράξη σύστασης οριζοντίου ιδιοκτησίας "κατ' επιφάνεια" ...

Ομολογώ ότι πρώτη φορά ακούω για οριζόντια σε οικόπεδο. galdar, υπάρχουν κτίσματα στο οικόπεδο;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.