Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ζητήματα φόρτου στις Πολεοδομίες


cv98019

Recommended Posts

Στην πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων που παρέλαβα σήμερα ένα πρόστιμο με απόφαση του προϊσταμένου δίνεται παράταση δέκα ημερών για την πληρωμή από την στιγμή της παραλαβής αυτού.

Και γενικά σε καθυστέρηση της πολεοδομίας μπορεί με απόφαση του προϊσταμένου (βάση του 4030 να θυμάμαι καλά ) η πληρωμή της 1ης δόσης ή της εφάπαξ πληρωμής να παραταθεί βάση απόφασης του προϊσταμένου.

Link to comment
Share on other sites

Στην πολεοδομια Αιγάλεω για οποιους ενδιαφέρονται, στο τμημα περαιωσης ειναι ετοιμοι (προς περαιωση) οι φάκελοι μέχρι περιπου το νουμερο 20000.

Link to comment
Share on other sites

pavloselef μπορείς να μου το εξηγήσεις σε παρακαλώ άλλη μια φορά αυτό, γιατί δε μπόρεσα να καταλάβω τι έλεγες πριν λίγες μέρες και εγκατέλειψα. Τι εννοείς "έτοιμοι προς περαίωση"; Έίχα καταθέσει 2 φακέλους με 22 και κάτι χιλιάδες αριθμό. Πήρα τα έντυπα προστίμων, πληρώθηκαν τα πρόστιμα και κάποια στιγμή θα πρέπει να πάω τα παραστατικά για την περαίωση. Υπήρχε κάτι άλλο να κάνουν με τους φακέλους μου στο μεταξύ αυτά εκεί τα "αστέρια" στην πολεοδομία Αιγάλεω ώστε να τίθεται θέμα "ετοιμότητας" προς περαίωση; Πότε πρέπει λες να πάω τα παραστατικά ώστε να πάρω τις σφραγισμένες αιτήσεις και να τελειώνω επιτέλους με δαύτους;

Link to comment
Share on other sites

Tpanag. Μολις τωρα ειδα το μηνυμα. (Οταν λεω ετοιμοι για περαιωση εννοω οτι πανω απο ενα συγκεκριμενο νουμερο που σου λενε οι ιδιοι δεν μπορεις να πας με πληρωμενο το προστιμο και να κανεις την περαιωση, δηλαδη να βαλουν την στρογγυλη σφραγιδα οτι ολοκληρωθηκε η διαδικασια).

Τήν Τρίτη που μας πέρασε μου ειπαν οτι μπορουσαν να περαιωσουν εντυπα που ειχαν αριθμο ( Στο εντυπο "υπολογισμος ειδικου προστιμου" πανω αριστερα που γραφει "Αριθμός Δήλωσης" ) μεχρι 20.000.

Παραξενευτηκα βεβαια, γιατι λιγο πριν τις γιορτες μου ειχαν πει οτι μεχρι τα τελη Δεκεμβριου θα ειναι στο 17.000. Τελος παντων εκανα τις περαιωσεις που ηθελα.

Τώρα 22.000 και κατι, να μην σε παρω στο λαιμο μου. Κανε ενα κοπο να τηλεφωνησεις στο 213-2100727 (τμημα περαιωσεων - Αυθαίρετα) και πες οτι εχεις να περαιωσεις καποιον φάκελο και μεχρι ποιο νουμερο εξυπηρετουν, ωστε να μην πας τζαμπα..

Τωρα τι χρειαζοταν (ώστε να τίθεται θέμα "ετοιμότητας" προς περαίωση) το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι ο μεγαλος αριθμος φακελων. Να μην γεμισουν δηλαδη στο τμημα περαιωσης με φακελους.

Στο Περιστερι και την επομενη μερα να πηγαινες για περαιωση δεν υπηρχε προβλημα.

Edited by pavloselef
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στον 4014 αναφερεται τα περι προσαυξησης 1%.....

 

Δεν αφορά την 1η δόση όμως. Οποιος χάσει την προθεσμία της 1ης δόσης με δική του υπαιτιότητα, βάσει νόμου είναι εκτός ρύθμισης.

 

Οπότε θα πρέπει να υποβάλει με τον 4014 εκτός εαν δοθεί παράταση και πάλι....

 

Νόμος 4014/11, άρθρο 24 παρ.8:

 

γ. Σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής των παρα-

πάνω δόσεων επιβάλλεται προσαύξηση 1% για κάθε μή-

να καθυστέρησης. Η ίδια προσαύξηση επιβάλλεται σε

περίπτωση καθυστέρησης καταβολής των δόσεων των

προστίμων, που επιβάλλονται δυνάμει των διατάξεων

του ν. 3843/2010, μόνο για τις καθυστερούμενες μετά

την έναρξη ισχύος του παρόντος δόσεις.

Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής της πρώτης

δόσης ή μη καταβολής τριών συνεχόμενων δόσεων ο υ-

πόχρεος εκπίπτει του δικαιώματος της υπαγωγής στη

ρύθμιση.

Edited by armenopoulos
Link to comment
Share on other sites

Καλή χρονιά συνάδελφοι...Για περαίωση στην Παλλήνη, ξέρει κανείς κάτι?Ούτε τηλέφωνα δε σηκώνουν.....Θυμάμαι οτι περαίωναν μια συγκεκριμένη μέρα,αλλά από τότε πολλά έχουν αλλάξει.....

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Λοιπόν, για περαίωση στέλνουμε φαξ στο 210 6033074 με αριθμό δήλωσης,ημερομηνία,όνομα και στοιχεία επικοινωνίας.Βρίσκουν τους φακέλους κ επικοινωνούν μαζί μας για ραντεβού.

Edited by ΓΙΑΝΝΗΣ Γ
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος ποιές μέρες δέχεται η πολεοδομία του δήμου Αθηναίων φακέλους για περαίωση ν3843; Η εξυπηρέτηση γίνεται αυθημερόν;

Edited by pan77
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

σήμερα πήρα τηλέφωνο για σχετικό θέμα την Πολεοδομία και μου είπαν Τρίτη και Τετάρτη, αλλά μπορεί κατά περίπτωση να εξυπηρετηθούν και άλλες μέρες.

(με κάθε επιφύλαξη η πληροφορία για το αν ισχύει και στην πράξη τόση προθυμία)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.