Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τροποποιητική δήλωση ΦΠΑ


Recommended Posts

  • 5 weeks later...

Απο τις πληροφοριες της attica μου ειπαν οτι δεν γινεται να πληρωθει μεσω πιστωτικης η δευτερη δοση ΦΠΑ. Υπαρχει καποια αλλη λυση?

 

Στάλθηκε από το SM-J510FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Συνάδελφοι καλημέρα και Καλή Χρονιά να έχουμε!

Θέλω να κάνω τροποποιητική ΦΠΑ στο Α εξαμηνο του 2017 που ξέχασα να περάσω ένα τιμολόγιο εσόδων!

Στον κωδικό των εσόδων περνάω μόνο το τιμολόγιο που ξέχασα ή το άθροισμα με αυτά που είχα περάσει τότε?

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά και σε 'σένα.

 

Γράφεις όλα τα ποσά από την αρχή (Εισροές, Εκροές), σαν να υποβάλεις αρχική και όχι μόνο τα ποσά που θες να διορθώσεις.

 
Και επειδή δεν αναφέρεις περισσότερα στοιχεία για:
α) την χρονική υποβολή της αρχικής δήλωσης (εμπρόθεσμα-εκπρόθεσμα), πιθανόν να υπάρχει πρόστιμο, τόκος κλπ.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Υπάρχει πιθανότητα να χρειαστεί να συμπληρωθεί και ο κωδικός 403 [διότι αν δεν είναι ορθά συμπληρωμένος τότε θα πρέπει να υποβληθεί νέα τροποποιητική δήλωση].
Επίσης προσοχή και στον κωδικό 483, όπου αν π.χ. το χρεωστικό υπόλοιπο της αρχικής, εκτός από τον κωδ. 403 αναγραφεί και στον κωδ. 412 «Χρεωστικό μέχρι 30€ προηγούμενης φορολογικής περιόδου» τότε θα πρέπει να υποβληθεί νέα τροποποιητική δήλωση.
 
Υ.Γ.
Τυχερή [μέσα στην ατυχία σου] είσαι που "παίζεις" με εξάμηνα γιατί το παρακάτω δεν σε αφορά αλλά το θέτω ως επισήμανση αν "έπαιζες" με τρίμηνα. Οπότε θα έθετα ως σημείωση κάτω από το (α) και ο παρακάτω
"β) Επειδή δεν γνωρίζουμε το αποτέλεσμα της αρχικής δήλωσης (χρεωστικό-πιστωτικό-μηδενικό), πιθανόν να πρέπει να γίνουν τροποποιητικές και στα τρίμηνα που ακολουθούν."
Edited by georgegaleos
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kαλημέρα !Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Τα έφτιαξα και όλα μια χαρά !Η αρχική ήταν εμπρόθεσμη και το χρεωστικό της προηγούμενης ήταν σε σωστό κελί, οπότε μου έβγαλε να πληρώσω μόνο το έξτρα ΦΠΑ + την προσαύξηση!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

καλησπέρα, υπέβαλα εμπρόθεσμα περιοδική ΦΠΑ Α' 2018 και πλήρωσα απευθείας όλο το ποσό. Στη συνέχεια ανακάλυψα ένα τιμολόγιο εξόδων που δεν το είχα περάσει.

1. Υποβάλλω τροποποιητική συμπληρώνοντας όλα από την αρχή (έσοδα-έξοδα) βάζοντας στο πεδίο 403 το προηγούμενο χρεωστικό?

2. επειδή έχω πληρώσει τι θα γίνει στη συνέχεια, θα μου εμφανιστεί πιστωτικό υπόλοιπο που θα μεταφερθεί στην επόμενη περίοδο? 

3. έχει πρόστιμο? (μου φαίνεται πως όχι επειδή η αρχική ήταν εμπρόθεσμη)

ευχαριστώ

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

1) Ναι, αλλά στον κωδ. 503 

2) Ναι.

3) Οχι.

Δες την συνημμένη ΠΟΛ 1104/15.
Αν δεν κάνεις το 1ο που αναφέρει η συνημμένη ΠΟΛ στην παράγραφο που έχω σημειώσει στην δεύτερη σελίδα (άγνωστο το πότε θα γίνει η επιστροφή) τότε υποβάλλεις τροποποιητική (και εφόσον η αρχική ήταν εμπρόθεσμη τότε η τροποποιητική δεν έχει πρόστιμο [ν.4174/13, άρθρο 54, παρ.1]) και γράφεις τα σωστά ποσά (σαν να υπέβαλλες από την αρχή). Το σύστημα θα κάνει τα υπόλοιπο, μεταφέρονται αυτόματα για συμψηφισμό στην επόμενη περίοδο. Αναφορικά στο που θα συμπληρωθεί το αρχικο χρεωστικο δες στο άρθρο 1 την παρ.7 Σε κάθε περίπτωση ισχύει η αρχική ταυτότητα πληρωμής, δεν βγαίνει νέα, είτε έχεις πληρώσει είτε όχι.

EDIT: Εκανα κάποιες διορθώσεις-διαγραφές διότι αυτό που διέγραψα αφορά σε περίπτωση που ζητηθεί πίσω το ποσό μέσω τραπέζης. Σορρυ αν κάποιοι το είδατε :sad:

ΠΟΛ. 1104_15_Τροποποιητικη ΦΠΑ - Διαγραφή αχρεώστητης οφειλής ΦΠΑ βάσει δήλωσης και περαιτέρω επιστροφή_.pdf

Edited by georgegaleos
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

thanks George, ξέρεις υπάρχει έλεγχος?

Η τροποποιητική είναι εκπρόθεσμη και έχω ξεχάσει μια δαπάνη 250 ευρώ το οποίο σημαίνει ότι πλήρωσα 60 ευρώ παραπάνω. Υποθέτω πάμε στο Άρθρο 2 που λέει ότι χωρίς έλεγχο γίνεται ΑΝ α) αρχική και τροποποιητική έχουν υποβληθεί εντός του ίδιου ημερολογιακού μήνα (δεν το έχουμε, έγινε Απρίλη η αρχική και θα γίνει Μάιο η τροποποιητική) Ή β) το οφειλόμενο ποσό δεν έχει καταβληθεί εν όλω ή εν μέρει (δεν το έχουμε και αυτό, το έχω καταβάλει όλο χθες).

Επίσης μιλάει για έντυπη αίτηση στη ΔΟΥ?!

Κοίτα να δεις μπέρδεμα...

Edited by Roy_Hobbs
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, Roy_Hobbs said:

thanks George, ξέρεις υπάρχει έλεγχος?

Η τροποποιητική είναι εκπρόθεσμη και έχω ξεχάσει μια δαπάνη 250 ευρώ το οποίο σημαίνει ότι πλήρωσα 60 ευρώ παραπάνω. Υποθέτω πάμε στο Άρθρο 2 που λέει ότι χωρίς έλεγχο γίνεται ΑΝ α) αρχική και τροποποιητική έχουν υποβληθεί εντός του ίδιου ημερολογιακού μήνα (στην περίπτωση αυτή είναι εμπρόθεσμη και η τροποποιητική και ζητάς να πιστωθεί η διαφορά στον τραπεζικό σου λογαριασμό) (δεν το έχουμε, έγινε Απρίλη η αρχική και θα γίνει Μάιο η τροποποιητική) (στην περίπτωση αυτή είναι εμπρόθεσμη η αρχική, εκπρόθεσμη η τροποποιητική, αλλά επειδή η αρχική είναι εμπρόθεσμη δεν υπάρχει πρόστιμο για την εκπρόθεσμη τροποποιητική) Ή β) το οφειλόμενο ποσό δεν έχει καταβληθεί εν όλω ή εν μέρει (δεν το έχουμε και αυτό, το έχω καταβάλει όλο χθες). (εσύ δεν θα ζητήσεις διαγραφή του πιστωτικού που προκύπτει και άρα ...)

Επίσης μιλάει για έντυπη αίτηση στη ΔΟΥ?! (... συνεχίζω από το "και άρα...". Δεν θα μπεις σε αυτή τη διαδικασία είτε στην ΔΟΥ είτε μέσω της τροποποιητικής, στην οποία κάτω-κάτω στην περιοδική επιλέγεις την αιτιολογία Νο 6 και περιμένεις πότε θα πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό σου το πιστωτικό. Εσύ απλά κάνοντας την τροποποιητική, θα εμφανισθεί αυτόματα --αν θυμάμαι κάλα-- στον κωδ. 403 το προηγούμενο χρεωστικό. Δεν θα ζητήσεις επιστροφή του ποσού. Στην συνέχεια με την υποβολή της δήλωσης του επόμενου τριμήνου θα εμφανισθεί πάλι αυτόματα ---και πάλι αν θυμάμαι καλά-- στον κωδικό 401 το πιστωτικό υπόλοιπο της προηγούμενης περιόδου, δηλαδή αυτής που υπέβαλλες την τροποποιητική)

Κοίτα να δεις μπέρδεμα...

 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

thanks για όλα George, περιμένω να φανεί η πληρωμή στο σύστημα της ΑΑΔΕ για να δοκιμάσω την τροποποιητική και να δω τι μου ξημερώνει!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.