Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Όροι δόμησης σε εκτός σχεδίου γήπεδο


Recommended Posts

και παλι μπορεις να πουλησεις το "νομιμο",  με επιφυλαξη για την μεταβιβαση  και  το τμημα  αβγδεα που βρισκεσαι σε αντιδικια με το δημοσιο,  οταν κερδισεις.

Αλλως πααραιτεισαι απο τη  ενσταση κανεις διορθωση στο ΕΚ και πουλας.

Προφανως απο την μια το κτηματολογιο απο την αλλοι οι δασικοι χαρτες.....

 οι συναλλαγες βρισκονται υπο αναβολη.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 992
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το συγκεκριμένο θέμα με την "επιφύλαξη" για πώληση και του υπόλοιπου τμήματος, αν αποχαρακτηριστεί από δασικό, θέλει πολλή προσοχή από το μηχανικό, σε ότι αφορά την 651/77 και θα εξηγήσω τι εννοώ.

Όπως είπες και πριν, αν το άλλο τμήμα χαθεί οριστικά, το απομένον γήπεδο είναι άρτιο κατά παρέκκλιση, ως απομένον λόγω του ότι υπήρξε χαρακτηρισμός του υπόλοιπου τμήματος ως δασικού. Δεν υπάρχει κατάτμηση σε αυτή την περίπτωση.

Αν όμως τελικά κερδιθεί η εκδίκαση για το άλλο τμήμα, και για τους ΧΥΖ λόγους δεν σε φωνάξουν να κάνετε διορθωτικό συμβόλαιο όπως συμφωνηθεί, θα υπάρχει στον αέρα μία λανθασμένη δήλωση 651/77 για το τμήμα του αρχικού γεωτεμαχίου.. θα έχεις τότε δημιουργήσει όντως κατάτμηση σε μή άρτια γήπεδα.. διότι απ' ότι κατάλαβα δεν έχεις πρόσωπο σε αναγνωρισμένη οδό και δεν είσαι άρτιος κατά τον κανόνα.

Μου έχει τύχει αυτή η περίπτωση και δημιουργεί μία περίεργη φάση για το μηχανικό.. μία ομηρία. Εγώ προσωπικά, είχα βάλει τον πελάτη να παραιτηθεί από την αντίρρηση που είχε κάνει. Και πάλι δεν ξέρω αν είχα πράξει 100% σωστά..

Link to comment
Share on other sites

Έχω πρόσωπο 42 μ σε δημοτική οδό αναγνωρισμένη με φεκ, οπότε ναι είμαι κατά παρέκκλιση. Παραίτηση θα γίνει, πριν γίνει το νέο συμβόλαιο.

Link to comment
Share on other sites

 ntanos:      "Εγώ προσωπικά, είχα βάλει τον πελάτη να παραιτηθεί από την αντίρρηση που είχε κάνει. Και πάλι δεν ξέρω αν είχα πράξει 100% σωστά.. "

παρα πολυ σωστα

Comba_71    Έχω πρόσωπο 42 μ σε δημοτική οδό αναγνωρισμένη με φεκ, οπότε ναι είμαι κατά παρέκκλιση. [σε φθανουν τα 42?  Σε ποια παρεκκλιση πάς];

 

Παραίτηση θα γίνει, πριν γίνει το νέο συμβόλαιο. [σωστα]

 

β) Για γήπεδα που έχουν πρόσωπο σε Διεθνείς, Εθνικές Επαρχιακές,

Δημοτικές και Κοινοτικές οδούς ως και σε εγκαταλειμένα τμήματά τους και

σε σιδηροδρομικές γραμμές απαιτούνται:

  Ελάχιστο πρόσωπο 45 μ.

  Ελάχιστο βάθος 50 μ.

  Ελάχιστο εμβαδόν 4.000 μ2

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

τα 45 μ. τα οριζει το Δ 270.

αρα δεν εχεις 45 μ. προσωπο 

και παμε για παρεκκλισεις.

σωστα;

για αυτο σε ρωτησα

ποιαπαρεκκλιση επικαλεισαι; ποιο ειναι το ετος δημιουργιας;

 

δες το ΦΕΚ Δ 538/28

 

Οι όροι και περιορισμοί δομήσεως των γηπέδων των κειμένων εκτός των ρυμοτομικών σχεδίων των πόλεων, κωμών και οικισμών ή εκτός των ορίων των νομίμως υφισταμένων προ του έτους 1923 οικισμών των στερουμένων ρυμοτομικού σχεδίου, καθορίζονται ως ακολούθως: 1. Ελάχιστον εμβαδόν γηπέδου 4.000 μ2. 2. Κατά παρέκκλισιν από της προηγουμένης παραγράφου θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα τα γήπεδα: α) Τα κείμενα εντός της ζώνης των πόλεων, κωμών κα οικισμών, τα οποία είχον μέχρι την 27.4.1977, ημέραν δημοσιεύσεως του από 5.4.1977 Π.Δ/τος "περί τροποποιήσεως του από 23.1Ο.1928 Π.Δ/τος κ.λπ." (ΦΕΚ 133 Δ`), ελάχιστον εμβαδόν 2.000 μ2. β) Τα γήπεδα τα οποία έχουν πρόσωπον επί Διεθνών, Εθνικών, Επαρχιακών, Δημοτικών και Κοινοτικών οδών ως και επί εγκαταλελειμμένων τμημάτων αυτών και επί σιδηροδρομικών γραμμών, αφ` όσον κέκτηνται: αα) Τα γήπεδα τα υφιστάμενα κατά την 12.11.1962 ημέραν δημοσιεύσεως του από 24.10.1962 Β. Δ/τος (ΦΕΚ 142/Δ`): Ελάχιστον πρόσωπον: δέκα (10) μέτρα. Ελάχιστον βάθος: δέκα πέντε(15) μέτρα. Ελάχιστον εμβαδόν: επτακόσια πεντήκοντα (750)μ2. ββ) Τα γήπεδα τα υφιστάμενα κατά την 12.9.1964, ημέραν δημοσιεύσεως του από 21.7.1964 Β. Δ/τος "περί τροποποιήσεως του από 24.10/1962 Β. Δ/τος κ.λπ." (ΦΕΚ 141/Δ`). Ελάχιστον πρόσωπον: είκοσι (20)μέτρα. Ελάχιστον βάθος: τριάκοντα πέντε (35) μέτρα. Ελάχιστον εμβαδόν: χίλια διακόσια (1.200) μ2.

γγ) Τα γήπεδα τα υφιστάμενα κατά την ημέραν δημοσιεύσεως του παρόντος διατάγματος. Ελάχιστον πρόσωπον: είκοσι πέντε (25) μέτρα. Ελάχιστον βάθος: τεσσαράκοντα (40) μέτρα Ελάχιστον εμβαδόν: δύο χιλιάδες (2.000) μ2.

Ως Δημοτικαί ή Κοινοτικαί οδοί δια την εφαρμογήν του εδαφίου β` της παρούσης παραγράφου, θεωρούνται αι οδοί αι οποίαι ενώνουν οικισμούς του αυτού Δήμου ή Κοινότητος μεταξύ των ή προς οικισμούς ομόρων Δήμων ή Κοινοτήτων ή προς Διεθνείς, Εθνικάς ή Επαρχιακάς οδούς. Εις περίπτωσιν κατά την οποίαν μεταξύ των προαναφερομένων οικισμών υπάρχουν περισσότεραι της μιας Δημοτικαί ή Κοινοτικαί οδοί, αι οποίαι συνδέουν αυτούς, αι διατάξεις του εδαφίου β` έχουν εφαρμογήν μόνον επί γηπέδων εχόντων πρόσωπον επί της κυριωτέρας εξ αυτών οδού, η οποία καθορίζεται υπό του οικείου Νομάρχου μετά πρότασιν της αρμοδίας Πολεοδομικής Υπηρεσίας.

 

που καταργηθηκε και αντικατασταθηκε απο το Δ 270/85

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

 

12 ώρες πριν, Comba_71 said:

Αν έχω πρόσωπο σε δημοτική, είναι προϋπόθεση τα 45μ?αν προϋπάρχει πχ του 78, δεν μπορεί να είναι κατά παρέκκλιση?

 Αφού η δασική έκταση είχε ανέκαθεν αυτό το χαρακτηρισμό, για να εμπίπτει το "καθαρό" στην παρέκκλιση προ 78 θα πρέπει ,αφενός μεν να έχει ελάχιστα Π-Ε  25-2000, αφετέρου δε να έχει δημιουργηθεί πριν το 78. Το 45-4000 αφορά σε γήπεδα που δημιουργούνται μετά την 31-5-85. Από 78 μέχρι 85 δεν υπήρχε απαίτηση για συγκεκριμένο μήκος προσώπου.

Επίσης

Θα πρέπει να γίνει διόρθωση στο Κτηματολόγιο με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη. Αλλιώς, θα έχει πρόβλημα κατά τη μεταβίβαση. 

Edited by tetris
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους, ευχαριστώ για το χρόνο σας. Το γήπεδο μου έχει συνολικό εμβαδόν 30 στρεμ. από τα οποία τα 10 στρεμ. είναι μη δασικά. Έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς το 2010 σε τίτλο του 1967, που αφορούσε το ακίνητο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

καλημέρα.

για εκτός σχεδίου αγρο σε παλαιά επαρχ. οδό, άρτιο και οικοδομήσιμο με εμβαδόν 1200τ.μ. τί συντελεστής δόμησης ισχύει σήμερα με τον 4759/20? στο άρθρο 33 του νέου νόμου αναφέρεται μόνο στα γήπεδα των 4000τ.μ. με μέγιστο σ.δ. 186τ.μ. (χρήση κατοκία) ισχύει και για τα <4000τ.μ. γήπεδα ή συνεχίζουν να ισχύει ο παλιός τύπος της εκτός σχεδίου δόμησης για τα κατά παρέκκλιση οικοδμήσιμα?

 

Γενικά, συνεχίζει να ισχύει το προηγούμενο ΠΔ για το εκτός σχεδίου ή πλέον εφαρμόζεται ότι λέει ο 4759/20 αναφορικά με τα εκτος σχεδίου?

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Με βάση το προηγούμενο ΠΔ του 85 για χρήση κατοικία, η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση ήταν 200 τμ για 4.000 τμ και η μόνη περίπτωση κατά την οποία γήπεδο μικρότερης επιφάνειας είχε την ίδια επιτρεπόμενη δόμηση, ήταν η περίπτωση γηπέδου με ελάχιστη επιφάνεια 2.000 τμ.  Κατ αναλογία λοιπόν δεν θα ήταν λογικό, γήπεδο 1200 τμ  να οικοδομεί 186 τμ. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι στα πλαίσια του ελέγχου προέγκρισης θα πρέπει να εφαρμοστεί ο τύπος του άρθρου 6 ΦΕΚ 270/Δ/85. Όμως όπως συνεχώς τονίζουμε στο φόρουμ, αν δεν εκδοθεί ερμηνευτική οικοδομική άδεια δεν χορηγείται και κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για τίποτα σε αυτό το νόμο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.