Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Όροι δόμησης σε εκτός σχεδίου γήπεδο


Recommended Posts

Εφόσον έχεις την αρτιότητα κατα κανόνα, όπως ισχύει σήμερα 4 στρέμματα και 25 μέτρα πρόσωπο είσαι αρτιότητα κατα κανόνα. Αν δεν έχεις αντιστοιχο πρόσωπο, είσαι αρτιος κατα παρέκκλιση επειδή ενδεχομένως δημιουργήθηκε το γεωτεμαχιο πριν το 2003, έλεγξε τους τίτλους και τυχόν ΖΟΕ κτλ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • Απαντήσεις 992
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα, έχω το εξής ερώτημα:

 

οι όροι δόμησης μιας ΖΟΕ (πχ μεσογαίας) υπερκαλύπτουν τους όρους της εκτός σχεδίου γενικά ή κ στα σημεία? 

Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, όταν λέει -η ΖΟΕ- "μεγιστο υψος κατοικίας 7,5μ", παύει να ισχύει το ΠΔ24/31-5-85, αρ.6 παρ.δ 7,5+1,20 στεγη για διώροφο-4,0+1,20 στεγη για ισόγειο??

 

ευχαριστώ

 

Άκυρο! ειδα πιο κάτω τις ειδικες διατάξεις..

Edited by pardamaskou
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω μία αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε κατοικία σε εκτός σχεδίου όπου υπάρχει Ο.Α 12-09-80 με ελάχιστο πρόσωπο 25, ελάχιστο βάθος 40 και ελάχιστο εμβαδό 2000 με πρόσωπο σε δρόμο διπλής κυκλοφορίας. Σύμφωνα με το ΦΕΚ Δ΄270 Τα γήπεδα που υφίστανται κατά τη 17-10-78 έχουν τα στοιχέια αυτά. Η ημέρομηνία της έκδοσης της Ο.Α. νοείται και η ημερομηνία της αρτιότητας του γηπέδου? Βάση ποιών όρων δόμησης θα ελέγξω τις αυθαιρεσίες μου?

Link to comment
Share on other sites

Η ημερομηνία που εκδόθηκε η οικοδομική άδεια, δεν έχει καμία σχέση με την αρτιότητα του γηπέδου. Η αρτιότητα εξαρτάται από τον χρόνο δημιουργίας του γηπέδου, που προκύπτει από τους τίτλους ιδιοκτησίας. (Υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις αλλά δεν είναι η περίπτωσή σου)

 

Αν θυμάμαι καλά το '80 για εκτός σχεδίου ίσχυε το διάταγμα του '73. Το σημαντικό είναι να αποδείξεις πότε έγινε η αλλαγή χρήσης. Πρίν ή μετά το '85;

Link to comment
Share on other sites

Πριν το ΠΔ 270 Δ 1985 για την εκτός σχεδίου, ίσχυε το ΠΔ 538 Δ 1978. Από εκεί θα βρεις τους όρους δόμησης που χρησιμοποιήθηκαν για την άδεια  και από τους τίτλους την ημερομηνία δημιουργίας του γηπέδου. Αυτό που ενδιαφέρει είναι η ημερομηνία της αλλαγής χρήσης.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την καθοδήγηση. Στα κατά παρέκλιση εδάφιο γγ παρ.2 άρθρο 1 του ΠΔ 538 Δ 1978 ανάφέρει τα ίδια που αναφέρει και στην Ο.Α. Όμως στην περίπτωση iii) παρ.2 άρθρο 18 Εγκ. 4 του Ν.4178 αναφέρει:

iii) Τα γήπεδα που βρίσκονται στην υπόλοιπη περιοχή της Επικράτειας εκτός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου.Στις περιπτώσεις αυτές, όπου δεν υπάρχουν ειδικότερες διατάξεις ελέγχουή προστασίας της περιοχής που να θέτουν όρους δόμησης, εφαρμόζονται οι όροι δόμησης που ορίζονται στο άρθρο 1 <Γενικές διατάξεις> του Π.Δ. της 24/31.5.1985 (Δ΄ 270), είτε στα επόμενα άρθρα του ανάλογα με τη χρήση. Οπότε είμαι καλυμμένος? Όσο αναφορά την αλλαγή, έγινε το 2006 και το μόνο που ειπάρχει είναι κάτι τιμολόγια και ελπίζω να φτάνουν.

Link to comment
Share on other sites

Ναι είσαι καλυμμένος. Πρέπει να υπολογίσεις το δικαίωμα σε δόμηση που έχει η κατοικία σε αυτό το γήπεδο.Τα παραπάνω από αυτά μ2 παίρνουν και τον συντελεστή αλλαγή χρήσης 1,4 σύμφωνα με τον 4178.

Link to comment
Share on other sites

Δε μπόρω να αποδείξω την αλλαγή χρήσης πριν το 85 οπότε ισχύει το Π.Δ. 1985 Δ΄270 και πάω με 200 τ.μ. κατοικία σε γήπεδο 4 στρ. ενώ η υφιστάμενη κατάσταση είναι 200 τ.μ. κατοικίας σε γήπεδο 2 στρ. Σωστά? Εφόσον τα 100 τ.μ. του ορόφου είναι στην άδεια σαν κατοικία και η αλλαγή έγινε στο ισόγειο στα υπόλοιπα 100 τ.μ., άρα έχω Υ.Δ. 100τ.μ.? Πως το λένε στόν πελάτη που του είχα πει μια λοιπή παράβαση για την αλλαγή χρήσης?

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον δεν περνας τα 200 μ2 συνολικα της κατοικίας είναι μια λοιπή παράβαση η αλλαγή χρήσης που εκανε.Ισως να μπορούσε και να νομιμοποιήσει την αλλαγή αυτη αν ολα τα πολεοδομικά μεγέθη και αποστάσεις τηρούνται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.