Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια Λειτουργίας γραφείου Τελετών


Antonis_80

Recommended Posts

Έχω ένα κατάστημα και ο ιδιοκτήτης θέλει να λειτουργήσει στο χώρο αυτό ένα γραφείο παροχής προσωπικόν υπηρεσιών ( κοινός γραφείο τελετών ) . Υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερες διατάξεις για γραφεία σαν κι αυτό ???

 

Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων

 

────────────────────────────────────────────────────

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου).

Chilon

Link to comment
Share on other sites

Τα γραφεία τελετών σύμφωνα με ένα Π.Δ. του 1983, υπάγονται στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όσο παράξενο κι αν ακούγεται. Καταθέτεις φάκελο στον οικίο Δήμο με όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για προέγκριση πρώτα και για κυρίως άδεια κατόπιν. Απαιτήσεις εμβαδού και υγειονομικών προδιαγραφών υπάρχουν μόνο για την τουαλέτα με τον προθάλαμο που πρέπει να είναι τουλάχιστον 2,5 τ.μ. (ότι λέει η Υγειονομική Διάταξη του 1983), να είναι επενδυμένη με πλακάκια, εξαερισμό, νιπτήρας στον προθάλαμο. Για την προέγκριση καταθέτεις τοπογραφικό στο οποίο σημειώνεται η θέση του ακινήτου και διαγράφεις ακτίνα 150 μέτρων μέσα στην οποία δεν πρέπει να υπάρχει νοσοκομείο ή κλινική παντός είδους.

Το μόνο πιθανόν δύσκολο σημείο είναι αν απαιτείται αλλαγή χρήσης. Άλλες πολεοδομίες (π.χ. Αθήνας) δεν απαιτούνε αλλα άλλες απαιτούνε (π.χ. Περισσού) από κατάστημα σε γραφείο τελετών. Σαν πρώτο βήμα πάρε τα δικαιολογητικά από τον Δήμο.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Τα γραφεία τελετών σύμφωνα με ένα Π.Δ. του 1983, υπάγονται στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όσο παράξενο κι αν ακούγεται.

Καθόλου παράξενο. Πτώματα φυλάνε. Άρα προκύπτει αμέσως θέμα υγειινής.

Link to comment
Share on other sites

Οχι Αντριάννα δεν τα φυλάνε εκεί τα πτώματα γι αυτό νομίζω ότι τα φυλάνε σε ειδικό χώρο.

 

Αλλά θα ήθελα να προσθέσω ότι δίνουμε οδηγίες του παραπάνω φίλου, τι δικαιολογητικά χρειάζεται χωρίς να μας έχει δηλώσει αν είναι μηχανικός ή ιδιοκτήτης ?

 

? ? ? ? ?

 

Αν πάντως είναι ιδιοκτήτης δεν χρειάζεται απολύτος τίποτα, να μην το απαγορεύει ο κανονισμός της πολυκατοικίας, αν χρειάζεται μηχανικός τον χρειάζεται ο ενοικιαστής όχι ο ίδιος οπότε..... δες ερωτηματικά παραπάνω.

 

Αν πάντως είναι ιδιοκτήτης καλονοίκιαστο και να του πληρώνουν τα νοίκια!!!

Link to comment
Share on other sites

Οι εργολάβοι κηδειών και τα γραφεία δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με πτώματα. Τα πτώματα δεν τα φυλάνε στα γραφεία (αν είναι δυνατόν!!) ούτε σε ειδικούς χώρους. Τα πτώματα φυλάσονται σε ψυκτικούς θαλάμους των νοσοκομείων και των νεκροταφείων. Ο εργολάβος είναι ένας επιχειρηματίας που απλώς διεκπεραιώνει την τελετή.

Για το άλλο, πράγματι δεν πρόσεξα αν αναφέρει ο πρώτος ενδιαφερόμενος την ιδιότητά του. Πράγματι καλό είναι να είμαστε πιο φειδωλοί στις πληροφορίες μας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Εγώ αυτές τις μέρες ασχολούμαι με μία άδεια λειτουργίας γραφείου τελετών. Σε ερώτηση στην πολεοδομία της Λάρισας πάντως, και έπειτα από απορία του πελάτη μου που με έβαλε να ρωτήσω, μου είπαν ότι απαγορεύεται να υπάρχουν στο γραφείο δείγματα! Δηλαδή δεν επιτρέπεται αποθήκη. Επομένως εννοείται ότι δεν γίνεται σε καμία περίπτωση η φύλαξη νεκρών, όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε και παραπάνω. Συγκεκριμένα, με πληροφόρησαν ότι ακόμα και η νεκροφόρα απαγορεύεται να σταθμεύει απ' έξω! Άρα πρόκειται απλά για ένα γραφείο επιχείρησης. Μόνο σε περίπτωση που η επιχείρηση βρίσκεται εκτός πόλης αλλάζουν τα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

και τα φερετρα που υποτιθεται οτι αποθηκευονται?

Και οι νεκροι που υποτιθενται οτι ετοιμαζονται?

Υπαρχει ξεχωριστη δρστηριοτητα?

Link to comment
Share on other sites

maneni δεν είναι ετσι.

Φέρετρα μπορείς να βάλεις αρκεί να στο επιτρέπει ο ιδιοκτήτης του ακινητου.

Οι σοροί ετοιμάζονται είτε σε ειδικούς χώρους νεκροταφείων ή στους νεκροθαλαμους των νοσοκομείων.

Οι σοροί ΔΕΝ μπαίνουν ποτέ στα γραφεία τελετών και απορώ που τα χαρακτηρίζουν ως υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η νεκροφόρα σε κλειστό parking, Πουθενα αλλού.

Edited by kostassid
Link to comment
Share on other sites

εισαι σιγουρος για αυτο που λες?

τι σχεση εχει ο διοκτητης του ακινητου με τα φερετρα?

οι σωροι ετοιμαζονται απο ποιους συγκεκριμενα?

Αποσο γνωριζω στα νοσοκομεια δεν προβλεπεται ετοιμασια (μονο νεκροτομες και φυλαξη) και στα περισσοτερα νεκροταφεια δεν υπαρχουν "ειδικοι χωροι".

 

Εν παση περιπτωση, προσφατα ειχα κηδεια δικου μου ανθρωπου και στο πισω χωρο του γραφειου ηταν τα δειγματα των φερετρω οπου και ετοιμασαν τον σωρο ο οποιος εμεινε ενα 24ωρο μεχρι να παει στην εκκλησια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.