Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μήπως μόνον οι ΑΤΜ δεν έχουν δικαιώματα σύνταξης τοπογραφικών τελικά;


Recommended Posts

ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ

Α.Π.41453

Προς:

 

Το Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κο Ανδρέα Ανδρεόπουλο Αμαλιάδος 17 11523, Αθήνα

 

Κοινοποίηση: Πίνακας Αποδεκτών

 

Θέμα: «Υπογραφή τοπογραφικών διαγραμμάτων»

 

Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα,

 

Σε απάντηση του με Α.Π. ΔΤΕ/β/34285/735 - 24/09/10 εγγράφου του ΥΠΕΚΑ προς Αποδέκτες Πολεοδομικών Εγκυκλίων, με θέμα: «Δικαιώματα σύνταξης εξαρτημένων τοπογραφικών διαγραμμάτων και τήρηση των περί αμοιβών Μηχανικών διατάξεων», σας επισημαίνουμε τα εξής:

 

1. Έχει εκδοθεί, επί του ζητήματος, σχετικό έγγραφο του ΣΑΔΑΣ - Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων (Α.Π. 40899 - 26/07/10, προς τη Διεύθυνση Λειτουργούντος Κτηματολογίου: «Υπογραφή στα τοπογραφικά διαγράμματα για το Κτηματολόγιο»), το οποίο και σας επισυνάπτουμε.

 

2. Σας αναφέρουμε δε ότι συμφώνως με την από 10/08/2010 απάντηση της Κτηματολόγιο Α.Ε προς τον ΣΑΔΑΣ - ΠΕΑ (Επισυνάπτεται) εκκρεμεί γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους επί του συγκεκριμένου θέματος, καθώς και απόφαση του ΥΠΕΚΑ για την ορθή κατανομή των επαγγελματικών δικαιωμάτων εν γένει των Διπλωματούχων Μηχανικών και των αποφοίτων Τ.Ε.Ι. Συνεπώς, μέχρι την έκδοση των σχετικών γνωμοδοτήσεων και αποφάσεων που πιθανόν οδηγήσουν σε ορισμένη νομοθετική ρύθμιση (η οποία θα περιλαμβάνει σαφώς και το δικαίωμα εκπόνησης Αρχιτεκτονικών μελετών από Αρχιτέκτονες. βλ. και π.δ. 38/2010 φεκ 78/Α ) ισχύουν τα αναφερόμενα στο (με Α.Π. 40899 - 26/07/10) έγγραφο του ΣΑΔΑΣ - ΠΕΑ.

 

3. Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, παρακαλούμε, εγγράφως να διευκρινιστεί ότι το σχετικό έγγραφο του ΥΠΕΚΑ δεν αποτελεί εγκύκλιο - διαταγή προς τους υπαλλήλους των Πολεοδομικών κ.α. Υπηρεσιών σχετικά με το δικαίωμα υπογραφής τοπογραφικών διαγραμμάτων.

 

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι ο ΣΑΔΑΣ - ΠΕΑ θα ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά του σε πιθανή λανθασμένη προσπάθεια της Διοίκησης του Υπουργείου Σας να ''θεσπιστούν'' εν τοις πράγμασι επαγγελματικά δικαιώματα δια αλληλογραφίας και αποσπασματικών εγκυκλίων.

---------------------------------------------------------------------

Και η απάντηση του ΠΣΔΑΤΜ με όλη τη σχετική νομοθεσία και νομολογία:

 

http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=1485

 

 

Παρατήρηση: Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Edit".

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, DOOM

Link to comment
Share on other sites

Και από εκεί και πέρα φυσικά, υπάρχει και η διαδικασία άλλων νομικών μέσων εναντίον όσων συνεχίζουν να αγνοούν το νόμο (και συντακτών, και αποδεκτών τοπογραφικών μελετών). Το σχόλιο γιατί κατηγορήθηκα από συναδέλφους πρόσφατα, ότι θα έπρεπε να το αφήσω στον σύλλογο. Ο σύλλογος φαίνεται να κάνει ό,τι απαιτείται. Από εκεί και πέρα όσοι συνεχίζουν να μην καταλαβαίνουν θα υποστούν τις συνέπειες ατομικά από τον καθένα μας που θίγεται πλέον και κάτι τέτοιο είναι απόλυτα ηθικό, θεμιτό και εντός πλαισίων δεοντολογίας.

Link to comment
Share on other sites

Καλό λοιπόν είναι, πλέον, αφού έχει γίνει η αρχή από τον σύλλογο, όλοι οι συνάδελφοι να έχουν ένα αντίγραφο της παρούσας νομοθεσίας και όταν διαπιστώνουν ότι δεν τηρείται η οδηγία στις πολεοδομίες, τα κτηματολογικά γραφεία ή οπουδήποτε αλλού να παίρνουν θέση αλλά και να ενημερώνουν το σύλλογο ή τα τοπικά τμήματα του προκειμένου να μην συνεχιστεί η κατάσταση που κακώς είχε παγιωθεί τα τελευταία χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, ο χώρος αυτός είναι για τους συλλόγους των διαφόρων ειδικοτήτων και όχι για ανταλλαγή

προσωπικών μηνυμάτων ή οτιδήποτε άλλο.

 

Οι αντιπαραθέσεις δεν οδηγούν πουθενά.

Όποιος θέλει, μπορεί να "ανοίξει" άλλο θέμα, στην κατάλληλη θεματική κατηγορία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.