Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ECTS από ΤΕΙ


Apostol

Recommended Posts

Το τελευταίο καιρό ακούω διάφορα σχετικά με το NQF και έχω μπερδευτεί λιγάκι.Εγώ τελείωσα το ΤΕΙ Πειραιά το 10/2006 με πρόγραμμα σπουδών 7+1 εξάμηνα όπου +1 εννοώ πρακτική και πτυχιακή.Μπορεί κανείς να μου πεί πόσες πιστωτικές μονάδες έχω με τα χρόνια αυτά? (ECTS δηλαδή) Έχω ακούσει οτι είναι 30 άνα εξάμηνο και 10 για την πρακτική καθώς και 20 για την πτυχιακή.Όλα μαζί 240 ECTS δηλαδή.Ισχύει?

Link to comment
Share on other sites

Το κοίταξα το πρόγραμμα αλλά από τότε που αποφοίτησα άλλαξε και έχουν αλλάξει λίγο τα μαθήματα σε ονομασία. Αλλά από μία λίστα αντιστοιχιών που είδα ουσιαστικά είναι τα ίδια και μάλλον λιγότερα.Όπως είναι τώρα είναι ίδιας δομής με το δικό μου πρόγραμμα, 7+1 δηλαδή,

και συγκεντρώνει 240 ECTS μαζί με πτυχιακή και πρακτική.Οπότε μάλλον ισχύει και για μένα αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Γιατί σε απασχολεί; Ακόμα δεν έχουν χρήση στην Ελλάδα και επιπλέον για να έχεις MSc σημαίνει πως έχουν αναγνωριστεί οι ECTS από το ΤΕΙ σε επίπεδο BSc.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε Stayros με απασχολεί γιατί απλά σε αυτή τη χώρα δεν ξέρω από που θα μου 'ρθει και θέλω να ξέρω τι μου γίνεται, ώστε να μην μου έρθει καμιά κεραμίδα όταν ανακοινωθεί το NQF για την Ελλάδα.Απλά επειδή πολλά γίνονται και ο Δοαταπ αργεί χαρακτηριστικά να βγάλει την αναγνώριση αγχώνομαι και εγώ.

Link to comment
Share on other sites

Από τι στιγμή που έχεις αποκτήσει MSc έχεις ως προϋπόθεση τον 1ο κύκλο σπουδών, το λεγόμενο BSc. Η νομοθεσία τα πτυχία ΤΕΙ ως πρώτο ακαδημαϊκό τίτλο. Άρα το 5 ούτε για πλάκα. Το πονηρό 6α - 6β να φοβάσαι που αν και θα καταπέσει και αυτό, θα μας ταλαιπωρήσει παραπάνω. Τουλάχιστον θα πάρουμε μερικές χιλιάδες € αποζημίωση...

Link to comment
Share on other sites

Αυτό θα στο πει η σχολή σου. Γενικά πάντως το πτυχίο ΤΕΙ αντιστοιχεί σε 240 ECTS κατ ελάχιστο για τους μετά το 2001. Για τους παλαιότερους, αναλόγως των μαθημάτων μπορεί να είναι από 180 εως 240.

Θυμίζω δε για τους παλαιούς αποφοίτους ότι δυνάμει του άρθρου 25 του Ν.1404/83 η διάρκεια σπουδών στα ΤΕΙ μετράει αθροιστικά.

Άρθρο 25

Περιεχόμενο σπουδών και επαγγελματικά δικαιώματα

 

 

1. Το περιεχόμενο σπουδών κάθε τμήματος και η διάρκεια σπουδών καθορίζονται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από γνώμη του οικείου τμήματος ή του αρμόδιου προς τούτο οργάνου του οικείου ΤΕΙ όταν πρόκειται για ίδρυση νέου ή μετεξέλιξη υπάρχοντος τμήματος και εισήγηση του "τομέα ΤΕΙ και Ε.Σ.Υ.Π" που παρέχεται εντός προθεσμίας δύο (2) μηνών από τη διατύπωση του σχετικού ερωτήματος. Αλλως, η διαδικασία συνεχίζεται χωρίς την προηγούμενη γνώμη του Ε.Σ.Υ.Π. Το περιεχόμενο των σπουδών περιλαμβάνει τα στοιχεία που ανταποκρίνονται τις απαιτήσεις του αντίστοιχου προς το Τμήμα επαγγέλματος όπως και της πιθανής εξέλιξης αυτού. Η διάρκεια σπουδών συντίθεται αθροιστικά από τη διάρκεια των εξαμηνιαίων προγραμμάτων διδασκαλίας και του χρόνου της εποπτευόμενης, καθοδηγούμενης και αξιολογούμενης άσκησης στο επάγγελμα .

 

Τώρα το τι λένε διάφοροι παρατρεχάμενοι γνωστοί από χρόνια για το ρόλο τους είναι μια άλλη ιστορία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.