Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσωρινή περίφραξη σε κάθετη ιδιοκτησία


Recommended Posts

Γειά σας, έχω έναν πελάτη που είναι συνιδιοκτήτης οικοπέδου εντός σχεδίου πόλεως και το 2006 έβγαλε άδεια προσωρινής περίφραξης οικοπέδου (ΝΔ 1024/71) για την τοποθέτηση συρματοπλέγματος. Ωστόσο εκείνος κατασκέυασε τοίχο από τσιμεντόλιθους 0,80μ και επάνω σε αυτόν τοποθέτησε συρματόπλεγμα (συνολικό ύψος 1.75μ). Τέλος τοποθέτησε μεταλλική πόρτα 2,20*1,75. Έπειτα από καταγγελία, έγινε αυτοψία και ορίστηκε πρόστιμο αυθαίρετης κατασκευής.

 

Ο κύριος αυτός αφαίρεσε την πόρτα και τώρα επιθυμεί να νομιμοποιήσει την υπόλοιπη κατασκευή. Στην πολεοδομία μου είπαν πως δεν επιτρέπεται ο τοίχος που έχει γίνει σε κάθετη ιδιοκτησία και να ξαναπεράσω να ρωτησω...

 

Μπορεί κάποιος να μου πει αν υπάρχει περιορισμός? Μπορώ να βγάλω την άδεια??

Link to comment
Share on other sites

Δεν μας δίνεις να καταλάβουμε που είναι αυτή η περίφραξη με τους τσιμεντόλιθους, ανάμεσα στις ιδιοκτησίες ή επί της ΡΓ, αυτή η πόρτα με μπερδεύει είναι πόρτα για επίσκεψη στον γείτονα ή για να βγώ στον δρόμο...

Πάντως ανάμεσα σε κάθετες ιδιοκτησίες δεν επιτρέπονται μάνδρες... (με άδεια εννοείται!!!)

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν στο οικόπεδο αυτό έχουν κατασκευαστεί δύο ανεξάρτητα κτίρια. Ανάμεσα από αυτά κατασκευάστηκε η περίφραξη που αναφέρω. Όσον αφορά στην πόρτα είχε γίνει έτσι ώστε να επιτρέπει την επικοινωνία στα δύο μέρη του οικοπέδου.

 

Σχετικά με τις κάθετες ιδιοκτησίες και τις μάνδρες στο ΝΔ 1024/71 δεν αναφέρεται κάτι αποτρεπτικό. Το ότι απαγορεύεται που αναφέρεται? Μπορείτε να με παραπέμψετε σχετικά?

Link to comment
Share on other sites

Η κατασκευή μανδρότοιχου ή εν πάση περιπτώσει μόνιμου διαχωριστικού στοιχείου μεταξύ των τμημάτων αποκλειστικής χρήσης της κάθετης ιδιοκτησίας συνιστά άτυπη κατάτμηση του οικοπέδου και αυτό, όπως καταλαβαίνεις, απαγορεύεται.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ!

 

Φαντάζομαι πως το καλύτερο είναι να προτείνω στον πελάτη μου να κατεδαφίσει τον τοίχο. Για να τοποθετήσει το συρματόπλεγμα όπως έπρεπε από την αρχή, δηλαδή όπως φαινόταν στην άδειά του θα πρέπει να βγάλει νέα άδεια (έχουν περάσει 4 χρόνια από την πρώτη). Σωστά?

Link to comment
Share on other sites

@elissabet

Με δεδομένο ότι η ενέργεια του πελάτη σου, ήταν η αφορμή για τη διένεξη με τον ιδιοκτήτη του άλλου τμήματος της κάθετης, κάθε κίνησή του, πλέον, θα υπόκειται στον έλεγχο και την αντίδραση του τελευταίου.

 

Επομένως, εάν θα εμπλακείς, θα πρέπει 1) να ξεκαθαρίσεις με τον πελάτη σου τι προτίθεται να κάνει με τον μανδρότοιχο και τη διαδικασία του αυθαίρετου και 2) σε περίπτωση που το ν κατεδαφίσει, θα εξετάσεις, στην πολεοδομία, τη δυνατότητα έκδοσης νέας άδειας με βάση τα στοιχεία της παλιάς, αφού είναι σχετικά πρόσφατη.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και τους δύο. Είμαι νέα στο επάγγελμα και συχνά χρειάζομαι βοήθεια, που ευτυχώς, σε αυτό το φόρουμ, υπάρχουν πολλά άτομα πρόθυμα να στην δώσουν. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα, σε ένα οικόπεδο που έχει γίνει κάθετη ο ένας ιδιοκτήτης μπορεί να περιτοιχίσει το τμήμα που συνορεύει με το δρόμο; Χρειάζεται συναίνεση και του ιδιοκτήτη του άλλου μισού; Υπάρχει πρόβλημα που δεν θα περιτοιχιστεί όλο αλλά μόνο το μισό πρόσωπο (το άλλο μισό ανήκει στον άλλο ιδιοκτήτη);

Αν γίνει και "οριοθέτηση" στο σύνορο της κάθετης με φυτά όπως ειπώθηκε παραπάνω πρέπει να φαίνονται στην άδεια;

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Σε ποια άδεια θα φαίνονται? δεν μας είπες κάτι σχετικό.Για πες λίγο πιο αναλυτικά? Θα εκδοθεί άδεια δόμησης, μικρής κλίμακας και τι θα περιέχουν?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.