Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κόστη-Αμοιβές Διεκπεραίωση ημιυπαιθρίων


CSPU

Recommended Posts

Καλημερα,

εχω ολοκληρωσει ηδη μια περιπτωση ημιυπαιθριου στην Αθηνα. Ειμαι στη διαδικασια να ξεκινησω μια αλλη στην επαρχια. Στην Αθηνα ο μηχανικος μου ζητησε τα προβλεπομενα για την αμοιβη του και ενα ποσο (30 ευρω) για να μου ετοιμασει ενα πληρες αντιγραφο φακελου που καταθεσαμε, το οποιο ηθελα εγω. ΟΚ!

Στην επαρχια, ο μηχανικος μου ζητα ο,τι και ο μηχανικος στην Αθηνα αλλα ζητα επιπλεον 150 ΕΥΡΩ για εξοδα διεκπεραιωσης στην Πολεοδομια. Οταν προσπαθησα να μαθω γιατι ακριβως ειναι τα λεφτα αυτα, μου ειπε οτι στην πολεοδομια για να μην εχουμε προβληματα και μας ταλαιπωρησουν θα πρεπει να δωσουμε κατι!!! Πιστευω οτι εφ οσον ο φακελος ειναι σωστος δεν εχω να φοβηθω κατι και επισης πιστευω οτι τα 150 Ευρω ειναι υπερβολικο ποσο για να αφορα αυτο το λογο!! Θα μπορουσα να εχω τις αποψεις σας και τις συμβουλες σας?

Link to comment
Share on other sites

Υπερβολικό δεν είναι. Κοίτα ο νόμος δεν προβλέπει ότι ο μηχανικός κάνει την διεκπαιρέωση, ή του δίνεις κάτι και την κάνει, ή κάνεις έρευνα αγοράς!

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να πας να τον υποβάλλεις και να τον διεκπεραιώσεις μόνος σου καθώς δεν απαιτείται μηχανικός για την διεκπεραίωση , οπότε δεν θα πληρώσεις τα παραπάνω 150Ε.

 

Αυτό να κάνεις.

 

(Και τότε θα καταλάβεις γιατί ζητάει τα 150Ε ο συνάδελφος που κατά την γνώμη μου είναι λίγα.)

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, δεν καταλάβετε τι λέει ο άνθρωπος! Τα 150 ευρώπουλα τα θέλει για τον υπάλληλο της πολεοδομίας για μίζα!!

 

Γνώμη μου:

1) Τα 232,53 μικτά που είναι ελάχιστη αμοιβή για την ρύθμιση είναι λίγα για τον μηχανικό αν τρέχει και στην πολεοδομία. Από εκεί και πέρα στην επαρχία που δεν μπορείς να πας, σου φαίνονται πολλά να τα δώσεις επιπλέον σε κάποιον μηχανικό να τρέχει για σένα; Ξέρεις πόσες φορές πρέπει να πας στην πολεοδομία μόνο και μόνο για να κλείσεις ένα ραντεβού; Ή πόσες ώρες ατελείωτες πρέπει να περιμένει ο μηχανικός σου στις ουρές για την διεκπεραίωση της δικής σου υπόθεσης;

 

2) Σε ότι αφορά τις μίζες μην μπαίνετε σε καμμία τέτοια διαδικασία! Τα λαμόγια επιτέλους πρέπει να τα ξεμπροστιάζουμε και να μπάινουν στην θέση τους.... 150 ευρώ γρηγορόσημο δηλαδή; Πήγαινε στην αστυνομία και προσημείωσέ τα!!! Αυτή είναι η συμβουλή μου...

Link to comment
Share on other sites

Η παρούσα συζήτηση τερματίζεται, για ευνόητους λόγους.

Για περαιτέρω εξηγήσεις, διαφωνίες, παράπονα ή απορίες, η διαδικασία είναι γνωστή (π.μ.).

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.