Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ερωτήσεις - απορίες περί ΚΕΝΑΚ, των σχετικών ΤΟΤΕΕ και του λογισμικού ΚΕΝΑΚ του ΤΕΕ


panos-vicious

Recommended Posts

καλησπέρα...Να κάνω μία ερώτηση κάπως άσχετη...Έχω προμηθευτεί το πρόγραμμα του ΤΕΕ για το ΚΕΝΑΚ καθώς και τους κωδικούς του. Προσπαθώ να κάνω μία δοκιμαστική μελέτη και σώζω το αρχείο μαζί με τα αποτελέσματα του χωρίς κανένα πρόβλημα. Όταν πάω να τρέξω το ίδιο αρχείο μου βγάζει σφάλμα στη κατηγορία των ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ και εδικά στη ΘΈΡΜΑΝΣΗ. Το σφάλμα αναφέρεται ώς ''DataGridViewComboBoxCell η τιμή δεν είναι έγκυρη''...

Μήπως ξέρει κανείς τίποτα για την αντιμετώπιση αυτού του σφάλματος?? Εχεί προκύψει το ίδιο σε κάποιον άλλον?? Χρησιμοποιώ Windows Vista με Framework 3.0. Έχει καμία σχέση αυτό??

Link to comment
Share on other sites

Στην ΤΟΤΕΕ για τον ΚΕΝΑΚ αναφέρει ότι για την μελέτη ή την επιθεώρηση θα επιλέγονται κατά τα στοιχεία που συλλέγονται κατά την ενεργειακή επιθεώρηση ή στα νέα κτίρια τα στοιχεία που καθορίζονται στην μελέτη εφαρμογής.

 

Μελέτη εφαρμογής μπορεί να θεωρηθεί η μελέτη για την πολεοδομία;

Link to comment
Share on other sites

ΝΑΙ. Αυτή την μελέτη εννοεί. Ο επιθεωρητής θα ελέγχει εαν και κατα πόσο έχει εφαρμοστεί η ενεργειακή μελέτη που έχει κατατεθεί στην πολεοδομία και θα αξιολογεί εκ νέου το κτίριο σε κατηγορία η οποία κατ'ελάχιστον θα πρέπει να είναι Β'. Οπότε και οι μελέτες των Η/Μ θα πρέπει να είναι αυτές οι οποίες θα εφαρμοστούν αντίστοιχα και όχι κάποιες τυπικές μόνο και μόνο για να εγκριθεί η άδεια όπως τώρα. Τα κλιματιστικά μόνο στις κατοικίες μπορούν και να μην τοποθετηθούν.

Link to comment
Share on other sites

Τα κλιματιστικά μόνο στις κατοικίες μπορούν και να μην τοποθετηθούν.

 

Καλημέρα, αυτό για τα κλιματιστικά που το αναγράφει; Είναι επίσημο; Δηλαδή θεωρούμε ότι έχουμε κλιματιστικά, κάνουμε μελέτη κλιματισμού αλλά δεν τα τοποθετούμε τελικά;

Link to comment
Share on other sites

Ο κλιματισμος στις κατοικίες μπορεί και να μην τοποθετηθεί αλλα υπολογίζεται όμως ότι κλιματιζεται το 50% του κτιρίου σου σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κτιρίου αναφοράς. Αυτό γινεται για να μπορεί να υπάρχει ένα ενιαίο μετρό συγκρίσης για την κατηγοριοποίηση των κτιρίων απο ενεργειακής άποψης. Θα ήταν άδικο να συγκρίνεται κατανάλωση με ή χωρίς κλιματισμό για το ίδιο κτίριο. Οπότε θεωρείς ότι κλιματιζεται κι ας μην τοποθετηθούν τα κλιματιστικά. Το ίδιο θα θεωρήσει και ο ενεργειακός επιθεωρητης μετα. Εαν έχεις όμως βάλει στην μελέτη σου κάποιο λιγότερο ενεργοβορο σύστημα κλιματισμού σε σχέση με το κτίριο αναφοράς για να σου βγει η μελέτη και δεν το βάλεις τότε υπάρχει ο κίνδυνος να μην σου βγει το κτίριο σου Β΄ κατα την ενεργειακή επιθεώρηση μιας και όταν δεν υπάρχει κλιματισμος θεωρείται ο κλιματισμός του κτιρίου αναφοράς. Η θέρμανση όμως είναι υποχρεωτική και πρέπει ότι μελετησεις να το βάλεις.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.