Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ερωτήσεις - απορίες περί ΚΕΝΑΚ, των σχετικών ΤΟΤΕΕ και του λογισμικού ΚΕΝΑΚ του ΤΕΕ


panos-vicious

Recommended Posts

ας θεωρησουμε τον ng1 ως ενα συντελεστη που υποδηλωνει την απωλεια απο το θερμικο "φουσκωμα-ξεφούσκωμα" της υπερδιαστασιολογημενης μοναδας παραγωγης λογω των συχνων στασεων-εκκινησεων, ακομα και στο πληρες φορτιο ζήτησης.

τοτε και το δικτυο ακολουθει θερμικα-θερμοκρασιακα αυτο το "φουσκωμα-ξεφούσκωμα" και συνεπως μεταφερει λιγοτερη ενεργεια στις τερματικες μοναδες σε μια περιοδο λειτουργιας , και αφου το αθροισμα απωλειων και αποδοσης τερματικων μοναδων πρεπει ειναι αυτο του καυσιμου που καταναλωθηκε στην ιδια περιοδο, μενει να αποδειχθει οτι ενα μερος των (προσθετων λογω ng1) απωλειων εγινε στο καζανι και ενα μερος στο δικτυο.

Εδω εχουμε 3 μεταβλητες που καθοριζουν το αποτελεσμα ως προς το δικτυο: τις ωρες λειτουργιας, τη μεση θερμοκρασια του δικτυου και τη διαμετρο του δικτυου!

Ας παραδεχτουμε οτι η διαμετρος ειναι ιδια και στις 2 περιπτωσεις και απλως μας την εδωσε και βαλαμε μεγαλυτερο λεβητα! (δηλαδη ιδια παροχη 10m3/h με αλλο Δθ, 10 ή 15 ητοι 100Μcal η 150Μcal)

 

Διαισθητικα και μονο λεω οτι οι ωρες λειτουργιας της αντλιας πρεπει ειναι παρομοιες (γιατι τα νερα δεν κρυωνουν τοσο ωστε να κοψει η αντλια εφοσον υπαρχει ζητηση στους χωρους) ειτε με υπερδιαστασιολογημενο λεβητα ειτε με λεβητα στον ποντο

Η μεση θερμοκρασια του δικτυου εχει να κανει και με το αν υπαρχει αντισταθμιση ή οχι

Αν υπαρχει, παλι διαισθητικα, ολο το παιχνιδι φουσκωματος ξεφουσκωματος θα γινεται στο πρωτευων, οποτε το υπολοιπο δικτυο θα εχει παλι παρομοια συμπεριφορα με ή χωρις υπερδιαστασιολογηση

Αν δεν υπαρχει αντισταθμιση (αλλα τουλαχιστον θερμοστατηση στους χωρους) στην περιπτωση υπερδιαστασιολογησης εχουμε περισσοτερα ξεκινα-σταματα, το νερο πιανει το set-point πχ 85 και σταματα, ενω χωρις υπερδιαστασιολογηση θα λειτουργουσε συνεχως στους 85 για οση ωρα ειχα μεγιστη ζητηση 100 Μcal, δειχνει δηλαδη να εχει χαμηλοτερη μεση θερμοκρασια η περιπτωση υπερδιαστασιολογησης

Αρα με πασα επιφυλαξη και ολο το σεβασμο φαινεται το δικτυο να μην παραλαμβανει απωλειες ng1

 

το καζανι ομως ειναι αλλο καπελο, εξου και οι καμπυλες αποδοσης λεβητων που σε μερικο φορτιο βλεπεις να πεφτει η αποδοση απο το 90 στο 60%, γιατι αυτο αναλαμβανει διαρκως το σοκ να επαναφερει ολα τα νερα στο set-point (νομιζω στις τελευταιες σελιδες του κοχεε ειχε τετοιες καμπυλες!)

βεβαια με τετοιο ευρος τιμων στον πινακα 4.11 ψαχνουμε το δεντρο και χανουμε το δασος και ουδεμια επιφυλαξη εχω να βαζω τιμες ισχυος δικτυου στο τεε-κενακ κατα το δοκουν.

 

τωρα σε 2-βαθμιο καυστηρα μας λεει οτι το Pm για ελεγχο ng1 ειναι αυτο της πρωτης βαθμιδας αλλα για το δικτυο αναφερει γενικα εγκατεστημένη ισχύ της μονάδας παραγωγής

 

off topic

για αλλο λογο ξενυχτησα – για το μεσοπροθεσμο που μου αυξανει τα ασφαλιστρα τσμεδε κατα 1000 € το χρονο αν με πανε στην ασφαλιστικη κατηγορια 2 ή κατα 2300 € αν υπολογιστουν ολες οι τριετιες + 500 € τελος επιτηδευματος

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Thanks zxgr

 

off topic

Παίζει κάτι τέτοιο; Σήμερα θα ξενυχτήσω κι' εγώ.

Τα οποία δεν θα αφαιρούνται απ' το εισόδημα, το οποίο θα καθορίζει την έκτακτη (τακτική) εισφορά και το οποίο το βγάζεις δεν το βγάζεις με τα τεκμήρια θα το πληρώνεις.

Και ούτε τα ψυχοφάρμακα που θα πέρνουμε θα δικαιολογούνται....

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι ψυχραιμια...μην ξεχνατε πως μεγαλη μαζα μηχανικων εχει κανει σταση πληρωμων ΤΣΜΕΔΕ,εδω και πολυ καιρο.Μια λυση ειναι να τους ακολουθησουμε και εμεις...

μια καλη ασφαλιση υγειας κοστιζει 1000 Ε το χρονο σε ιδωτικη ασφαλιστικη (χρειαζομαστε και τιποτε αλλο?συνταξη οπως πανε τα πραγματα την ξεχναμε...δουλειες δεν υπάρχουν...οποτε τι αλλο μας απομενει?)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, θα ήθελα να σας ρωτήσω στην περίπτωση των γυάλινων προσόψεων (σε κάποιο εμπορικό ή τράπεζα) με ποιο τρόπο υπολογίζουμε το u του στοιχείου οριζοντίου και καθέτου.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα συνάδελφοι, έχω την περίπτωση ενιαίου καταστήματος με υπόγειο με άνοιγμα σκάλας 1Χ5μ περίπου, για έκδοση πιστοποιητικού.

αν μπορεί να βοηθήσει κανείς το άνοιγμα στο δάπεδο του ισογείου καταστήματος πως θα το δηλώσω? ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

εάν υπάρχει όντος άνοιγμα και δεν είναι"άνοιγμα" το δηλώνεις στην διαχωριστική εάν δεν υπάρχει άνοιγμα εξετάζουμε εάν ο χώρος θερμαίνεται ή όχι (είναι κύριας χρήσης το υπόγειο ή όχι;;)..

Link to comment
Share on other sites

το υπόγειο είναι βοηθητικός χώρος (αποθήκη) του καταστήματος και η σκάλα που οδηγεί σε αυτό φαίνεται στην κάτοψη ισογείου της πολεοδομίας.

Link to comment
Share on other sites

Ξέρει κανείς στο παράδειγμα του ΤΕΕ (με την 6οροφη οικοδομή) πως υπολογίζεται το εμβαδόν του πλαισίου και ο U των κουφωμάτων (σελ. 20 στο τεύχος αναλυτικών υπολογισμών)? Για τα κουφώματα των ορόφων δεν έχω πρόβλημα αλλά για τις γυάλινες προσόψεις δεν μπορώ να βρω πως προκύπτουν οι τιμές που δίνονται.

Link to comment
Share on other sites

Προκύπτουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως τα κουφώματα ορόφων.

 

Απλώς στις προσόψεις του παραδείγματος έχεις περισσότερα τμήματα. Η λογική είναι ίδια και ο τρόπος υπολογισμού του U (εννοείται) ίδιος.

Link to comment
Share on other sites

Προκύπτουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως τα κουφώματα ορόφων.

 

Απλώς στις προσόψεις του παραδείγματος έχεις περισσότερα τμήματα. Η λογική είναι ίδια και ο τρόπος υπολογισμού του U (εννοείται) ίδιος.

 

Οκ αλλά εμένα τα νούμερα δεν μου βγαίνουν μπορείς να δώσεις αριθμητικό παράδειγμα πχ για το πρώτο κούφωμα (1,4χ5,34) πως υπολογίστηκε το εμβαδό πλαισίου (=1,49)?

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.