Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εθνικό Κτηματολόγιο


Recommended Posts

Μια ερωτηση συνεδελφε.... σε εκταση που ιδιοκτητης δεν εχει δηλωσει ποτε στο Ε9 και δεν εχει χαρτια..... μπορει να κανει ενορκη βεβαιωση με δυο μαρτυρες και να κανει τροποποιητικη στο Ε9 του ωστε να την δηλωσει στο κτηματολογιο ?.... μπορει να κανει τροποποιηση του Ε9 για περιοδο 20 χρονων ωστε να προχωρησει σε χρησικτησια?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αρα η τροποποιηση του Ε9 δεν τον βοηθαει μιας και μπορει να γινει μονο απο το 2010 και μετα που σημαινει οτι δεν αποδεικνύεται εικοσαετής νομή. Πρεπει να βρει αλλα χαρτια.

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

ειχα ρωτησει και παλιότερα

Αν είναι κάθετη ένα στρέμμα (1000τ.μ) από συνολικό αγροτεμάχιο 4στρεμμάτων  παίρνοντας ποσοστό συγκιριότητας στο όλο π.χ 30% παλιά εκτός σχεδίου  (1985),  αγοράστηγκε αυτο το 1 στρέμμα, και βγήκε άδεια ώς εκτός σχεδίου παίρνοντας όλο τον σ.δ  αυτο το 1 στρέμμα. Φτιάχτηκε σκελετός κτιρίου διώροφου και με σύσταση ο.ι που αφορούσε αυτο το κτίριο και μόνο έγινε γονικη παροχη και διαμοιράστηκε στα τέκνα. Αρα τα τέκνα απο όλες τίς ο.ι μαζευουν 1000/1000 στο 1 στρέμμα  και 30% στο όλο. Στην συνέχεια μπήκε σε οικισμό και τα τέκνα μετα απο 10 χρόνια έβγαλαν άδεια αλλαγης χρήσης για να συνεχίσουν τις εργασίες στο γιαπί, μόνο για αυτο το ένα στρέμμα (μόνο αυτο είναι στο τοπογραφικό της αδειας) ώς εντος οικισμού, αρτιο και οικοδομήσιμο, το έκαναν κατοικίες και διόρθωσαν και την σύσταση κάνοντας μεταξυ τους διαφορετική κατανομή, κατανέμοντας όπως ήθελαν τα 1000/1000 του κτιρίου ένω παρέμεινε το ποσοστό συγκιριότητας επι του όλου (στο υπόλοιπο ο άλλος κύριος έχει κτίσει πολλά χρόνια διάφορες ιδιοκτησίες).

Πώς δηλώνεται?

1Ενα- ενα ακίνητο απο τον καθένα με το ποσοστο του στο 1 στρέμμα?

2 ή ποσοστό επι όλου του οικοπέδου πλέον?

3. Ουσιαστικά είναι οριζόντια ιδιοκτησια? Πρεπει στίς παρατηρήσεις να γράψεις και για την κάθετο στο Δ1 ?

4. Πρεπει υποχρεωτικα να κάνεις Δ2 ?

5. Ειδα στην ηλεκτρονικη εφαρμογη έχει τρείς επιλογές. Οριζόντια, καθετη, και οριζόντια επι καθέτου. Το τρίτο τι σημαίνει? Αυτο που περιγράφω νομίζω ότι φέρει πιό κοντά σε αυτό, όμως τα συμβολαια δεν γράφουν ακριβώς την λέξη <<οριζόντια επι καθέτου.>>.

Αν ήθελες αυτο που το ηλεκτρονικό συστημα το έχει επιλογή <<οριζόντια επι καθέτου.>>  να το δηλώσεις στο απλό εντυπο πώς θα το δηλωνες?

 

Link to comment
Share on other sites

πως μπηκε εντος οικισμου; ποιο "τμημα"; Στην τελευταια συσταση ο.ι. τι αναφερει;

ΥΓ

Απο τα λεγομενα σου καταλαβαινω οτι "τελικα" τα παιδια εχουν:

30% καθετη στο 4 αρι (3 εκτος και 1 εντος) η οποια ειναι μετα 

1000/1000 αθροιστικα σε οριζοντια (1στρ εντος σχεδιου) για αυτο το 30% της καθετης

ως εδω παμε καλα;

Edited by jojo
υστερογραφο
Link to comment
Share on other sites

Σωστα τα λές. Εντος οικισμου μπήκε αργοτερα απο την αγορα και την πρωτη αδεια που εγινε ο σκελετος. ενα μικρο κομματι εκτασης που εχει και το 4αρι μέσα νομίζω ολο.

Η δευτερη αδεια αλλαγης χρησης σε κατοικιες και αποπερατωση βγηκε για 1000τ.μ αρτιο και οικοδομησιμο εντος οικισμου.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις ("νομίζω" είπες) καλή χωρική εικόνα των "τμημάτων" εντός/εκτός;

Ίσως ο ανάδοχος σου πρότεινε να "κόψεις" σε ΚΑΕΚ αυτά τα τμήματα την ώρα της δήλωσης ίσως σου τα κάνει φερόμενους. Καλό θα ήταν να το γνωρίζεις από πριν.

Με άλλα λόγια σε ρωτώ αν έχεις κανένα σχέδιο της προκοπής που να μπορείς να "αναγνωρίσεις" το εκτός και εντός οικισμού. Μπορεί ίσως να μην παίζει τόσο σημαντικό ρόλο προς το παρόν αλλά από την στιγμή που κατάλαβες ήδη πως θα το δηλώσεις (φαντάζομαι), αν μπορείς να ανεβάσεις ένα σκαριφήμα να το δούμε 

Link to comment
Share on other sites

είναι εντός οικισμού.

Δηλαδη πώς θα τα δηλώσω? Σε Δ1 καθε ιδιοκτησια με τα χιλιοστά της στα 1000τ.μ , και στίς παρατηρησεις να γράψω για το ποσοστό στην κάθετη? Ή Δ2?

 

και

στην ηλεκτρονικη εφαρμογη έχει τρείς επιλογές. Οριζόντια, καθετη, και οριζόντια επι καθέτου. Αυτο που περιγράφω νομίζω ότι φέρει πιό κοντά σε αυτο, 

Αν ήθελες αυτο που το ηλεκτρονικό συστημα το έχει επιλογή <<οριζόντια επι καθέτου.>>  να το δηλώσεις στο απλό εντυπο χειρόγραφα πώς θα το δηλωνες?

Link to comment
Share on other sites

1. Ποιο είναι εντός οικισμού;

Το 1στρ;

2. Το όριο "αστικό" του αναδοχου συμπίπτει με το πολεοδομικό όριο του οικισμού; (Παίζει ρόλο στην χρέωση)

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.