Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εθνικό Κτηματολόγιο


Recommended Posts

Πάντα χρεώνουμε τις υπηρεσίες μας βρε λεβέντες.... Χάρες δεν κάνουμε...

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι επανέρχομαι. Επειδή θεωρώ καλό να επισυνάπτουμε μαζί και επιπλέον στοιχεία (όπως για παράδειγμα : οικ. άδειες, δηλώσεις αυθαιρέτου, τοπογραφικό άδειας ή/και σύστασης, συμβόλαια σύστασης, κτλ) πώς θεωρείτε ότι θα έπρεπε να το κάνουμε στο ηλεκτρονικό σύστημα; Για παράδειγμα, βλέπω ότι αν δηλώσεις ότι κατέχεις τοπογραφικό διάγραμμα και πας στα επισυναπτόμενα έγγραφα δε σου δίνεται η δυνατότητα να δηλώσεις κι άλλο τοπογραφικό. Θα προτείνατε ενδεχομένως τα υπόλοιπα τοπογραφικά (συμβολαίου, σύστασης, άδειας, κτλ) να τα κάναμε ένα pdf και να τα ανεβάζαμε σαν ένα αρχείο και να το γράφαμε στις παρατηρήσεις; Επίσης, λοιπά έγγραφα όπως έντυπα αδείας κτλ που αναφέρω πιο πάνω ή το πιστοποιητικό του συμβολαίου θα προτείνατε να τα κάναμε ένα pdf ομοίως και να τα ανεβάζαμε ως παραρτήματα του συμβολαίου αναγράφοντάς τα στις αντίστοιχες παρατηρήσεις; Η' μήπως έχετε κάτι άλλο να προτείνετε; Επιμένω για τα λοιπά έγγραφα γιατί τόσο στις οδηγίες όσο και στις έντυπες υποβολές το κτηματολόγιο επιμένει να προσκομίζουμε όσο περισσότερα στοιχεία έχουμε. Εσείς τί πιστεύετε;

Link to comment
Share on other sites

Επαγγελματίας στο είδος δεν είμαι, αλλά όταν διάβασα το αρθρο της καλής συν. Γραμματής Μπακλτατσή για το θέμα, για να συμπληρώσω την δική μου δήλωση Δ1 σε περιοχή που εντάσσεται στο κτηματολόγιο, κατάλαβα πως το κτηματολόγιο δεν "νοιάζεται" αν αυτό το κτίσμα που θα δηλώσεις είναι νόμιμο ή όχι νόμιμο. Αρκεί αυτό που θα δηλώσεις να το κατέχεις νόμιμα και να έχει τις σωστές διαστάσεις και σχήμα είτε είναι γεωτεμάχιο ή κτίσμα.

Νομίζω πως και ο Δημήτρης έγραψε κάτι σχετικό για το θέμα. Μη προσπαθείτε να φορτώσετε στο σύστημα περιττά πράγματα! Ας πει κάτι και ο Δημήτρης αν μας διαβάζει!

Μακάρι να με διαψεύσετε με κάτι διαφορετικό.    

δήλωση των ιδιοκτησιών στο κτηματολόγιο.docx

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

nbr, απ'οσο γνωριζω δεν υπαρχει σαφης οδηγια περι κτησματων. Ειναι κατα δηλωση και φερεις εσυ την ευθυνη με οτι προκυψει στο μελλον

Link to comment
Share on other sites

Χρειάζεται οικοδομική άδεια για αυτά που δηλώνονται;

ΌχιΗ δήλωση του εμβαδού ενός κτιρίου για το οποίο δεν έχει συσταθεί διηρημένη ιδιοκτησία και για το οποίο δεν έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια γίνεται κατά δήλωση των πολιτών. Καταχωρίζεται σχετική παρατήρηση.

Μπορώ να δηλώσω και τα αυθαίρετα;

Ναι. Το Εθνικό Κτηματολόγιο δεν απαιτεί οικοδομική άδεια για τα κτίσματα. Τα κτίρια δηλώνονται κατά δήλωση του πολίτη με σχετική παρατήρηση «Τα κτίρια κατά δήλωση».

Πώς πρέπει να δηλώσω το αυθαίρετο;

Παρότι δεν υπάρχει επίσημη κατεύθυνση για το πως αντιμετωπίζεται το θέμα, μπορεί ο πολίτης να δηλώσει και το αυθαίρετο κτίσμα του με τους εξής τρόπους:

α) Οι παράνομα κλεισμένοι χώροι να δηλώνονται στην ένδειξη «άλλοι χώροι» χωρίς χιλιοστά επί του ακινήτου.

β) Τα εξ ολοκλήρου αυθαίρετα να δηλώνονται στην αντίστοιχη στήλη για τα κτίρια, αφού δεν απαιτείται η αναγραφή του αριθμού αδείας και να σημειώνεται και η χρήση τους.

γ) Οι αυθαίρετοι υπόγειοι χώροι να δηλώνονται κανονικά και να δηλώνεται και οι χρήση τους.

Η τακτική αυτή, με τα σημερινά δεδομένα, φαίνεται προτιμότερη, αφού στο έντυπο της δήλωσης υπάρχει σαφής δέσμευση της εταιρείας του Κτηματολογίουότι τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν μόνον για την κτηματογράφηση.

πηγη

http://ecopress.gr/?p=7000

 

Και, ανεξαρτητα που το Κτηματολογιο δεν εχει καμμιά σχεση με το Ε9,

υποθετω οτι δεν υπαρχουν πολλοι   ακομα που δεν εχουν δηλωσει στα  αυθαίρετά τους στο Ε9.

Η δηλωση στο κτηματολογιο, αφορα δικαιωμα  στη γη.

Οσα τμ. και αν εχεις χτισει, δεν επηρεαζει το "γήπεδο", ούτε το  δικαίωμα που πληρωνεις...και ειναι "ενα"

[εκτος αν εχει συσταθει ΟΙ, οπότε, προφανώς,  υπαρχει και αδεια και άλλη διαδικασία και πλειονα δικαιωματα]

 

Και ειναι και  αλλοπροσαλλο, να δηλωνει καποιος ενα γηπεδο, να το βρισκει στην επισκοπηση με τον υπαλληλο με καποιο κτισμα

και να λεει...αυτο ειναι...να ...ξέρετε...εχω και ενα  κτισματακι....και λεω να το κρυψω...:mrgreen:

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Κάποια στιγμή στο παρελθόν είχα βρει τα παρακάτω (συνημμένα)... παλιά μεν χρήσιμα θεωρώ ... είναι σε μορφή κυρίως ερωτοαπαντήσεων και το άλλο με πίνακα με επεξηγήσεις  ... δεν ξέρω αν είχε ή αν έχει ανέβει στο forum ... όπως και να 'χει το ανεβάζω ... ελπίζω να φανούν χρήσιμα ...

«Κ_Ξ ΚΤΗΜΑΤΟΓΝΩΜΩΝ ΙΙ».pdf

Δ1-ΟΔΗΓΙΕΣ.pdf

Edited by georgegaleos
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

On 9/2/2019 at 5:28 ΜΜ, Harker88 said:

Συνάδελφοι επανέρχομαι. Επειδή θεωρώ καλό να επισυνάπτουμε μαζί και επιπλέον στοιχεία ...... Εσείς τί πιστεύετε;

Εγώ πιστεύω ότι βιάζεσαι για την ταυτότητα κτιρίου....
Αφού δεν απαιτείται, ούτε προσφέρει κάτι στη δήλωση, δεν βλέπω το λόγο για την παραπάνω δουλειά.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω ότι έχεις δίκιο συνάδελφε. Θεωρώ ότι εφόσον ένας πολίτης απευθύνεται σε μηχανικό για να συντάξει τη δήλωση, καλό θα ήταν ο μηχανικός να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για το κάθε ακίνητο. Συνεπώς, καλό θα ήταν να ζητά την οικοδομική άδεια ή δηλώσεις αυθαιρέτου και τυχόν άλλα τοπογραφικά που υπάρχουν (εκτός του συμβολαίου) γιατί πολύ συχνά υπάρχουν ανακρίβειες. Έτσι θα μπορέσει να απαντήσει πιο υπεύθυνα στα βασικά ερωτήματα της δήλωσης (εμβαδόν οικοπέδου, κτιρίου, κτλ). Επίσης, από τη στιγμή που τα έχει τα στοιχεία, γιατί να μην τα προσκομίζει και στο Κτηματολόγιο; Τουλάχιστον στις έντυπες υποβολές η Κτηματολόγιο τα δέχεται.

Link to comment
Share on other sites

10 ώρες πριν, Harker88 said:

...................... καλό θα ήταν ο μηχανικός να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για το κάθε ακίνητο. Συνεπώς, καλό θα ήταν να ζητά την οικοδομική άδεια ή δηλώσεις αυθαιρέτου και τυχόν άλλα τοπογραφικά που υπάρχουν (εκτός του συμβολαίου) γιατί πολύ συχνά υπάρχουν ανακρίβειες. 

Μόνον κι αποκλειστικώς όταν ο εν λόγω μηχανικός αμείβεται (προφανώς extra) για τις υπηρεσίες του αυτές... Όταν όμως είναι για μια "ξεπέτα" (δήλωση κτηματολογίου), που θα έχει αμοιβή π.χ. 50 ευρώ σύνολο, τότε δεν αξίζει τη φασαρία..... 

Μην ξεχνάμε ότι, ζούμε στην εποχή των "γυρολόγων ιδιοκτητών ακινήτων", που αγωνιωδώς ψάχνουν το φτηνότερο μηχανικό (όσο και να μας κάνει να ντρεπόμαστε, ακριβώς έτσι αντιμετωπίζει η πλειονότητα των ιδιοκτητών ακινήτων την πλειονότητα ημών) για να τους κάνει μια δουλειά που δεν πιστεύουν ότι, έχει σε κάτι να τους ωφελήσει κι εμπεριέχεται απλώς στην "αρπακτική φιλοσοφία" του κράτους!!! Δεν είναι πια οι εποχές που ψάχνουν μηχανικό για να "παντρευτεί" το ακίνητό τους"....

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.