Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εθνικό Κτηματολόγιο


Recommended Posts

ναι έχει πλάκα, θα τα κάνουμε το πιο αργό κ γραφειοκρατικό ηλεκτρονικό κράτος, όπως και το προηγούμενο δλδ αλλά με ίντερνετ!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

http://www.ktimatologio.gr/Pages/News.aspx?id=487

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας

Παρατείνεται μετά από απόφαση του ΝΠΔΔ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» (51/5/06-02-2019), η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού έως την 29η Μαρτίου 2019, για τα ακίνητα που βρίσκονται εντός των ορίων των Προκαποδιστριακών Δήμων/Κοινοτήτων Α) Αρχαίας Κορίνθου, Εξαμιλίων και Ξυλοκερίζης του Καλλικρατικού Δήμου Κορινθίων και Β) Αγίων Θεοδώρων, Ισθμίας και Λουτρακίου Περαχώρας του Καλλικρατικού Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Link to comment
Share on other sites

πιστεύω καλύτερα θα γινόταν η κτηματογράφηση αν η προβλεπόμενη προθεσμία ήταν 6+6, τώρα θα τρέχουμε και δε θα φτάνουμε

Link to comment
Share on other sites

Εδώ δεν εμφανίζονται τώρα οι πολίτες, φαντάσου τι θα γινόταν αν τους δινόταν όλο αυτό το διάστημα. Το πρώτο δίμηνο σε κάθε περίοδο συλλογής δηλώσεων δεν πατάει άνθρωπος και τρέχουν όλοι στο τέλος. Αναρτώνται μελέτες με εμφανιζόμενο το 50% των προεκτιμώμενων δικαιωμάτων, κάτι το οποίο προκαλεί τεράστια προβλήματα στο μετέπειτα διάστημα και φέρνει στα όριά τους τους μελετητές, τους μηχανικούς, τους συμβολαιογράφους και κυρίως τους ίδιους τους πολίτες.

ΥΓ. Η συλλογή δηλώσεων συνεχίζεται ούτως η άλλως εσαεί και πέραν των προθεσμιών, χωρίς κάποιος να έχει πληρώσει ακόμα πρόστιμο εκπρόθεσμης προσέλευσης.

Edited by ntanos
Link to comment
Share on other sites

ntanos

σωστα

αλλά, επι της διαδικασιας υπαρχει η εξής παραλειψη,

Θα έπρεπε να ανακοινωθουν  εκ των προτερων -εστω προ εξαμηνου- οι περιοχες που "θα" μπουνε στο κτηματολογιο,

με αναλυτικες οδηγίες,  οτι θα χρειαστουν συμβολαια, πιστοποιητικα μεταγραφης, τοπογραφικα  κλπ. εγγραφα, για να προετοιμασθουν οι πολιτες έγκαιρα.

Αυτη  την στιγμη, εκατονταδες πολιτες συνωστιζονται στα διαφορα υποθηκοφυλάκεια να παρουν ειτε συμβολαια ειτε πιστοποιητικα μεταγραφης [με χρονο παραδοσης μετα 20-25  μερες]...

τεσπα

φυσικα και  θα παραταθουν οι προθεσμίες.

και, συμφωνω οτι,  δέχονται  δηλωσεις και μετα το περας του χρονου  στα κτηματολογικα γραφεια.

 

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Φίλε ακριβώς αυτό είναι το θέμα! Είναι τραγικό ότι το ανακοινώνουν την μέρα που ξεκινάει η συλλογή δηλώσεων. Κάποιες φορές γίνομαι απότομος ή συμπεριφέρομαι λες και είμαι εκπρόσωπος τύπου της ΕΚΧΑ αλλά αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα, είναι ότι υπάρχει έντονη κριτική και ειρωνεία για θέματα που είτε δεν έχουμε δίκιο (πχ δήλωση ομόρων αγροτεμαχίων ως ενιαίο κλπ) είτε είναι ασήμαντα και χάνουμε το δάσος! Ιδού πχ μία ενδεικτική λίστα των σημαντικότερων λαθών της ΕΚΧΑ:

- Οι επιβλέποντες των διαφόρων μελετών δεν έχουν κοινή στάση ειδικά σε νομικά θέματα. Σε άλλες περιοχές για την θεμελίωση χρησικτησίας απαιτούνται λιγότερα ή περισσότερα έγγραφα. Αυτό το θεωρώ το πλέον τραγικό, δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει κοινή γραμμή.

- Ο έλεγχος των παραδοτέων δεν είναι επαρκής. Η διαδικασία προχωράει με λάθη που οφείλονται σε μη καταρτισμένο προσωπικό ή σε μεγάλη πίεση των αναδόχων να παραχθούν υψηλές αποδόσεις από τα άτομα που κάνουν την κτηματογράφηση. Ελπίζω με τους καινούργιους που προσέλαβαν (οι οποίοι έχουν εμπειρία, ήταν προαπαιτούμενο) ότι θα διορθωθεί η κατάσταση.

- Υπάρχουν μεγάλα νεκρά διαστήματα στις μελέτες που οφείλονται σε εσωτερικά θέματα της ΕΚΧΑ. Οι πολίτες τότε συνεχίζουν να δηλώνουν δικαιώματα σε μία παγωμένη βάση, για τα οποία μετέπειτα πρέπει να υποβάλλουν ένσταση όπως και να έχει. Οπότε τα χρονοδιαγράμματα είναι πιεστικά σε κρίσιμες περιόδους που απαιτούν χρόνο επεξεργασίας και χαλαρά σε άχρηστες περιόδους.

- Γίνεται πολύ κακό marketing, υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν από τα επίσημα γραφεία κτηματογράφησης παρέχονται έναντι αδράς αμοιβής από παραμάγαζα που ανοίγουν στο ίδιο στενό, με πιο φανταχτερές ταμπέλες που ο πολίτης νομίζει ότι πρόκειται για το επίσημο γραφείο. Υπάρχει ακόμα και χρήση ίδιου λογότυπου , έχουν προκύψει θέματα με αυτό. Η όλη ιστορία προκαλεί ζημιά στην όλη εικόνα του έργου, πολλοί λένε και ψέματα στους πολίτες και δεν λαμβάνονται επαρκή μέτρα.

- Στα πλαίσια του λειτουργούντος κτηματολογίου έχω ακούσει για άσχημα σκηνικά αδράνειας με τρόπο που βαλτώνει πολλές υποθέσεις.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν συμφωνώ μόνο στον έλεγχο των παραδοτέων, η εμπειρία που είχα μέχρι τώρα σε 2 γραφεία _κτηματογράφησης_, πέρσι, ήταν πολύ καλή, νέα παιδιά, ευγενικά και γρήγορα!

Για κτηματολόγιο σε λειτουργία, δεν μπορώ να πω το ίδιο, πολύ ασχετοσύνη αδερφάκι μου, άμα έχεις καμιά απορία την πάτησες. Και τα ΔΧΜ (Διαγράμματα Χωρικών Μεταβολών) είναι μια απάτη και μισή, δύο μήνες και βάλε πάει ένα που κατέθεσα, ηλεκτρονική διαδικασία my ass...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.