Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εθνικό Κτηματολόγιο


Recommended Posts

3 ώρες πριν, Gewdaitis said:

Απο GPS !! Και εφτιαξα και το τοπογραφικο διαγραμμα ! τα εχω ολα αλλα χρειαζεται; να ανεβασω και τοπογραφικο; αφου χω κανει εντοπισμο;

1. Δεν είναι υποχρεωτικό

2. Καλύτερα να το ανεβάσεις 

3. Ακόμα καλύτερα να είναι σφραγισμένο και υπογεγραμμένο 

4. Και ακόμη καλύτερα να έχει και πίνακα συντεταγμένων στο τοπογραφικό που θα ανεβάσεις

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

4 ώρες πριν, thief7710 said:

Να πω και εγώ τη γνώμη μου για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις. Επειδή δουλεύω απο το 2009 σε εταιρία που κάνει Κτηματολόγια, όλες οι ηλεκτρονικές δηλώσεις που έχω δει είχαν θέματα. Το πιο συχνό πρόβλημα ήταν με τα συμβόλαια, που στην εφαρμογή που δουλεύαμε ποτέ δεν μπορούσες να δεις τα σαρωμένα έγγραφα. Δεν θα μιλήσω για εντοπισμούς κτλ.

Θυμάμαι αμυδρά για την Αθήνα που έστελνα πολυσέλιδο tiff με το συμβόλαιο και απαντούσαν σε email από τον ανάδοχο ότι βλέπουν μόνο την πρώτη σελίδα. Τώρα γιατί tiff (ή tif;) δεν έχω ιδέα. Σκαλίζοντας βρήκα και μια σελίδα του κτηματολογίου που αφορά τον Δήμο Αθηναίων και ζητάει να κάνουμε άμεσα ενημέρωση στοιχείων (εδώ).

Πάντως αν είναι να πηγαίνουν 6 μήνες μετά στον ανάδοχο και να έχει ήδη καταλήξει σε συντεταγμένες των γεωτεμαχίων, δώρον-άδωρον η ηλεκτρονική υποβολή.

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω να πηγαίνουν τόσο σύντομα (6μηνες).

Ο ανάδοχος είναι αρκετά πιεσμένος και με τις χιλιάδες παραλαβές με  πρωτόκολλο εμπροθεσμης προσέλευσης, ας μην το ξεχνάμε (σιγά δηλαδή να μην ασχοληθεί τόσο σύντομα με τις ηλεκτρονικές αφού είναι φυρα και για γερά νεύρα, θα τις αφήσει πιθανότατα για το τέλος όταν δε θα έχει άλλη δουλειά να κάνει, όταν θα έχει διώξει τους περισσότερους και θα τις επεξεργαστούν κάποιοι με αρκετή υπομονή)

- άποψη μου -

Edited by jojo
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Εάν ΔΕΝ δηλωθεί επικαρπία θα υπάρχει ποτέ πρόβλημα για το ακίνητο; Ο ψιλός κύριος δεν σκοπεύει να μεταβιβάσει για τα επόμενα χρόνια και ο επικαρπωτής είναι υπερήλικας (ζωή να' χει). Υπάρχει πρακτικό κώλυμα στο να υποβάλλει την δήλωση ο επικαρπωτής και γι'αυτό με ρώτησαν.

Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, dimitris GM said:

Ότι υπάρχει υποχρέωση υποβολής δήλωσης για την επικαρπία είναι βέβαιο, το ερώτημα είναι πώς επηρεάζεται ο ψιλός κύριος αν αυτή δεν δηλωθεί. Μήπως η περίπτωση της αδήλωτης επικαρπίας έχει ιδιαίτερη αντιμετώπιση καθότι κάποια στιγμή αποσβήνεται λόγω θανάτου του επικαρπωτή ή στην επικαρπία ορισμένου χρόνου. Π.χ. εάν αυτή λήξει πριν ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση της περιοχής τι ενέργειες πρέπει να κάνει ο ψιλός κύριος για να καταστεί πλήρης. Εφόσον πρόκειται για επικαρπία αμεταβίβαστη, υποθέτω το εμπράγματο αυτό δικαίωμα δεν περιέρχεται στο δημόσιο και ας μην δηλωθεί. Οπότε περιέρχεται αυτόματα στον ψιλό; Τι λες Δημήτρη ως καθ΄ ύλην αρμόδιος;

ΥΓ: Ο επικαρπωτής στη συγκεκριμένη περίπτωση βρίσκεται σε κλινική του εξωτερικού και δεν υπάρχει περίπτωση να δηλώσει το δικαίωμά του.

Edited by Meremeti
Link to comment
Share on other sites

Εφόσον δεν γίνει δήλωση της επικαρπίας τώρα, όταν με το καλό θα θέλετε αυτή να μεταβιβαστεί, μέσω διαθήκης για παράδειγμα, αυτή θα εμφανίζεται ως αδήλωτη στο Κτηματολόγιο και θα πρέπει να πληρώσετε τότε το τέλος Κτηματογράφησης συν το προβλεπόμενο πρόστιμο, το οποίο ξεκινάει από τα 50 ευρώ.

Αν και δεν το συνιστώ, η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να διασταυρωθεί κάπως ποιος υπέγραψε τη δήλωση Δ1, ούτε και την εξουσιοδότηση, η οποία δεν απαιτεί καν γνήσιο της υπογραφής....

Edited by Pavlos33
  • Thanks 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

+1

"Αν και δεν το συνιστώ, η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να διασταυρωθεί κάπως ποιος υπέγραψε τη δήλωση Δ1, ούτε και την εξουσιοδότηση, η οποία δεν απαιτεί καν γνήσιο της υπογραφής...."

 

Η απλή, πρακτικη και εφαρμοσιμη προταση.

 

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Η επικαρπία που γράφουν πιο πάνω οι συνάδελφοι στο ηλεκτρονικό σύστημα δηλώνεται ως εξής, στην καρτέλα Δικαίωμα επιλέγετε : Δικαίωμα : ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, Είδος δικαιώματος : ΕΠΙΚΑΡΠΙΑ

Η κατηγορία στον πίνακα Β3 του εντύπου γνωρίζει κάποιος πως συμπληρώνεται στο ηλεκτρονικό; Τις μόνες διαθέσιμες επιλογές που βλέπω είναι Κύριος Χώρος και Αποθήκη - Πάρκινγκ (χιλιοστά). Η Κατοικία, η Επαγγελματική Στέγη, το Δικαίωμα Υψούν ή η Άλλη Χρήση γνωρίζει κανείς πού βρίσκονται στο ηλεκτρονικό σύστημα;

Edited by Harker88
  • Like 1
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.