Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εθνικό Κτηματολόγιο


Recommended Posts

Τα τελευταία χρόνια αντιλαμβάνομαι μία άρνηση, των συναδέλφων ή γενικότερα των Ελ. επαγγελματιών, να επισκεφτούν μία υπηρεσία.

Ψάχνουμε δηλ. την εύκολη λύση. 

Ίσως φταίει ο κακός συνδυασμός "κακές αμοιβές" --> άρα να κάνω την δουλειά με τον μικρότερο κόπο και κόστος,  αφού μπορώ να πάρω την πληροφορία μέσω ιντερνετ (φόρουμ κλπ) ή μέσα από κάποια άλλα μέσα.

Εγώ είμαι πάντα της γνώμης "Να πάρω την πληροφορία από την πηγή! Συζητώντας με τον υπάλληλο- αρμόδιο μιας υπηρεσίας ή γραφείου μαθαίνεις. Και ξέρεις, άμεσα, τι ζητάει τελικά αυτός που θα σου παραλάβει τον φάκελο.

Βασικά κάτι μαθαίνεις παραπάνω! 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1 ώρα πριν, zazeng said:

.........

Στην περίπτωση χρησικτησίας, αν αποδεικνύεται ο χρόνος, τον χρησιμοποιούμε και για χρόνο δημιουργίας του γηπέδου;

edit: για την 651 θα προέρχεται από κατάτμηση;

Ο χρόνος χρησικτησίας αποδεικνύεται ΜΟΝΟ με δικαστική απόφαση. Το έχουμε αναφέρει (και περιγράψει πώς) κατ' επανάληψιν.

Συνεπώς, η συμβολαιογραφική κοπτορραπτική, θεωρείται (πολεοδομικά) ως μη ισχύουσα, αναφορικά με το χρόνο δημιουργίας, διότι ο συμβ/φος γράφει ό,τι του δηλώσεις (και ουδεμίαν ευθύνη φέρει).

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Αχά! Ευχαριστώ πολύ κε Τέτρις, έκανα google search και δεν βγήκε το φόρουμ, ως συνήθως στα πρώτα αποτελέσματα, γι'αυτό είπα να ρωτήσω. Στην εσωτερική αναζήτηση βλέπω πληθώρα θεμάτων, θα τα μελετήσω.

Εγώ δεν έγραψα τίποτα, την έκαναν την αποδοχή χωρίς τοπογραφικό και μου ήρθαν για κτηματολόγιο και ενδεχομένως τοπογραφικό, θα δω πως θα κινηθώ για αυτό. Ο άλλος ο έρμος, ο θείος, τι θα δηλώσει που έχει ακόμα τους τίτλους εξ' αδιαιρέτου 20 στρέμματα;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Επειδή μεγάλο θέμα ανοίχτηκε με την Ηλεκτρονική Υποβολή ή Γραφείο Κτηματογράφησης που συζητάτε εδώ μέσα εγώ θα πω το εξής.

Ας πούμε ότι έχεις έναν πολύ καλό πελάτη που θες να τον προσέξεις. Και αναλαμβάνεις να του υποβάλλεις  τη δήλωση του Κτηματολογίου. Θα πρέπει να ταξιδέψεις 100-200 χιλιόμετρα (αν είσαι τυχερός θα πας σε Γραφείο Κτηματογράφησης κοντά σου), να περιμένεις σε 2-3 διαφορετικές ουρές (νομικός έλεγχος / εντοπισμός / καταχώριση). Αυτός ο κόπος θα πρέπει να πληρωθεί με μια αμοιβή δυσανάλογα υψηλή της υπηρεσίας που παρέχεις, γιατί αυτό δεν αποκλείει ο ανάδοχος να στα περάσει όλα λάθος στην επεξεργασία. Από τυπογραφικά λάθη στα στοιχεία ταυτότητας και τη διεύθυνση μέχρι λάθος εντοπισμό, να χάσει τον τίτλο χίλια δυο. Και μετά τι; Θα έχεις πληρωθεί ένα σεβαστό ποσό και πάλι θα πρέπει να ξαναπληρωθείς για να τα διορθώσεις. Δεν πιστεύω ότι αξίζει έτσι ο καλός πελάτης. Από πρόσφατη εμπειρία μου, οι υπάλληλοι στα γραφεία επειδή εξυπηρετούν πλήθος κόσμου κάθε μέρα, κάνουν σοβαρά λάθη την ώρα που πας για έλεγχο. Ένας που ξέρει τα βλέπει και τους τα επισημαίνει, αλλά και πάλι ποτέ δεν ξέρεις. Για να μην πω για δικηγόρους που μου διορθώναν τη δήλωση γεμίζοντας την μουτζούρες μόνο και μόνο για να την επαναφέρουμε μετά με τους μηχανικούς κατά τον "εντοπισμό". Είχε κάτσει ο αθεόφοβος να μετατρέψει τα κλάσματα στα ποσοστά κυριότητας σε ποσοστο %.....Τραγικά πράγματα..

Συνεπώς, αναλαμβάνεις ηλεκτρονική δήλωση. Πολύ έυκολα πράγματα άρα μπορείς να πεις στον πελάτη σου μια φυσιολογική και λελογισμένη αμοιβή. Έχει 15 πεδία για παρατηρήσεις για να γράψεις ότι θες, ότι λεπτομέρεια σου κατέβει. Επίσης, επειδή είναι ήδη ηλεκτρονικά τα στοιχεία, δεν θα υπάρξουν τυπογραφικά λάθη, δεν θα χαθεί συμβόλαιο/τίτλος/πιστοποιητικό μεταγραφής (εκτός αν πάθει κάτι το σύστημα). Οπότε μένει μόνο ο ανθρώπινος παράγοντας για το λάθος.

Ούτως ή άλλως, όπως ξέρετε όλοι όσοι έχετε παρακολουθήσει 1-2 κτηματογραφήσεις το αν θα σου περαστεί σωστά η ιδιοκτησία ή όχι είναι θέμα τύχης κάποιες φορές. Σε ποιόν υπάλληλο θα πέσεις, αν θα είναι η περίοδος που πρέπει να πιεστούν να βγάλουν 15 δηλώσεις σε κάθε βάρδια, κλπ κλπ.

Τέλος, μην ξεχνάτε θα γίνει διπλή ανάρτηση, άρα θα υπάρχει μια ευκαιρία παραπάνω για διορθώσεις.

Για μένα ηλεκτρονική υποβολή στο 90% των περιπτώσεων

  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται να το ψάξεις ιδιαίτερα, σου στέλνω π.μ. (για να μην εκτιθέμεθα) 

Κανονικά, ο έτερος θα πρέπει να δηλώσει το εξ αδιαιρέτου ποσοστό, αλλά επειδή θα μπλέξει, προτείνω να το δηλώσει ως ανεξάρτητο (με χρησικτησία και τίτλο, αν δεν υπάρχει πρόβλημα στο κτημ/γιο), και στη συνέχεια να πάνε δικαστικά

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

55 λεπτά πριν, netmin909 said:

Τελικά η ληξιαρχική πράξη σκανάρεται σαν τριτη σελιδα στο αρχειο των ID ΑΦΜ...

Μπορείς σε παρακαλώ να το επιβεβαιώσεις με κάποιο link ίσως? Θα ήθελα να μάθω ποιος είπε αυτό το πράγμα

Βασικά, έχει κάποιο νόημα γιατί πρόκειται για πρόσωπο άρα μάλλον θα έπρεπε να καταχωρείται στα στοιχεία προσώπου.

 

Κάτι άσχετο... σε οριζόντιες πολλές φορές αναφέρουν εμβαδό κοινοχρήστων χώρων, θεωρείτε ότι πρέπει να δηλώνεται αυτό στα παρακολουθήματα με το κουτάκι - άλλος κοινόχρηστος χώρος ?

Link to comment
Share on other sites

Ήταν προφορική συνομιλία με συνάδελφο που δουλεύει σε γραφειο κτηματογραφησης μετά απο ερώτηση που έκανε στο προιστάμενο του.

edit

Μικρά βγηκαν τα γράμματα...

Edited by netmin909
Link to comment
Share on other sites

12 λεπτά πριν, WarBlade said:

Μπορείς σε παρακαλώ να το επιβεβαιώσεις με κάποιο link ίσως? Θα ήθελα να μάθω ποιος είπε αυτό το πράγμα

Βασικά, έχει κάποιο νόημα γιατί πρόκειται για πρόσωπο άρα μάλλον θα έπρεπε να καταχωρείται στα στοιχεία προσώπου.

αυτο το "προσωπο"  δεν δηλωνει  τπτπ....απλα περι αυτου του προσωπου γινεται αναφορα, απο αυτον που εχει εννομο συμφέρον,  οτι εχει πεθανει

Ειτε βαλεις την ληξ. πραξη σαν ενα ακομα φυλλο στο συμβολαιο είτε σε εκεινο το  -δξτίσημαινει- ID ΑΦΜ.....

ειναι το ίδιο. Η ...υπηρεσια λαμβανει γνωση.

Κάτι άσχετο... σε οριζόντιες πολλές φορές αναφέρουν εμβαδό κοινοχρήστων χώρων, θεωρείτε ότι πρέπει να δηλώνεται αυτό στα παρακολουθήματα με το κουτάκι - άλλος κοινόχρηστος χώρος ?

Τα κοινοχρηστα δεν μπαινουν ούτε σε κουτακι ούτε πουθενα, ούτε ειναι "παρακολουθήματα"

Δηλωνεις μονον  τα καθαρα τμ.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.