Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εθνικό Κτηματολόγιο


Recommended Posts

15 λεπτά πριν, jojo said:

Τόσοι άνεργοι μηχανικοί + δικηγόροι υπάρχουν και μας σερβίρουν καφέ. Αν είχα τόσο όγκο δουλειάς θα έδινα ένα μεροκάματο και σε αυτούς (άποψη μου)

Καλά ... οκ ... ας το πάρουμε από την ανάποδη ...

δεν υπάρχει τόσος όγκος δουλειάς που να μπορεί 1ον να πληρώσει ΣωστούΣ ΜισθούΣ και 2ον  να δικαιολογήσει υπαλλήλους στην ΕΦΟΡΙΑ τον ΕΦΚΑ κτλ.

 

ΕκτόΣ αν  ΘεωρείΣ ΜισθούΣ τα 250 -350 ΠΟΥ ΔίνουνΝ ΚάποιοΙ ΜεγαλομηχανικοΙ σε παιδιά για να τρέχουν 18 ώρες την ημέρα ... Οπότε με γεια σου με χαρά σου

 

Μη γράφεις με κεφαλαία και χωρίς τόνους και μην ανεβάζεις άσχετα με το topic σε κάθε δημοσίευση. Σου διόρθωσα το προηγούμενο. Επεξεργασία κειμένου και διόρθωσέ το. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής.

Pavlos 33

 

 

Edited by efiga
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι, οι ηλεκτρονικές δηλώσεις συλλέγονται και αποστέλλονται στο τοπικό γραφείο 1 φορά το μήνα, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ. Ο έλεγχος δε γίνεται κεντρικά. Πρόθεση των τοπικών γραφείων είναι να γίνεται και σε μικρότερα διαστήματα η αποστολή (πιθανώς και 1 φορά τη βδομάδα). Συνεπώς, εμπιστευτείτε άφοβα το ηλεκτρονικό σύστημα και ότι απορίες έχετε τηλεφωνήστε στο τοπικό γραφείο πρώτα (ή κατά την προσωπική μου άποψη σε έναν καλό συμβολαιογράφο). για να σας τις απαντήσει. Θα κερδίσετε ΑΠΕΙΡΟ χρόνο και θα αποφύγετε ΑΠΕΙΡΗ ταλαιπωρία (δεδομένου και της χαμηλής αμοιβής που θα εισπράξετε για μια δήλωση).

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

18 λεπτά πριν, jojo said:

Τόσοι άνεργοι μηχανικοί + δικηγόροι υπάρχουν και μας σερβίρουν καφέ. Αν είχα τόσο όγκο δουλειάς θα έδινα ένα μεροκάματο και σε αυτούς (άποψη μου)

say them

Link to comment
Share on other sites

1. τα παραλαμβάνουν και φυσικά τα βάζουν στην άκρη για να τα επεξεργαστούν πολύ αργότερα, τώρα ΟΛΟΙ οι υπαλληλοι είναι στην παραλαβή λόγω προσέλευσης και δεν κάνουν πολλοί back (είναι ήδη κλειδωμένα οπότε η ΕΚ δεν πιέζει τον ανάδοχο να τα επεξεργαστεί)

2. Για τις αμοιβές δεν συζητάμε εδώ

3. οποιοδήποτε λάθος, έλλειψη στοιχείων, κακό σκαναρισμα και πολλά άλλα το τοπικό γραφείο (μετά από καιρό) παίρνει απευθείας τον ιδιοκτήτη. Με άλλα λόγια ο διεκπεραιωτής δεν γνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα στην δήλωση που έκανε. Αποτέλεσμα είναι να εκτίθεται ο διεκπεραιωτής και ο ιδιοκτήτης να έρχεται για διορθώσεις 

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή είσαι απολύτως σίγουρος πως ότι πήγες προσωπικά, ελέγχθηκε και παρελήφθη είναι σωστό και στην επεξεργασία δε θα απαιτηθεί κάτι άλλο; Από ποιόν νομίζεις θα ζητηθεί τότε;

Edited by Harker88
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

καταρχας θα πρεπει να γνωριζουμε οτι

1. η δηλωση 2308/95 ειναι δηλωση του ιδιοκτητη (υπογραφει στο Δ1)

2. ο διεκπεραιωτης (εμεις) οφειλουμε να κανουμε ΝΟΜΙΚΟ+ΧΩΡΙΚΟ ελεγχο της δηλωσης πριν την δωσουμε (γραφειο η ηλεκτρονικα)

3. ο αναδοχος κανει ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ+ΝΟΜΙΚΟ+ΧΩΡΙΚΟ ελεγχο της δηλωσης (και υπογραφουν στο Δ1) ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ και μονο στο γραφειο

τωρα εσυ με την ηλεκτρονικη δεν εχεις το 3. δηλαδη εχεις μεγαλυτερη ευθυνη για τα δηλωθεν ακινητα. Αυτο που ειμαι παντως σιγουρος οτι ΚΑΤΑ τους 3 ελεγχους του 3 ημουν παρον (στο γραφειο) και ειχα τον ΑΜΕΣΟ ΕΛΕΓΧΟ του πως ελεγχοταν και αν υπηρχε προβλημα 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εννοείται ενημερώνεις τον πελάτη σου πως ότι έλλειψη βρεθεί (ή αν βρεθεί) θα αναζητηθεί από τον ίδιο από το Κτηματολόγιο και θα το αντιμετωπίσετε μαζί τότε. Γενικώς για μένα εξαρτάται από το πως θα επικοινωνήσεις το θέμα στον πελάτη σου ή το πόσο σίγουρος αισθάνεσαι γι αυτά που διαβάζεις και γράφεις ο ίδιος. Στα Κτηματολογικά Γραφεία πάντως πολύ συχνά κάνουν και σφάλματα όπως έχω διαπιστώσει ο ίδιος.

Edited by Harker88
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

1 λεπτό πριν, zazeng said:

Τι εννοείς διοικητικό έλεγχο;

μου εχει τυχει να μου δωσουν παλια ταυτοτητα ενω το γραφειο κτηματογραφησης ειχε νεα για τον ιδιο ιδιοκτητη. Επισης μου ειχαν δωσει λαθος ΑΦΜ απο παροχη ΔΕΗ. Ηθελα να ηξερα επισης πως θα γινουν οι δηλωσεις σε ατομα του εξωτερικου ΧΩΡΙΣ ΑΦΜ.

Λαθη δεν κανουν μονο οσοι δεν δουλευουν. Ουδεις ασφαλτος.

Με αλλα λογια, ολοι εχουμε κανει λαθη, 

ΚΑΙ στο γραφειο θα κανουν λαθη, αλλα εισαι ΜΠΡΟΣΤΑ να επεμβεις αν διαφωνεις. Στις ηλεκτρονικες ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ νομικος+χωρικος ελεγχος απο τον αναδοχο (την στιγμη της παραλαβης). Παραλαμβανει "ετοιμη δηλωση" ΝΟΜΙΚΑ+ΧΩΡΙΚΑ ελεγμενη απο εσενα ΚΑΙ ΜΟΝΟ

Link to comment
Share on other sites

Δε λέμε κάτι διαφορετικό. Ο νομικός και χωρικός έλεγχος γίνεται από άτομο που έχει ελέγξει άλλα 400 συμβόλαια την ίδια ημέρα. Πολλά πράγματα θα διαφύγουν.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.