Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εθνικό Κτηματολόγιο


Recommended Posts

400; Μονο; μη σου πω 1000 την Τεταρτη.

Λοιπον, ξανα:

1. εχεις ΗΔΗ κανει εσυ τον ΝΟΜΙΚΟ, αυτος ΞΑΝΑκανει οποτε ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΛΑΘΟΣ (1000 συμβολαια ειπαμε) του το λες. ΕΙΣΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ. Δεν του πετας μια αραδα συμβολαια να τα κανει αυτος απο μονος του (το εχεις κανει εσυ ηδη, αυτος "απλα" τα ξανακοιταει)

2. εχεις ΗΔΗ κανει τον χωρικο, ξερεις που ειναι το ακινητο, οποτε αν γινει παλι λαθος:

α. το βλεπεις

β. ελεγχεις το αποδεικτικο μετα την πληρωμη

ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ γινονται στις παραλαβες, πολλα στο backoffice, πολλα στο geomap. Γιαυτο υπαρχουν και οι ελεγχοι στο arcgis, γιαυτο και η αναρτηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μια ερώτηση επί του αντικειμένου : Συμβόλαιο του 1994 για αγροτεμάχιο το αναγράφει 500 τμ περίπου. Τοπογραφικό που έγινε το 1995 (χωρίς συντεταγμένες) για το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο (μεταγενέστερο του συμβολαίου) το υπολογίζει σε 758 τμ (Όσο πάνω κάτω είναι στην πραγματικότητα). Πόσο θα το δηλώνατε; Θα το προσκομίζατε το Τοπογραφικό; Τα 500 με συμβόλαιο και τα υπόλοιπα 268 σε ξεχωριστή δήλωση με χρησικτησια που αναφέρουν μερικοί συνάδελφοι πιο πάνω το θεωρείτε σωστή αντιμετώπιση; Σημείωση Πρόκειται για μη οικοδομήσιμο ελαιώνα εν μέσω άλλων

Edited by Harker88
  • Upvote 2
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Από την δική μου εμπειρία, μία υπέρβαση ακόμα και 50% συνήθως γίνεται δεκτή, αν δεν υπάρχει αλληλοεπικάλυψη με ομόρους και αν το συμβόλαιο είναι παλιό. Κάπου εκεί θα έλεγα ότι είναι το όριο που ο μελετητής ζητεί να δηλωθεί το υπόλοιπο τμήμα με χρησικτησία.

Εξάλλου, στην επόμενη δικαιοπραξία θα καταγραφεί η νεότερη καταμέτρηση και θα πληρωθεί φόρος χρησικτησίας.

Edited by ntanos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για το συγκεκριμένο θέμα ίσως δεν έχει αναφερθεί, αλλά στις τελευταίες κτηματογραφήσεις που τώρα τρέχουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ (σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΚ) είναι η αναγραφή των όμορων στην 2η σελίδα του Δ1 (πίσω) ώστε να ελεγχθούν οι όμοροι κατά την επεξεργασία και να μην σχεδιαστεί επιπλέον ΚΑΕΚ αγνώστου ανάμεσα στους ιδιοκτήτες

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για άλλη μια φορά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Και μια ερώτηση ακόμη. Χρησικτησία που στο Ε9 του 1997 δηλωνόταν 10 στρέμματα. Τώρα δηλώνεται 20 στρέμματα. Μετρήθηκε με gps χειρός 14 στρέμματα. Τί θα συμβουλεύατε να κάνω; Να δηλώσω τα 14 στρέμματα επισυνάπτοντας σκαρίφημα φτιαγμένο με τις μετρήσεις του gps χειρός; Το τωρινό Ε9 θα προτιμούσα για την ώρα να μην το διορθώσω γιατί χρειάζεται κι άλλες διορθώσεις στα υπόλοιπα ακίνητα ( λογιστές...)

  • Upvote 3
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

θες "τουλαχιστον"  δυο χαρτια

το ενα ειναι το

-τοπογραφικο

το αλλο ειναι

- Ε 9  ή

-ενορκες ή μισθωτηρια

ή άλλα εγγραφα, οπως τα γραφει στις οδηγιες

http://www.ktimatologio.gr/frequentlyaskedquestionsfaq/Pages/S41Uu1NGrQJIt6ys.aspx

 

 

Link to comment
Share on other sites

Έχω βεβαίωση προέδρου κοινότητας του 1995 που το γράφει 10 στρέμματα και Ε9 του 1997 που το γράφει 10 στρέμματα.Το μόνο που με προβληματίζει είναι οτι στο τωρινό Ε9 δηλώνεται 20 στρέμματα ενώ με gps χειρός μετρήθηκε 14 στρέμματα. Πόσο να το δηλώσω; Τοπογραφικό κανονικό δεν απαιτείται. Τσεκαρισμένο αυτό από το τοπικό γραφείο. Και απλό απόσπασμα κτηματολογίου γίνεται δεκτό. Επίσης το τοπικό γραφείο ζητά και το τωρινό Ε9, όχι μόνο το 20ετίας.

Edited by Harker88
  • Upvote 5
  • Downvote 5
Link to comment
Share on other sites

" ............ενώ με gps χειρός μετρήθηκε 14 στρέμματα. Πόσο να το δηλώσω; Τοπογραφικό κανονικό δεν απαιτείται..."

Μπορούμε πραγματικά , σαν μηχανικοί, να δεχτούμε αυτά που γράφεις????? .... μπορούμε??

Ας πουμε πως πράγματι δεν απαιτείται τοπογραφικό. ... Το πήγες και δεν το δέχτηκαν??? Δεν το νομίζω!!! Πας εκεί στο χωράφι με ένα gps χειρός ... σου δίνει διαφορά 6000μ2 και αναρωτιέσαι,αν δέχονται (????) τοπογραφικό διάγραμμα στις παραλαβές του κτηματολογίου? 

Τί άλλο θα ακούσω εδώ μέσα??!!! (θέλω να ξέρετε όλοι σας πως έχω πολλά μαλλιά!!! Μάλλον όμως θα τα χάσω ).

Ακούω πως υπάρχει πρόεδρος κοινότητας που πιστοποιεί ...10 στρ. Το Ε9 δίνει 20 στρ. και ένα gps Xειρός,που το κάναμε μία γυροβολιά, δίνει 14 στρ..

Αντε τώρα να διαλέξεις!!!!!!!!! (??)

  • Like 1
  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να έχετε υπόψιν ότι μιλάμε για αγροτεμάχια σε πολύ ορεινές περιοχές. Δε μιλάμε για οικόπεδα φιλέτα στη Μύκονο. Στα περισσότερα, όπως στο συγκεκριμένο, η πρόσβαση είναι με μονοπάτι. Επειδή Μηχανικοί σπουδασαμε και όχι αλπινιστές είναι αυτονόητο ότι πολλά θα μετρηθούν κατά προσέγγιση. Και αυτονόητο ότι με το μάτι "μετριούνταν" μια ζωή γι αυτό και δεν υπάρχουν τίτλοι. Τώρα αν εσείς συντάσσετε εξαρτημένα τοπογραφικά σε τέτοια αγροτεμάχια, τι να πω, τα συγχαρητήριά μου. Επίσης, η ειρωνεία δε σας τιμά. Ειδικά αν δε γνωρίζετε όλα τα δεδομένα.

Edited by Pavlos33
  • Upvote 6
  • Downvote 5
Link to comment
Share on other sites

58 λεπτά πριν, Harker88 said:

Χάρκερε, το θέμα είναι γιατί υπάρχει η διαφορά. Ο πρόεδρος το είδε 10 και ο λογιστής 20 κ η αλήθεια είναι κάπου στη μέση; Αν είναι έτσι είσαι καλά. 

Αν έχουν κάνει "επέκταση" το βλέπω να δυσκολεύει.

Τσέκαρε από εδώ τι έχει γίνει

http://gis.ktimanet.gr/wms/apr1/

(Κ google earth/ ΓΥΣ, αν ξέρει κανείς και κάτι άλλο ας το πει)

Για τα τοπογραφικά χρησικτησίας απότι μαθαίνω, όσο περνάει ο καιρός, χαλαρώνουν οι απαιτήσεις (τα δάχτυλα στην οθόνη που έλεγε κ ένας συνάδελφος αρκετά πιο πριν)

Εγώ θα το πήγαινα σαν 14στρ εκτός και αν από α/φ προέκυπτε ξεκάθαρη "επέκταση"

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.