Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εθνικό Κτηματολόγιο


Recommended Posts

1 ώρα πριν, Homer said:

Στο κτηματολόγιο που πέρασα με κόψανε γιατί δεν είχα τοπογραφικό σχέδιο σε αδόμητο οικόπεδο σε χωριό (εντός σχεδίου). Μου ζήτησε η μηχανικός αεροφωτογραφία με συντεταγμένες (έστω μία) αλλά δεν ήξερα να το βρω στον χάρτη το ίδιο και η μητέρα μου (ιδιοκτήτρια). Στο χωριό δεν υπάρχουν ονόματα δρόμων. Απ' το νούμερο του οικοπέδου (που αρχικά η μηχανικός μου έλεγε είναι λάθος, αλλά εγώ το είχα δει να αναφέρεται και στο συμβόλαιο) μπορώ να πάω στην κοινότητα και να πάρω ένα σκαρίφημα (αναλυτικό σαν καλός χάρτης) που δεν γράφει όμως συντεταγμένες. Λέτε να μου το δεχθεί αυτό; Μου ζήτησε ένα τοπογραφικό σχέδιο ή αεροφωτογραφία απ΄την ιστοσελίδα του κτηματολογίου με συντεταγμένες. Μου είπε ακόμα ότι αν και δεν επισυνάπτει το συμβόλαιο αποδοχής κληρονομιάς τοπογραφικό, ήταν υποχρεωτικό και έπρεπε τότε να επισυνάπτει γιατί έγινε το 2000.

Στο σχέδιο-σκαρίφημα που δίνει η υπηρεσία της κοινότητας-χωριό δίνει ένα περίεργο νούμερο με τέσσερα-πέντε ψηφία χωρίς υποδιαστολή μέσα στα όρια ενός μεγάλου δρόμου πχ 771475 (σαν γεωγραφικό πλάτος) αλλά δεν βλέπω πουθενά γεωγραφικό μήκος. Θα το ανεβάσω να το δείτε σε λίγο αν θέλετε όταν το έχω στα χέρια μου.

Στα κινητά τηλέφωνα, αν είναι να κάνω ένα ταξίδι να πάω ως το χωριό θα βγάλω άκρη με την εφαρμογή που δίνει το ίδιο το ktimatologio.gr για κινητά; Λέει ακόμα ότι μπορείς να περπατήσεις την περίμετρο και να βγει στον χάρτη αυτό. Τα κινητά μπορούν να πάρουν δεδομένα γεωγραφικής θέσης απ' της κεραίες κινητών και αν ναι είναι καλύτερης ακρίβειας από τα δεδομένα που δίνουν τα οι δορυφόροι για σήμα GPS; Θα πρέπει να έχω ανοιχτό και το internet (data transmission) σε έξυπνο κινητό για να γίνει αυτό έ;

Και τέλος για να σας πω την αλήθεια στην Ελλάδα ζούμε, έμαθα ότι η μία τοπογράφος μηχανικός που με έκοψε και έβγαλε στην αρχή ως λάθος και μετά ως άχρηστο το στοιχείο του αριθμού τεμαχίου (ΑΤ) του οικοπέδου που αναγράφεται στο συμβόλαιο, άχρηστο και το σκαρίφημα μου με τα ονόματα των ιδιοκτητών δίπλα και της ίδια της συνιδιοκτήτριας (50%) που πρέπει να παρέδωσε ήδη κτηματολόγιο, έμαθα ότι αν κάνω ολόκληρο ταξίδι και παραδώσω σε άλλον μηχανικό στο κτηματολογικό γραφείο στο χωριό εκεί θα το δεχθούν αν έχω το σχέδιο που δίνει η κοινότητα!!! Δηλαδή απ' όσο κατάλαβα επειδή δεν είναι διασυνδεδεμένο το σύστημα με τα αρχεία των κοινοτήτων και επειδή δεν έχει δώσει όνομα η κοινότητα σχεδόν σε όλους τους δρόμους, μου έβγαλε στην αρχή λάθος το ΑΤ του οικοπέδου και μετά άχρηστο...

Αλλιώς 273 ευρώ περίπου είδα σε σχετική ιστοσελίδα θα μου στοιχίσει περίπου ένα τοπογραφικό σχέδιο επιπρόσθετα τα έξοδα μεταφοράς μου.

 

Δεν σου "κοψανε" τη δήλωση επειδή δεν είχες τοπογραφικό αλλά επειδή δεν μπορούσες να αναγνωρίσεις το οικόπεδο σου ώστε να το κατοχυρώσουν στη δήλωση σου. Αν έχεις κάποιον που να ξέρει που είναι το οικόπεδο σου στο χωριό να σε βοηθήσει να το βρεις στο θέασης πάρε ένα σημείο εντός του και δήλωσε αυτό αλλιώς στείλε κάποιο από το χωριό που να ξέρει πάλι που είναι το οικόπεδο σου να πάρει ένα στίγμα με το κινητό ενώ θα είναι μέσα στο οικόπεδο σου και να σου το στείλει. Αυτό το κάνεις χωρίς έξοδα και δεν νομίζω να μη στο δεχτούν στο κτηματολογιο

Edited by Agapi Risanou Giorgos Plasthras
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@angusmacgyver

Δέχομαι για το ένα μέρος της απάντησης σου ότι κάτι είναι λάθος που δεν υπάρχει τοπογραφικό και μάλιστα τώρα που προσπαθώ να το αποφύγω ίσως μετά να το πληρώσω στην γονική παροχή. Όμως δεν γίνεται να πέφτει όλο το βάρος πάνω μου και στην τελική να τους πληρώνω τόσα λεφτά για να μου πουν πλήρωσε άλλα 300 ευρώ για τοπογραφικό. Αν έπρεπε όντως να έχει τοπογραφικό το 2000 είναι λάθος μεγάλο της συμβολαιογράφου και ας το έλυνε τότε μια και καλή με πληρωμή τοπογράφου μηχανικού. Η ελεγκτής μηχανικός μου πέταξε ότι το νούμερο ΑΤ είναι λάθος τρέχα γύρευε τώρα εσύ. Από το νούμερο έμαθα ότι μια χαρά δίνει σχέδιο η κοινότητα χωρίς όμως όνομα μηχανικού και δεν είναι αναλυτικό ως προς τις συντεταγμένες ή εγώ κάνω λάθος (δεν είμαι τοπογράφος μηχανικός να ξέρω τι συμβολίζει εκείνο το νούμερο στον δρόμο). Το ότι δεν επικοινωνεί καλά το σύστημα αρίθμησης-σχέδιο πόλης μιας ολόκληρης κοινότητας με το κτηματολόγιο δεν είναι δικό μου λάθος και δεν θα έλεγα ότι το νούμερο που αναφέρει το συμβόλαιο στην κοινότητα είναι ένα τυχαίο νούμερο. Ας πληρώσει η κοινότητα για τον εκσυγχρονισμό των τοπογραφικών σχεδίων όλου του δήμου. Η κοινότητα δεν έδωσε όνομα σε δρόμους που έχουν ακίνητα. Το google maps δεν πηγαίνει ακριβώς μέσω του δρόμου (βανάκι της google) στο οικόπεδο επειδή είναι μικρός ο δρόμος οπότε δεν μπορεί να το εντοπίσει η μητέρα μου. Θα μπορούσαν να πούνε στο κτηματολόγιο αν δεν έχει τοπογραφικό σε οικόπεδο ή αεροφωτογραφία μην έρχεσαι αλλά δεν το λένε. Όσο για την απόρριψη του δικαιώματος και μετά πρόστιμο  αν το έκαναν σε εμένα θα έπρεπε να το κάνουν και σε ολόκληρα χωριά γιατί στο γραφείο στην επαρχεία όπως έγραψα δέχονται το χαρτί-σχέδιο από την κοινότητα.

 

Edited by Homer
Link to comment
Share on other sites

@Agapi Risanou Giorgos Plasthras

Ευχαριστώ για την απάντηση και όντως θα δεχόντουσαν αεροφωτογραφία με συντεταγμένες όπως έγραψα. Εγώ κάθισα να την ρωτάω καθώς δεν ήταν και πολύ ομιλητική μετά η ελέγκτρια αν θα πρέπει να βρω και όλες τις συντεταγμένες από τα σημεία που ορίζουν το περίγραμμα και μου ανέφερε ότι και εσύ πως όχι.

Απλώς είχα την ιδέα στο μυαλό μου ότι αφού είναι μηχανικοί σαν και εμένα κάνουν την δουλειά τους. Δηλαδή δίνω εγώ τον αριθμό τεμαχίου που αναγρέφεται στο συμβόλαιο, υπάρχει και νόμος και τοπογραφικά σχέδια και ρυμοτομία στην κοινότητα για τα εντός σχεδίου έ απλά ας δουλέψει το σύστημα και ας μου το βρουν. Και οι οδοί που έχουν κτίρια ας μην είναι ανώνυμοι. Και το σχέδιο που δίνει η κοινότητα είναι αναλυτικό οπότε ας το βρει ο επαγγελματίας μηχανικός στην ορθοφωτογραφία. Επίσης αν είναι καλό το σχέδιο-σκαρίφημα της κοινότητας ας με ενημέρωναν αυτοί να το ζητήσω και όχι να το μαθαίνω τυχαία.

Edited by Homer
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

6 λεπτά πριν, Homer said:

@Agapi Risanou Giorgos Plasthras

Ευχαριστώ για την απάντηση και όντως θα δεχόντουσαν αεροφωτογραφία με συντεταγμένες όπως έγραψα. Εγώ κάθισα να την ρωτάω καθώς δεν ήταν και πολύ ομιλητική μετά η ελέγκτρια αν θα πρέπει να βρω και όλες τις συντεταγμένες από τα σημεία που ορίζουν το περίγραμμα και μου ανέφερε ότι και εσύ πως όχι.

Απλώς είχα την ιδέα στο μυαλό μου ότι αφού είναι μηχανικοί σαν και εμένα κάνουν την δουλειά τους. Δηλαδή δίνω εγώ τον αριθμό τεμαχίου που αναγρέφεται στο συμβόλαιο, υπάρχει και νόμος και τοπογραφικά σχέδια και ρυμοτομία στην κοινότητα για τα εντός σχεδίου έ απλά ας δουλέψει το σύστημα και ας μου το βρουν. Και οι οδοί που έχουν κτίρια ας μην είναι ανώνυμοι. Και το σχέδιο που δίνει η κοινότητα είναι αναλυτικό οπότε ας το βρει ο επαγγελματίας μηχανικός στην ορθοφωτογραφία.

Όταν σου λενε ότι ο αριθμός τεμαχίου που σου δίνουν είναι λάθος σημαίνει ότι ο αριθμός αναφέρεται σε κάποιο άλλο οικόπεδο άσχετο με το δικό σου οπότε αν πας και δηλώσεις αυτό το νούμερο και στο δεχτούν και πάει και ο πραγματικός ιδιοκτήτης από το λάθος νούμερο και το δηλώσει θα βρεθείτε να διεκδικείτε δύο άτομα το ίδιο οικόπεδο και μετά θα βρίζεις αυτούς που σου πέρασαν τη δήλωση επειδή θα πρέπει να κάνεις ενσταση και να πληρώσεις ένα σκασμό λεφτά

Link to comment
Share on other sites

1. στις αποδοχές κληρονομιάς δεν ειναι υποχρεωτικό το τοπογραφικό

2. ο τοπογράφος του αναδόχου δεν μπορεί να κανει μαύρη μαγεία να βρει το οικόπεδο σου

3. η κοινότητα δεν ειναι υποχρεωμένη να πληρώσει για να αναβαθμίσει τα σχέδια της για να ειναι συμβατά με το κτηματολόγιο

4. Εσυ σαν ιδιοκτήτης ΟΦΕΙΛΕΙΣ να γνωρίζεις που βρίσκεται η ιδιοκτησία σου

εν κατακλείδι,

όλο το βάρος ΠΕΦΤΕΙ ΠΑΝΩ ΣΟΥ, σύμφωνα με τις προδιαγραφές σύνταξης του κτηματολογίου και αν δε θες να πληρώσεις λεφτά σε μηχανικό για την ιδιοκτησία σου, δε θα πληρώσει κανένας αλλος λεφτά για την ιδιοκτησία σου

Edited by jojo
τονισμός λέξεων
  • Like 1
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

On 6/3/2019 at 6:32 ΜΜ, maik said:

Εδώ και μία εβδομάδα δεν φορτώνει τα πολύγωνα των γεωτεμαχίων. Πήρα τηλέφωνο και μου ειπαν να στείλω mail . Δεν βρίσκεις άνθρωπο να μιλήσεις τηλεφωνικά. Εστειλα mail στο [email protected] . Η απάντηση :   τo ερώτημα σας  δεν σχετίζεται με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής υποβολής διαγραμμάτων. Στην υπογραφή  αντί ονόματος τα αρχικά του ονοματεπώνυμου.

 

 

Καμία αλλη πληροφορία για να ξέρω που να αποτανθώ.

 

 

 

η απάντηση αναφέρεται σ΄αυτή την μη λειτουργία? https://gis.ktimanet.gr/wms/declarationsProduction/default.aspx

εγώ έστειλα εμαιλ εδώ [email protected] και περιμένω απάντηση

 

Link to comment
Share on other sites

@Agapi Risanou Giorgos Plasthras

Δίνω τον αριθμό τεμαχίου στην υπηρεσία της κοινότητας και μου δίνει πολύ σωστά το σχέδιο-σκαρίφημα του οικοπέδου μου, δεν υπάρχει κανένα λάθος ως εδώ.

@jojo

Το ότι μια 70χρονη θα πληρώσει περίπου 100 ευρώ για τις υπηρεσίες κτηματολογίου και δεν μπορεί να βγάλει αεροφωτογραφία το οικόπεδο της ή να πηγαίνει με το έξυπνο κινητό της με τo κατάλληλo app εγκατεστημένο δεν σημαίνει ότι δεν ξέρει που είναι το ακίνητο της.

Έμαθα ότι ο τοπογράφος δεν είναι μάγος, δεν είναι υποχρεωμένη η κοινότητα να..., δεν είναι το κτηματολόγιο που το πληρώνουμε να... αλλά η απάντηση στο αν μπορεί ο ελεγκτής τοπογράφος να πάρει το σχέδιο από έναν άλλον συνάδελφο του κιόλας στην κοινότητα και να βρει την αεροφωτογραφία είναι όχι απ' όσο βλέπω!!! Ο κύριος σκοπός του σχεδίου του τοπογράφου στην κοινότητα είναι για τον εντοπισμό, πράγμα που δεν μπορεί να κάνει ένας άλλος τοπογράφος στο κτηματολόγιο και να ακούει ότι φταίει μια 70χρονη που δεν παραδίδει αεροφωτογραφίες!!! Ούτε πρέπει εγώ να εξηγώ σε τι αναφέρονται τα νούμερα προσδιορισμού στον χάρτη της κοινότητας.

Άντε και σε 10 χρόνια νέο κτηματολόγιο για ψηφιοποίηση των σχεδίων, να πληρώνει ένας-ένας πολίτης ξεχωριστά και να περιμένει ουρές. Δεν θα φταίνε οι τοπογράφοι που δεν ξέρουμε εμείς GSIS! Πληρωμή νέου κτηματολογίου και ξεχωριστά αρχείου USB από μηχανικό με τα δεδομένα αλλιώς πρόστιμο!

Και να το χοντρύνω λίγο το θέμα μου ότι ζούμε στην Ελλάδα, ο γνωστός μου που πέρασε κτηματολόγιο με το σκαρίφιμα έχει χτίσει κιόλας ακίνητο χωρίς τοπογραφικό!

Edited by Homer
Link to comment
Share on other sites

10 χρόνια; Πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω. Υπολογίζω 100-200 (χρόνια) με έξοδα των ιδιοκτητών

Edited by jojo
τονισμος
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.