Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εθνικό Κτηματολόγιο


Recommended Posts

1 ώρα πριν, jojo said:

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;

καλημερα.

αν ειναι ευκολο ,ενα υποδειγμα συμπληρωσης των εντυπων,με τα υπαρχοντα στοιχεια που παραθετω.

αυτα που ανεβασα ειναι σωστα σημπληρωμενα?

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@gpoly1973

Επισυνάπτω τις επίσημες οδηγίες συμπλήρωσης. Παραδείγματα υπάρχουν και εδώ. Αν ρωτήσεις και κάτι πιο συγκεκριμένο είμαι σίγουρος θα σε βοηθήσουν μέλη εδώ όπως βοήθησαν και εμένα.

http://ktimalakonia.gr/index.php/pos-ypovallo-sosta-ti-dilosi/paradeigmata-sympliromenon-ypodeigmaton-entypon-dilosis-d-1-d-2

 

Συμπληρωμένα Υποδείγματα

http://www.ktimatologio.gr/cadastralsurvey/Pages/Kgcwbcv5d1GNBJFO.aspx

Οδηγίες-συμπλήρωσης-Δ1.pdf

Edited by Homer
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@gpoly1973, παράκληση μην κάνετε επανάληψη της αμέσως προηγούμενης ανάρτησης-διαδοχικές δημοσιεύσεις. Μελετήστε γενικότερα τους Κανόνες Συμμετοχής

5. Δεν κάνουμε διαδοχικές δημοσιεύσεις στο ίδιο θέμα.

  • Αποφεύγουμε τις διαδοχικές δημοσιεύσεις σε ένα θέμα και χρησιμοποιούμε την "επεξεργασία" για να τροποποιήσουμε το περιεχόμενο ή να προσθέσουμε κάτι στις δημοσιεύσεις μας.
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Αναφέρω τα παρακάτω αν έχει κανένας παρόμοιο κόλλημα με εμένα λόγω έλλειψης σχεδίου σε οικόπεδο όπως έγραψα λίγο πριν.

 Πήρα το τοπογραφικό σχέδιο μια χαρά στα χέρια μου, αυτό που ζήτησα από την κοινότητα. Το ζήτησα με το "λάθος νούμερο -> ΑΤ (Αριθμός Τεμαχίου)" που αναγράφεται στο συμβόλαιο και είναι "λάθος" κατά τα λεγόμενα της ελέγκτριας τοπογράφου στο κτηματολόγιο που πέρασα. Όντως στο τοπογραφικό σχέδιο που πήρα έχει άλλη αρίθμηση. Το τοπογραφικό δεν είναι απαρχαιωμένο γιατί δεν έχει σχέση με τα τοπογραφικά που έδινε η κοινότητα πριν 20 χρόνια και έβλεπα εγώ πριν χωρίς συντεταγμένες και με όργανα σχεδίασης. Είναι σε υπολογιστή σχεδιασμένο πλέον. Επίσης έχει συντεταγμένες. Ακόμα δίνει πολύ καλύτερη εικόνα της γύρω περιοχής σε σχέση με το αν έβγαζα ατομικό τοπογραφικό σχέδιο για συμβόλαιο. Θα το ανεβάσω μετά για όποιον θέλει να δει πως είναι.

 Η ελέγκτρια τοπογράφος δεν μου μίλησε καθόλου για αυτήν την επιλογή. Επίσης θα έπρεπε να είχαν πάρει το εκσυγχρονισμένο αρχείο από την κοινότητα όλως των οικοπέδων εντός σχεδίου καθώς και την αντιστοίχιση των ΑΤ (το "λάθος" νούμερο οικοπέδου) και όλους εμάς τους πολίτες να μην μας ταλαιπωρούν έναν-έναν. Ακόμα και αν θέλουν να μας ταλαιπωρούν έναν-έναν θα έπρεπε να με είχε ενημερώσει για αυτήν την πολύ καλή λύση. Όλα αυτά δείχνουν ανοργανωσιά του συστήματος γενικότερα (και όχι σε ένα άτομο), κακομεταχείρηση και η τάση του πάρε εσύ την ευθύνη του εκσυχρονισμού όλη πάνω σου, πλήρωνε αν δεν βρεις άκρη και με λάθος-ελλειπή ενημέρωση. Λάθη βέβαια κάναμε και εμείς οι πολίτες και το ότι περιμένουμε πολύ ώρα στην ουρά είναι γιατί πολλοί είχαν κακοσυμπληρωμένες αιτήσεις ή συμπληρωμένες στο πόδι και βοηθούσαν πόση ώρα οι υπάλληλοι στο κτηματολόγιο.

 

Τέλος επισυνάπτω ένα επίσημο έγγραφο για το τί δικαιολογητικά χρειάζονται αν δεν υπάρχει διαθήκη (κληρονομικό δικαιώμα χωρίς αποδοχή κληρονομιάς) ή για περίπτωση χρησικτησίας.

Scan1.jpg

Scan2.jpg

Edited by Homer
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

21 ώρες πριν, dimitris GM said:

 προσωπικα, δεν θυμαμαι να  γινεται "ξεχωριστη" μεταγραφη της διακρατησης της επικαρπίας,  οταν με καποιο   συμβόλαιο δινεται η ψιλη κυριοτητα.

Μου έχει τύχει και εμένα σε μερικά μόνο υποθηκοφυλακεια να τα μεταγράφουν ξεχωριστά ως α) γονική και β) δωρεά εν ζωή ή παρακράτηση επικαρπίας... Και συνήθως η 1η αναφέρεται στη γονική παροχή και η 2η στην επικαρπία

Link to comment
Share on other sites

Mίλησα με υποθηκοφύλακα και όντως μου επαλήθευσε ότι ο πρώτος αριθμός αφορά τη γονική παροχή της ψιλής κυριότητας και ο δεύτερος αριθμός την παρακράτηση επικαρπίας. Όμως το εκδοθέν πιστοποιητικό μεταγραφής είναι ένα και όχι δυο ξεχωριστά πιστοποιητικά.

Link to comment
Share on other sites

Το  επιβεβαιωσα και εγω

Και δεν βγαζουν δυο πιστοποιητικά,  επειδη προκειται για το ίδιο συμβολαιο.

Προσομοιαζει με το "ενα" πιστοποιητικο που εκδιδεται οταν εχουμε  μεταγραφη  "σαν συσταση και σαν μεταβιβαση."

 

Link to comment
Share on other sites

Χρήσιμο βίντεο που μου έδωσε ο  angusmacgyver αν θέλουμε να βοηθήσουμε περισσότερο τον ελεγκτή τοπογράφο (παραδίδοντας ορθοφωτοφραφία) με σχεδιασμό περιγράμματος και συντεταγμένες που ορίζουν το οικόπεδο και το κέντρο του (βγαίνουν αυτόματα μετά την σχεδιάση). https://www.ktima2016.gr/entopismos/

Τελικά το έκανα με στυλό πάνω στο google maps το περίγραμμα. Στο σχέδιο που δίνει η κοινότητα έχει συντεταγμένες σε Χ, Υ ενώ στο google maps  το κέντρο το δίνει με φ, λ (ελπίζω να μην τους μπερδέψω).

 

Οι παρακάτω ερωτήσεις μου δεν είναι αναγκαίες αλλά για όποιον έχει όρεξη τί συμβολίζουν τα Λ και Π στα κτίσματα; Το Κ νομίζω συμβολίζει κτίσμα. Το 2Κ, δεύτερο κτίσμα στο ίδιο οικόπεδο; Κάτι ευθείες γραμμές με που τέμνονται από μικρές κάθετες κάθε ένα χιλιοστό σημαίνει όριο κοινόχρηστου χώρου (όπως αυτές κάτω από το οικόπεδο της μητέρας μου); Ευχαριστώ και σχεδόν θα σταματήσω με τις ερωτήσεις μου εδώ γιατί θα κουράσω!

Οικόπεδο στον προφήτη.jpg

Τοπογραφικό σχέδιο από την κοινότητα Προφήτη.JPG

Edited by Homer
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Βλέπω αλλαγές στο ktimanet σήμερα, έχει φορτωθεί άλλο ένα σετ υποβάθρου (και έχει γίνει default), το 2015-2016.

edit: Επιπλέον, κάποιες ενδιαφέρουσες λειτουργίες (σύγκριση υποβάθρων με παράθεση/υπέρθεση).

Edited by dsworks
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.