Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εθνικό Κτηματολόγιο


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

..... tetriw ... αν χρειάζεται να δοθεί και με περισσότερες . Αυτό που βγάζει όμως μάτι είναι με τους κλήρους (Θα μου κάνετε να τα δώσω νωρίτερα στο φόρουμ για να γελάσουμε) που γήπεδο με 4 γωνίες- κορυφές μας τις δίνουν με υπερδιπλάσιες. Όσοι κάναν σχέδια χωρικών -γεωμετρικών μεταβολών καταλαβαίνουν τι εννοώ!

... Και δεν αναφέρθηκα ακόμη στον υπουργό της εκκίνησης του κτηματολόγιο με τα λαμόγια δίπλα του ****) που έκαναν το 17% του όγκου του έργου και ξόδεψαν το 80% των χρημάτων. ΤΟΤΕ (?????). Αχ αυτό το τότε.

Τι να σου κάνει και η τροϊκα. Και αυτή πρέπει να ξέρει τι βάζουμε γι' αυτούς στο ΤΑΥΠΕΔ !! 

 

***. Έχει σβηστεί γιατί παραπέμπει σε γνωστό επώνυμο.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Θα τους προλάβουν οι εκλογές!!! Θα βάλει ο Μητσοτάκης τους δικούς του κι όλα θα πάνε ρολόϊ μέχρι και το 2030.... Ξέρουν αυτοί.... Έχουν προϋπηρεσία....

 

 

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα σας. Μου ζήτησε ο πατέρας μου επειδή πρέπει να δηλώσει 2 σπίτια στο χωριό του, στο κτηματολόγιο, να μπω στο χάρτη της σελίδας του κτηματολογίου, και να του εκτυπώσω τα 2 αυτά σπίτια, με περίγραμμα, μέτρηση εμβαδού, διαστάσεις του κάθε οικοπέδου και συντεταγμένες για να τα καταθέσει στο κτηματολόγιο. μπόρεσα και βρήκα τα 2 οικόπεδα με τα σπίτια, αλλα το κακό είναι οτι η ανάλυση επειδή είναι κακή δεν μπορείς να βρεις ακριβώς τα όρια των οικοπέδων, αλλα με απόκλιση και φυσικά σφάλμα στο αποτέλεσμα. Επειδή επίσης μου τα είπε μπερδεμένα για το τι ακριβώς θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα σχέδια-φώτο σας στέλνω αυτά τα 2 που έφτιαξα, απο την online εφαρμογή τους http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx

Τα συγκεκριμένα περιλαμβάνουν το εμβαδόν του οικοπέδου και τις συντεταγμένες σε πινακάκι κάτω των σημείων 0,1,2,3 χωρίς όμως να φαίνονται στο περίγραμμα πιο είναι τα κάθε ένα απο αυτά τα 4 σημεία. Επίσης δεν φαίνονται οι διαστάσεις των πλευρών του πολυγώνου (του οικοπέδου). Θα ήθελα τι γνώμη σας και ποιες ακριβώς είναι οι απαιτήσεις. Επειδή θα πρέπει να τα ταχυδρομήσω στην άλλη άκρη της Ελλάδας, μην στείλω λάθος φώτο. Είδα οτι τα εκτυπώνει σε pdf το σύστημα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

 

ktim-1.jpg

ktim-2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον συμφωνεί και ο πελάτης και έχει καταλήξει ότι αυτά είναι τα πολύγωνα που ενδιαφέρουν, αρκεί αυτή η εκτύπωση του αποσπάσματος. Αν παρ' όλα αυτά θες να έχεις και τις κορυφές με νούμερα κάνε τα παρακάτω και βγάλε ένα screenshot. Οι αποστάσεις προκύπτουν μόνο από τις συντεταγμένες έμμεσα.

1.jpg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ. Αρα λες οτι είναι εντάξει οι εκτυπώσεις μου αυτές. Αν τις πάω κάπως έτσι θα τις δεχτούν σίγουρα?. Βεβαια δεν έχουν ακρίβεια με τόσο χαμηλής ανάλυσης φώτο που παρέχει. στο ζουμ χάνει πολύ. Μου ζήτησε για να τους δώσει και μια εκτύπωση όλο το χωριό όπου να φαίνονται με περίγραμμα διαφορετικού χρώματος τα 2 σπίτια. 

πελάτης δεν υπάρχει. είναι για 2 σπίτια παλιά του πατέρα μου το χωριό. απλά για να γλυτώσει έξοδα μου ζήτησε να κάνω και τον τοπογράφο :roll:

πέρισυ με είχε ρωτήσει μάλιστα αν υπογράφω και τοπογραφικά. 

Link to comment
Share on other sites

Αρκεί ο εντοπισμός για το καθένα και το απόσπασμα για το καθένα από το κτηματολόγιο. Όλα τα άλλα όπου φαίνονται κορυφές σε τετραγωνάκια  ... όλο το χωριό από ψηλά... με τους δύο εντοπισμούς σε ένα ... με χρωματιστά περιγράμματα ... εκτυπώσεις από google maps... google eart...bing maps ... και άλλα "αρώματα" ... είναι περιττά.

Link to comment
Share on other sites

22 λεπτά πριν, tzitzikas said:

θα τις δεχτούν σίγουρα?

Να έχετε υπόψη σας ότι η τυπική συμβουλή Τοπογράφων όσον αφορά το προσωπικό συμφέρον του Ιδιοκτήτη, είναι ότι αν κάτι θεωρείται σημαντικής αξίας, καλό είναι συνοδεύεται από διάγραμμα Μηχανικού (έστω και αν δεν είναι ολοκληρωμένο Τοπογραφικό Διάγραμμα αλλά κυρίως εντοπισμός ορίων). Αυτά μετράνε σε περίπτωση αμφισβητήσεων και εξυπακούεται ότι ανεβάζουν και την ποιότητα του Κτηματολογίου γενικότερα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η αμφισβήτηση ορίων από γείτονες είναι φαντάζομαι δυσκολότερη υπόθεση λόγω του ότι είναι κτίσματα, ειδικά εάν υπάρχει οικοδομική άδεια με σκαρίφημα (υποθέτω δεν έχετε Τοπογραφικό για να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία), αλλά καλό είναι να αναφέρουμε ότι ο απλός εντοπισμός απο Ιδιοκτήτες φέρει κινδύνους.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.