Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εθνικό Κτηματολόγιο


Recommended Posts

Jojo μαζί σου, 'εκανα ένα ΔΧΜ και δεν θέλω να ξανακάνω :D , αλλά και τα παιδιά (κ εγώ μαζί τους) αυτά που βιώνουν σου λένε. Σε γενικές γραμμές σαν αναγκαίο κακό μας βλέπουν.

Edited by zazeng
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θα με συγχωρέσεις αλλά δε θα ήθελα να επεκταθώ και εδώ περί του αναγκαίου κακού (=καλού) των τοπογράφων. Το γνωστό αναγκαίο κακό του να κάνεις ΔΓΜ ή τοπογραφικό ή τέλος πάντων μια εργασία μηχανικού.

Δεν διατύπωσα ποτέ ότι δεν λένε δικά τους βιώματα, αλλά φάνηκε να μην κατανοούν τα δικά μου λέγοντας ότι όλα αυτά του Δημήτρη και δικά μου είναι θεωρητικά(ενώ τα ζούμε δεκαετίες). Όταν κάποιος δεν έχει ασχοληθεί με τα επιπλέον πράγματα ενός αντικειμένου (για τα οποία λογικό είναι, αφού δεν είναι και καθόλα αρμόδιος), ίσως να νομίζει ότι είναι θεωρητικούρες. Όταν ακούω πχ ιστορίες για κτηριακά, άδειες, οπλισμούς, νόμους τακτοποιήσεων από αυτούς που ασχολούνται δεν λέω ότι αυτές οι ιστορίες είναι θεωρητικές. Αναγκαία είναι και αυτά, όχι αναγκαίο κακό, αλλά καλό και αυτό. Πόσες φορές ο συμβολαιογράφος βλέπει τις τακτοποιήσεις ως αναγκαίο κακό όταν ο Πολιτικός Μηχανικός βρίσκει διάφορες και δεν προχωράει το συμβόλαιο; Αν ήταν να μην υπήρχαμε: να έκαναν συμβόλαια όπως παλιά (βλέπε προηγούμενη σελίδα). Η να μην υπήρχαν ούτε οι συμβολαιογράφοι: να έκαναν τα συμβόλαια όπως στην αρχαία Ελλάδα. Να μην υπήρχαν ούτε οι δικηγόροι, ούτε οι γιατροί, ούτε οι δάσκαλοι. Μήπως να γυρίσουμε στην εποχή των Φλιντστόουνς; Αλλά και κει ήθελαν μηχανικό αυτοκινήτων ή μήπως όχι;

Edited by jojo
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Είπαν ότι θα τους τα "φάνε" οι Δικηγόροι επειδή οι Μηχανικοί θα κάνουν μόνο αποτυπώσεις.

Μη λέτε τέτοια. Οι Μηχανικοί δεν είναι μόνο τεχνίτες, είναι συνθέτες τεχνικών.

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

Ο κόσμος μας βλέπει ως αναγκαίο κακό, όχι εμείς μεταξύ μας (ντάξει όχι όλοι), και κυρίως γιατί για μια σωστή δουλειά απαιτείται πάνω κάτω μισός μισθός (δεν τους κατηγορώ, αλλά δεν μπορώ να κάνω και κάτι). Τέσπα ας τα αφήσουμε αυτά, ή ας κάνουμε ένα θέμα εθνικό κτηματολόγιο - οφ τόπικ :D

Link to comment
Share on other sites

Αν διαβάσεις από την αρχή νο νήμα "ο κόσμος" που αναφέρεσαι φαίνεται ότι είναι αρχικά εμείς οι ίδιοι οι ίδιοι οι μηχανικοί(και μετά λογικό είναι να περάσει μετέπειτα και στην υπόλοιπη κοινωνία). Η κάθε ειδικότητα προσπαθεί να κάνει πράγματα άλλης ειδικότητας (θεωρώντας τους αναγκαίο κακό, προσπαθεί να τους παρακάμψει με αλχημείες). Και μία ερώτηση/τροφή για σκέψη/ρητορική ερώτηση να την απαντήσουμε μέσα μας: πόσες ειδικότητες μηχανικών διδάχτηκαν/είχαν ή έχουν μάθημα εμπράγματου στη σχολή; (και κλείνω και γω το οφ τοπικ)

Edited by jojo
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τι πιθανότητα υπάρχει για το να παραταθούν προθεσμίες μετά τις καταληκτικές ημερομηνίες των παρόντων διατάξεων; Βλέπω αρνητική εικόνα στο να υπάρχει καταληκτική ημερομηνία με την ευχή «καλύτερο από το τίποτα» όταν μπορεί να είναι ακραία ελλιπές.

Link to comment
Share on other sites

Από ότι βλέπω από τις ήδη διανυόμενες παρατάσεις, η μέχρι τώρα πρακτική είναι δυο δίμηνες παρατάσεις, μετά την πρώτη τρίμηνη προθεσμία. 

Link to comment
Share on other sites

Το επιχείρημα αυτό είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση. Μικρή συμμετοχή σημαίνει περισσότερος χρόνος παράτασης. Ο στόχος δεν είναι να μη δηλώνεται η ιδιοκτησία, αλλά το αντίθετο.

Link to comment
Share on other sites

Είναι προφανές ότι το κάνουν για να πιέσουν, προσωπικά μακάρι να το έκαναν γιατί δεν αντέχω άλλο, ότι και να κάνω ο όγκος δεν παλεύεται.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.