Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εθνικό Κτηματολόγιο


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Μιά ερώτηση: σε οικόπεδο με κατοικία που θα δηλωθεί στο Εθνικό Κτηματολόγιο, εκτός της κατοικίας υπάρχουν:

1. δύο πολύ παλαιές μικρές πλίνθινες αποθήκες οι οποίες δε χρησιμοποιούνται λόγω παλαιότητας (είναι σε πολύ κακή κατάσταση με τους πλίνθους σε μεγάλο βαθμό να έχουν χάσει μέρος του όγκου τους), και  2. ένας ορνιθώνας (πρόχειρη κατασκευή - σε κακή κατάσταση), που επίσης δε χρησιμοποιείται λόγω παλαιότητας.

Για το ακίνητο έχει γίνει παλαιότερα τοπογραφικό (2000), στο οποίο οι παραπάνω κατασκευές δεν έχουν αποτυπωθεί, παρότι υπήρχαν.

Η γνώμη σας είναι να τις αγνοήσω κι εγώ ή να τις αποτυπώσω;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

μεχρι να τελειωσει το κτηματολογιο,  θα εχουν γινει... λιθοι πλινθοι κεραμοι...

Υποθετω οτι στο Ε9 δηλωνεις μονον την κατοικια

αρα,

μην δηλωνεις τπτ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν εννοείς ότι πρόκειται, ανεξάρτητα της δήλωσης στο κτηματολόγιο, να κάνεις τοπογραφικό, πρέπει να δείχνεις γενικά τις μόνιμες κατασκευές. Τώρα αν είναι τελείως διαλυμένα, ή αν είναι ορνιθώνες, κρίνεις κατά περίπτωση!

Link to comment
Share on other sites

Αγροτεμάχιο ήταν κατά πλήρη κυριότητα αδιαίρετα σε 4 αδέρφια, με 25% έκαστος.

Τα τρία αδέρφια είναι εν ζωή και ο ένας μας άφησε χρόνους πρόσφατα.

1. Ο θάνατος του ενός επηρεάζει τα δικαιώματα των υπολοίπων τριών ? Λογικά όχι...

2. Το 25% του εκλιπόντος, από ποιόν δηλώνεται από τη στιγμή που δεν έχει γίνει αποδοχή της κληρονομιάς του ?

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Konstantinos_K

Στο τοπογραφικό οπωσδήποτε θα αποτυπωθούν. Αν ο ιδιοκτήτης δεν θέλει, μπορεί πολύ απλά να τα ρίξει όλα αυτά οπότε με τη σειρά σου δεν τ αποτυπώνεις. Είχα πρόσφατη περίπτωση για τακτοποίηση και προ κτηματολογίου με μια ανάλογη αποθήκη την οποία οι ιδιοκτήτες σκέφτηκαν ψύχραιμα και αφού αυτή είχε καταντήσει εστία ποντικιών και φιδιών την κατεδάφισαν. Τώρα αν θέλουν να την επισκευάσουν να έχουν στο μυαλό τους ότι έλεγαν οι πιο παλιοί για τις πλίνθες : "φύλαξε με από νερό να σε φυλάω από σεισμό". Οι ωμόπλινθοδομές αυτό το κακό έχουν. Αν δεν επιχριστούν κάποια στιγμή καταρρέουν.

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη το 25% θα πάει στους άμεσους κληρονόμους εξ αδιαθέτου λογικά αν δεν έχει κάνει διαθήκη. Αν έχει πχ σύζυγο και 2 παιδιά η σύζυγος θα πάρει το 1/4 του 25% και κάθε παιδί το 1/2 του 75%. Αν θέλουν οι κληρονόμοι μπορούν με τα κληρονομοχάρτια να δηλώσουν μέχρι να κάνουν την αποδοχή κληρονομιάς του . Χρειάζεται πιστοποιητικό πλησιέστερων συγγενών, πιστοποιητικό περί μη αποποίησης κληρονομιάς, περί μη δημοσίευσης διαθήκης και ληξιαρχική πράξη θανάτου.

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ @Pavlos33, εμείς έχουμε το τυπικό δικαίωμα να κρίνουμε ποιοι είναι οι κληρονόμοι και να προχωρήσουμε σε δήλωση των π.χ. παιδιών του ή όχι ?

Link to comment
Share on other sites

Aν το θέμα είναι σύνθετο και μπλέχονται διάφοροι κληρονόμοι καλό θα είναι να το ξεκαθαρίσουν πρώτα στο συμβολαιογράφο τους. Εμείς Γιάννη δεν κρίνουμε κάτι. Αν έχεις μια απλή περίπτωση και ξέρουν μεταξύ τους τι θα δηλώσουν δεν υπάρχει ζήτημα, αλλιώς πάνε πρώτα για αποδοχή και μετά για δήλωση. Μη ξεχνάς τα παραπάνω κληρονομοχάρτια.  Αν θέλουν όμως μπορούν να κάνουν πρώτα δήλωση και μετά αποδοχή. 

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

όπως τα ειπε ο παυλος

οι τρεις δηλωνουν απο 25% καθε  ενας

Ο 4ος κληρονομειται, σαν εξ αδιαθετου ή σαν εκ διαθηκης

Οι δικοι του κληρονομοι θα κανουν αποδοχη ή θα υποβαλλουν  τα "κληρονομόχαρτα" για τα δικα τους δικαιωματα  και αργοτερα την αποδοχη.

κατα τα λοιπα, μιλαμε για το κτηματολογιο,  οχι για τακτοποίηση

δεν μας απασχολει το κατωτερω και δεν  κρινουμε τα δικαιωματα τους...

8 λεπτά πριν, yian said:

Σε ευχαριστώ @Pavlos33, εμείς έχουμε το τυπικό δικαίωμα να κρίνουμε ποιοι είναι οι κληρονόμοι και να προχωρήσουμε σε δήλωση των π.χ. παιδιών του ή όχι ?

εμεις δεν υπογραφουμε τπτ...

αυτοι δηλωνουν και φερουν ευθυνη.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

καλημέρα,

θα ήθελα την βοήθειά σας σε κάτι που με έχει μπερδέψει .ένας πατέρας αφήνει στον υιό του με δημοσία διαθήκη ένα αγροτεμάχιο το 1977.ο γιός πεθαίνει μετά από ένα χρόνο και έχει 3 παιδιά που κληρονομούν τον πατέρα τους και τη συζυγό του..Έχω λοιπόν στα χέρια μου μια διαθήκη που αναφέρει το αγροτεμάχιο αυτό και έχω και μια αποδοχή κληρονομιάς του 1998 όπου τα 4 παιδιά αποδέχονται το 1/2 του αγροτεμαχίου αυτού.Μέσα στην αποδοχή αναφέρει οτι το 1/2 αυτού του αγροτεμαχίου περιήλθε στον αποθανών πατέρα από αγοραπωλήσία μεταξύ αυτού και του θείου του.Αυτό πως γίνεται αφού στην διαθήκη αναφέρεται όλο το αγροτεμάχιο.Επίσης βλέποντας τα Ε9 των παιδιών και της μητέρας δεν βγαίνει άκρη με τα ποσοστά τους.Συγκεκριμένα τα ποσοστά είναι 12,50% η μητέρα,12,50% ο ένας γιός και 29,167!!!!!ο β υιός και 29,167 ο γ υιός!!!!.Μήπως έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει?Σε συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους δεν έβγαλα κάποια άκρη.Επίσης όταν έχω διαθήκη και αποδοχή κληρονομιάς για το ίδιο ακίνητο που πρέπει να το εντάξω?Στην χρησικτησία ή στην γ περίπτωση με τις υπόλοιπες κατηγορίες?(μιλώντας για την ηλεκτρονική εφαρμογή πάντα)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.