Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εθνικό Κτηματολόγιο


Recommended Posts

Δεν λαμβάνεις καθόλου υπόψιν το κτηματολόγιο. Εσύ θα συντάξεις το τοπογραφικό διάγραμμα σύμφωνα με τη διανομή εφόσον πρόκειται για κληροτεμάχιο. 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ερώτησις περί νομενκλατούρας και διαδικασίας: με διαγράμματα που βλέπω να κυκλοφορούν τα οποία είναι Α4 με χάρτη Κτηματολόγιο Α.Ε., πίνακα συντεταγμένων και βεβαίωση Μηχανικού ότι η εργασία έγινε με Τοπογραφικά Όργανα (ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ), στην ηλεκτρονική αίτηση σημειώνουμε "κατέχω Τοπογραφικό Διάγραμμα";

ΥΓ. Θεωρώ πως ΝΑΙ γιατί σημασία πάνω από όλα έχει η ορθή καταγραφή του γεωτεμαχίου αλλά επειδή στερούνται όλων των πληροφοριών άλλων διαγραμμάτων θα ήθελα να ακούσω γνώμες (ή πληροφορίες περί νομικά ορθής διαδικασίας).

 

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

Διάγραμμα αποτύπωσης ναι, τοπογραφικό διάγραμμα δεν είναι αλλά δεν σου δίνει άλλη επιλογή καταχώρησης. Γίνεται δεκτό και αυτό αφού όπως σωστά αναφέρεις πρώτη σημασία έχει η χωρική-γεωμετρική ταυτότητα του ακινήτου. Όμως σε Α4 διάγραμμα σίγουρα δεν έχει εκτυπωθεί υπό κλίμακα, οπότε αν δεν έχει θα πρέπει να είναι τουλάχιστον εκτυπωμένο στις γνωστές κλίμακες (1/100, 1/200, 1/500). Το να μην  έχει δήλωση Ν. 651/77 επίσης γίνεται δεκτό ως διάγραμμα αποτύπωσης το οποίο θα αναφέρεται ρητά. Αυτό παίζει εδώ και μήνες πλέον και ειδικά σε περιπτώσεις χρησικτησίας δεν θα μπορούσε να υπογραφεί δήλωση ν. 651, όταν δεν υπάρχει καν τίτλος ή αν υπάρχει αναφέρει πχ 1000 τμ και εσύ έχεις μετρήσει 5.000 τμ. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

curzondax 

Ο ίδιος ανάδοχος ελέγχει και τα ηλεκτρονικά, οπότε δεκτό θα το κάνει. Εμάς μας είπαν να τα βαφτίζουμε "αποτύπωση ορίων ιδιοκτησίας", στην Εύβοια τα έχουν βαφτίσει "διαγράμματα κορυφών" (πιο καλό). Καλό είναι να μη γράψεις στην πινακίδα τοπογραφικό γιατί προφανώς δεν είναι.  Υπό κλίμακα καλύτερα (αν και εδώ που φτάσαμε και τα α4 χωρίς κλίμακα θα τα δέχονται), κάνναβο, περίγραμμα, εμβαδόν, πίνακα συντεταγμένων, δήλωση ιδιοκτήτη στο τσακίρ κέφι (ντάξει στις χρησικτησίες τη βάζω) και έξω από τη πόρτα.

Edited by Pavlos33
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Αμ' πως!!! Βλέπεις τι κάνει ο "άνθρωπος" για να εισπράξει τα 35 ευρουδάκια..... 

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

^Πρέπει να τους πάρεις τηλέφωνο να τους ρωτήσεις "δέχεστε αυτό;". Ας μην αναλύσω περαιτέρω..

Edited by curzondax
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

γιατι είναι υποχρεωτικό το τοπογραφικό σε απλή δήλωση (όχι χρησικτησία) ? ώστε να αναγκάζεστε να ρωτήσετε αν το δέχονται?

Δεν λένε ότι δεν είναι υποχρεωτικό?

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

sos να ρωτήσω βρε παιδιά κάτι γιατί έχω χρόνια χάσει τον πατέρα μου και είχε στο χωριό με συμβόλαια αγοράς (εμείς καναμε αποδοχη κληρονομιάς με διαθηκη) 4 χωράφια, και πουθενά δεν νπεριγράφεται έστω και απλό τοπογραφικό. Αυτα είναι συνεχόμενα, ξέρουμε   που είναι, αλλά όχι τα όρια, και πόσο τα όρια του καθενός ξεχωριστα. Τα εκμεταλλεύονται ξένοι, βοσκοί,  με προτροπή μπαρμπα μας ο οποίος και εισπράτει παρανόμος ενοίκια λέγοντας ότι έχει την πληρεξουσιότητα από εμας να τα διαχειρίζεται γιατί λείπουμε στην Αθήνα   χωρίς την αδειά μας, με αποτέλεσμα ο μπάρμπας να μην μάς δείχνει τα όρια ακριβώς.

Το κακό είναι από τα συμβολαια , απο τηυν περιγραφή είναι 100 γειτονες και δεν βγάζεις άκρη ποιό είναι ποιό εκτός από ένα που έχει αποθηκη. 

1. Χρειάζονται 4 δηλώσεις ξεχωριστά?

2. Μπορώ να κάνω τίς δηλώσεις ώστε να μην χάσουμε την περιουσία μας,  βάζοντας απλώς ένα Χ με την συντεταγμένη σε καθένα ώς υπόδειξη και αργότερα πρίν την ανάρτηση να φτιάξω κάποιο τοπογραφικό εφόσον βρώ τους παλιούς ιδιοκτήτες να μου τα δείξουν? Μπορώ να καταθέσω αργότερα τοπογραφικό? και πώς γίνεται?

3. sστίς δηλώσεις μόνο την αποδοχή κληρονομιάς που περιγράφονται τα 4 χωραφια δεν υποχρεούμαι? ή και τα συμβόλαια?

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

katrmp said

  "καναμε αποδοχη κληρονομιάς με διαθηκη) 4 χωράφια, και πουθενά δεν περιγράφεται έστω και απλό τοπογραφικό."

Απο εδω ξεκινησε το λαθος.

Επρεπε στην αποδοχη να βρεθουν και να τοπογραφηθουν   τα ακινητα.

 Πιθανόν,  μια "λυση" θα ηταν η υποβολη δηλωσεων, με σημειωση οτι θα επισυναφθει τοπογραφικο

και  μολις γινουν οι πρωτες αναρτησεις, να δειτε ποιά και πού ειναι και  να κανετε τα τοπογραφικα σας.

Ενοίκια δηλωνετε?

[να υποθεσω οτι ο "μπαρμπας" δεν προτασει καμια ενσταση χρησικτησιας....και οτι δεν θα τα εχει δηλωσει ο ιδιος]:mad:

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

όχι δεν προτάσει χρησικτησία .

1. Πάντως τα τοπογραφικά είναι υποχρεωτικά αφού αναφέρονται στον τίτλο νομίζω ή όχι? . Αν δεν είναι υποιχρεωτικά για μένα σε αυτη την φάση και απλά υποδείξω με Χ ένα σημείο στο χάρτη είμαι καλυμμένος?

2. υπάρχει κάπου που να λέει ότι μπορείς να επισυνάψεις αργότερα τοπογραφικό ή να κάνεις κάποια διόρθωση? και μέχρι πότε?

3. << Πιθανόν,  μια "λυση" θα ηταν η υποβολη δηλωσεων, με σημειωση οτι θα επισυναφθει τοπογραφικο>>. Την σημείωση γιατί πρέπει να την βάλω ?

4. Χρειάζονται 4 δηλώσεις ξεχωριστά, ας είναι συνεχόμενα?

5. στίς δηλώσεις μόνο την αποδοχή κληρονομιάς που περιγράφονται τα 4 χωραφια δεν υποχρεούμαι? ή και τα συμβόλαια?

 

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.