Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εθνικό Κτηματολόγιο


Recommended Posts

(από μεταφορά)

 

ποια είναι η διαδικασία ένορκης για χρησικτησία.?

Ο πατέρας μου έχει πεθάνει σχεδόν 14 χρόνια. Πάνω απο 6 χρόνια πρίν πεθάνει είχε πληρώσει από μπάρμπα χωράφι το οποίο πρόοριζε να δώσει σε εγγονό του (ανιψιο μου). Αυτο το χωράφι επι 20 χρόνια το καλλιεργεί ο αδερφός μου (για το γιο του προορίζοταν) και οικείοι του . Τόσα χρόνια ο μπάρμπας τον κορόιδευε οτι θα του κάνει και συμβόλαια αλλά μάταια. Μάλιστα πρέπει να το δήλωνε και για επιδοτήσεις όπως κάνουν στα χωριά σε όλα τα αδήλωτα ξένα και μη χωράφια.

Το μόνο μας όπλο είναι μάρτυρες συγγενείς και μη που ξέρουν ότι ο πατέρας μας το είχε πληρώσει, και ότι επι 20 χρονια το χρησιμοποιούμε εμεις. Ε-9 τωρα θα το δηλώσει ο αδελφός μου γιατι πάντα περίμενε το συμβόλαιο 

1. μπορεί να πάει με μάρτυρες σε οποιοδήποτε ειρηνοδικείο?

2. θέλει ραντεβού?

3. τι θα λέει η ένορκη?

4. οι μάρτυρες απαγορεύεται να ειναι συγγενείς της γυναίκας του? Στα χωριά όλοι συγγενείς είναι.

Πρόσθεσε τονισμό (όπου λείπει) στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

αυτος που το εχει και το καλλιεργει

δικαιουται να προτεινει οτι το εχει στη νομη του απο το ετος...[πριν 20 χρονια]

[και να το δωρισει όπου θελει με συμβολαιο..]

Θα μιλησεις με τον λογιστη για το περιεχομενο των Ε9...διοτι φαινεται οτι ο αδελφος μονον τον τελευταιο χρονο το δηλωνε...αρα εχεις καποια χρονια "κενα"

 

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Τα τής ένορκης δεν ξέρω πως γίνονται. Αυτά που ρωτώ παραπάνω. 

Επίσης στην ένορκη ζητάνε να έχεις εκεί ε9;

 

Link to comment
Share on other sites

στην ενορκη δεν σου ζητανε τπτ

Οποιος γνωριζει, δινει τα στοιχεία του, ορκιζεται και υπογραφει  για το περιεχομενο οσων ενορκως βεβαιωνει.

.απλά, ειχες πει οτι...." Ε-9 τωρα θα το δηλώσει ο αδελφός μου γιατι πάντα περίμενε το συμβόλαιο  "

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Ναι. Νομίζω το κτηματολόγιο ζητά χαρτί 20ετιας (όπου αυτό είναι η ένορκη), ε9 τωρινό αφού η 20ετια δεν πάει από το ε9 αλλά από την ένορκη, και μια θέαση εκχα.

Οπότε για αυτό λέω θα το δηλώσει τώρα. Ουσιαστικά θέλει να του παραλάβουν την δήλωση και αν συνεχίσει ο μπάρμπας να αγνοεί το δίκαιο ας πάνε δικαστικά και ότι γίνει. Τουλάχιστον θα έχουμε ήσυχη συνείδηση προς τον πατέρα μας ότι προσπαθήσαμε να το πάρουμε

Αυτό που ρωτώ για συγγενείς της γυναίκας του στην ένορκη?

 

 

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Το κτηματολόγιο έδωσε τη λύση να δηλώνεται το δικαίωμα της έκτακτης χρησικτησίας με τουλάχιστον 2 δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν την 20-ετή νομή και κατοχή. Το ένα  είναι η ένορκη βεβαίωση ενώπιον συμβολαιογράφου. Το άλλο μπορεί να είναι ένα από αυτά που έχει δώσει το Κτηματολόγιο σε πολλά ενημερωτικά του έγγραφα (μπορείς να τα διαβάσεις στο ίντερνετ κάνοντας αναζήτηση). Απαιτούνται τουλάχιστον 2 στοιχεία ή και όσα περισσότερα, τόσο καλύτερα για την κατοχύρωση του δικαιώματος.

Το φόρουμ δεν μπορεί να σου λύσει τα οικογενειακά ζητήματα εμπράγματων δικαιωμάτων παρά να δώσει μερικές γενικές οδηγίες. Έχουν τοποθετηθεί οι συνάδελφοι και ιδιαιτέρως ο Δημήτρης πολλές φορές.

Αναθέτεις τις υποθέσεις σου σε μηχανικό (πολιτικό ή τοπογράφο) που ασχολείται με τοπογραφικά και κτηματολόγιο και παράλληλα σε συμβολαιογράφο για να ολοκληρώσεις τις δηλώσεις σου.

Θερμή παράκληση: Μην γεμίζεις το φόρουμ με ποστ αναμοχλεύοντας τα ίδια.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Απλά αυτά είναι θεωρητικά. Όπως και ότι στην χρησικτησία απαιτείται εξαρτημένο τοπογραφικό.

Στην πράξη ούτε το εξαρτημένο απαιτείται τουλάχιστον σε αυτή την φάση της αρχικής δήλωσης, ούτε 2 έγγραφα εικοσαετίας, Δύο φορές στο Γαλάτσι που ρώτησα ένορκη μου ζήτησαν. Όχι δεύτερο έγγραφο.

Απλά ρώτησα αν κάποιος έχει εμπειρία της ένορκης διαδικασίας και τι πραγματικά γίνεται και ακολουθείται.Δηλ

1.Κάνεις εσύ μια ένορκη και πάνω σε αυτή υπογράφουν οι μάρτυρες ή κάνει ο καθένας μια ένορκη.

2.Και το κείμενο υπάρχει κάποιο υπόδειγμα?

3. Συγγενής κάνει ως μάρτυρας?

Edited by katrmp
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, katrmp said:

1.Κάνεις εσύ μια ένορκη και πάνω σε αυτή υπογράφουν οι μάρτυρες ή κάνει ο καθένας μια ένορκη. Πας σε ένα συμβολαιογράφο της επιλογής σου. Του δίνεις ένα πρόχειρο σημείωμα, στο οποίο αναφέρεις τις απαιτούμενες λεπτομέρειες, για να τον βοηθήσεις και να ξεμπλέξεις γρήγορα. Χρεώνει συνήθως από 50 έως 70 ευρώ. Όταν το ετοιμάσει πας με τους δύο μάρτυρες για να υπογράψουν. Υπογράφουν, τυπώνει, σφραγίζει, υπογράφει κι ο συμβολαιογράφος, κρατάει πρωτότυπο, σου δίνει αντίγραφο, είσαι έτοιμος για τη δήλωση κ.λπ.

2.Και το κείμενο υπάρχει κάποιο υπόδειγμα? Δες προσεκτικά το "δείγμα" που ανεβάζω στη συνέχεια.

3. Συγγενής κάνει ως μάρτυρας? Ναι, όποιος θέλεις εσύ.

 

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟ 

ΜΑΡΤΥΡΕΣ:

1. Παναγιώτης ***** του Θεοδώρου και της Καλλιόπης, συνταξιούχος, που γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη Έβρου, στις 10-1-1933 και κατοικεί στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, οδός**** αρ. ***, κάτοχος του υπ’ αριθμόν Α******** δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, που εκδόθηκε στις 31-12-1960 από το ΚΓ’ Αθηνών, Έλληνας πολίτης, ενήλικας και Χριστιανός Ορθόδοξος.

 2. Ιωάννης **** του Λάμπρου και της Ελένης, συνταξιούχος, που γεννήθηκε στην Καλλαμάτα Ευρυτανίας, στις 18-4-1930 και κατοικεί στη ****Αττικής, οδός Κτηματολογίου, αρ. ***, κάτοχος του υπ’ αριθμόν Δ **** δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, που εκδόθηκε στις 5-7-1962 από το ΥΧ’ Λαμίας, Έλληνας πολίτης, ενήλικας και Χριστιανός Ορθόδοξος.

ΑΙΤΩΝ:

Ελένη **** του Θεοδώρου και της Καλλίτσας, κάτοικος Αθηνών, οδός Κτηματολογίου, αρ. *** *****Αττικής, η οποία νέμεται και κατέχει για πάνω από 20 έτη τα παρακάτω (τα απέκτησε από τους γονείς της, οι οποίοι απεβίωσαν το 1941):

 ΑΚΙΝΗΤΑ

 1. Οικόπεδο στη Θέση «Αλατορέματα», εντός οικισμού του δημοτικού διαμερίσματος Πευκάκια, του δήμου Καρδίτσας, της περιφερειακής ενότητας ****, επιφάνειας 1.200 τ.μ. περίπου, το οποίο συνορεύει Βόρεια με ιδιοκτησία κληρονόμων *****, Νότια με ιδιοκτησία κληρονόμων Παναγιώτας ****, Ανατολικά με δασική έκταση και Δυτικά με δρόμο.

 2. Αγροτεμάχιο στη Θέση «Πάνω Χωράφι», του δημοτικού διαμερίσματος Πευκάκια, του δήμου *****, της περιφερειακής ενότητας *****, επιφάνειας 5.300 τ.μ. περίπου, το οποίο συνορεύει Βόρεια με δασική έκταση, Νότια με δασική έκταση, Ανατολικά με δασική έκταση και Δυτικά με ιδιοκτησία κληρονόμων Παναγιώτη ****.

 

Έγινε μια μικρή τροποποίηση για να αποκλειστεί η οποιαδήποτε πιθανότητα ταύτισης με υπαρκτά πρόσωπα και οδούς στο σχέδιο σημειώματος.

Pavlos33

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Ψεύτικα ήταν Pavlos33..... και τα ονόματα και οι τοποθεσίες και οι αριθμοί.... Καλά έκανες πάντως! Σε ευχαριστώ.

 

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και έγινε απολύτως κατανοητό ΙΑΣΟΝΑ ότι ήταν ψεύτικα τα στοιχεία. Απλά αποκλείσαμε (όπως έγραψα και στο σχόλιο της διόρθωσης) την πιθανότητα ταύτισης με υπαρκτά ονόματα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.