Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εθνικό Κτηματολόγιο


Recommended Posts

Είμαι στη διαδικασία πώλησης ενός οικοπέδου εντός σχεδίου, δηλωμένου στο Ε9 και στο Κτηματολόγιο, εμβαδού 273,45 τμ σύμφωνα με το τοπογραφικό του τίτλου (μη εξαρτημένο) και 263 σύμφωνα με το Κτηματολόγιο, με μια απόκλιση συν/πλην 18,44 τμ.

Ο αγοραστής προέβαλε το θέμα της διαφοράς και του εξήγησα ότι στο συμβόλαιο αναγράφεται το εμβαδόν του τίτλου και το εμβαδόν του πρόσφατου εξαρτημένου κα δεν επηρεάζεται από το εμβαδόν του Κτηματολογίου, όπως θυμάμαι. 

Είναι έτσι ή έχω χάσει επεισόδια;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

3 ώρες πριν, ntanos said:

Καλημέρα

H λογική λέει ότι θα είναι σωστές. Αλλά η λογική σε αυτή τη χώρα είναι 'λιγάκι' πονεμένη ιστορία.

@MAKAP νομίζω αν είσαι εντός της απόκλισης δεν θέλει χωρική μεταβολή και άρα τα λες καλά, αλλά ας πει και κάποιος πιο ειδικός.

Edited by zazeng
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μετά την ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων ακολούθησε η υποβολή ένστασης χωρικών μεταβολών. Αυτά συνέβησαν πριν 10 περίπου χρόνια.

Πως μπορώ να έχω πρόσβαση στο αποτέλεσμα την ένστασης σήμερα?

Δηλαδή σε περίπτωση που αιτηθώ για έντυπο Α2, θα πάρω Απόσπασμα Διαγράμματος ανάρτησης στο οποίο θα εμφανίζονται οι νέες κορυφές γεωτεμαχίου?

Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, MAKAP said:

Είναι έτσι ή έχω χάσει επεισόδια;

Προς το παρόν ελέγχεται μόνο η απόκλιση ως προς το εμβαδό επομένως, αν είσαι εντός αποδεκτής απόκλισης δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να γίνει η μεταβίβαση και δεν χρειάζεται διόρθωση ορίων. Η απόκλιση ως προς τη ζώνη συμβατότητας σχήματος δεν έχει θεσμοθετηθεί ακόμα, αλλά κάποια στιγμή θα γίνει και είναι άγνωστο για το που θα κάτσει η μπίλια στα αστικά γεωτεμάχια (+-0,50μ ή +-0,62μ κλπ).

Όσον αφορά τον αγοραστή, είναι εν μέρει εύλογη απορία για το από που προέρχεται αυτή η διαφορά. Καλό είναι να ελεγχθούν τα υλοποιημένα όρια σε σχέση με τον τίτλο αλλά και με τον τίτλο των ομόρων (αν αυτό φυσικά είναι εφικτό, ίσως με την προσβασιμότητα πλέον στα δεδομένα του κτηματολογίου κάτι γίνεται), διότι αν πάει να βγάλει μία άδεια δόμησης και πάει πχ να κάνει περιτοίχιση σύμφωνα με τις αναγραφόμενες στον τίτλο διαστάσεις, μπορεί να έχει διαφωνία με τους ομόρους, και τότε η ύπαρξη λειτουργούντος κτηματολογίου μπορεί να λειτουργήσει εις βάρος του, αν το πράγμα φτάσει στα άκρα. Διότι για να προέκυψε μικρότερο κατά το κτηματολόγιο, κάποια στοιχεία οδήγησαν σε αυτή τη σχεδίαση. Τα όρια μεταξύ των ιδιοκτησιών είναι υλοποιημένα και κοινώς αποδεκτά?

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@zazeng

@ntaflos

Ευχαριστώ για τις ουσιαστικές απαντήσεις.

Τα όρια είναι υλοποιημένα με περίφραξη πάνω από 60-70 χρόνια και υπάρχει μια μικρή (αρνητική) απόκλιση στο μήκος μιας ή δύο πλευρών, αλλά το εμβαδόν του τίτλου (γονική παροχή) υπολογίστηκε πριν από 30+ χρόνια με τον τύπο του Ήρωνα και με βάση τα υλοποιημένα όρια με περίφραξη. Επομένως, είναι απορίας άξιο από που προέρχεται η επί έλλατον διαφορά των 10τμ.

Το νέο ΤΔ θα γίνει με επίσπευση του αγοραστή, μετά από συμφωνία, οπότε περιμένω τα αποτελέσματα. Το σημαντικό είναι ότι δεν χρειάζεται διόρθωση ορίων.

Τελικά, στο συμβόλαιο αναγράφεται και το εμβαδόν του Κτηματολογίου ή μόνον του τίτλου και του πρόσφατου εξαρτημένου ΤΔ;

Link to comment
Share on other sites

Ίσως για λόγος πληρότητας, ένας συμβολαιογράφος να το αναγράψει. Ούτως ή άλλως στα απαιτούμενα δικαιολογητικά για η σύνταξη του συμβολαίου περιλαμβάνεται και το απόσπασμα του κτηματολογικού διαγράμματος από όσο γνωρίζω. Γενικά δεν ξέρω αν είναι και υποχρεωμένος όμως. Το εμβαδό βάσει του οποίου γίνεται η συναλλαγή και υπολογίζονται φόροι κλπ είναι αυτό του συνημμένου τοπογραφικού.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, και συνεννοήθηκα με το Κτηματολογικό Γραφείο (δεν είναι στα online) για να εκδώσω αντίγραφα.

Ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Γίνεται η προανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων στην περιοχή του Λαγκαδά. Μέχρι τέλος Ιουνίου λέει η επίλυση σφαλμάτων. Προφανώς θα πρέπει να έχει αναφερθεί εδώ αυτό. Αν υπάρχει απόκλιση εμβαδού πρέπει να λυθεί μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ή να περιμένουμε οριστικοποίηση αποτελεσμάτων;

Ευτυχώς είχα δηλώσει στο taxisnet το email μου και όχι της λογίστριας και πήρα την σχετική ειδοποίηση. Στο κτηματολόγιο που είχα δηλώσει το email μου το είχαν λάθος!

 

Παράθεση

Ελληνικό Κτηματολόγιο - Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε)


Αγαπητέ/ή ιδιοκτήτη/ιδιοκτήτρια
Εάν είστε κάτοχος ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές που βλέπετε αναλυτικά παρακάτω, η 26η Απριλίου 2021 είναι η ημερομηνία έναρξης της Προανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων.

Μέχρι την 10η Ιουνίου 2021, αφού επικαιροποιήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορείτε να ελέγξετε και να επιβεβαιώσετε ή να διορθώσετε την καταγραφή της ιδιοκτησίας σας, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία. Συγκεκριμένα θα πρέπει να δείτε και να ελέγξετε:
 

  • Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων σας (Κτηματολογικός Πίνακας)
  • Τα όρια των γεωτεμαχίων σας (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εάν συμφωνείτε με τα στοιχεία της Προανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβείτε σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνείτε με κάποια από τα στοιχεία, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση επανεξέτασης στοιχείων (μέχρι την 10η Ιουνίου 2021), ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Σε περίπτωση που δεν έχετε δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία σας, έχετε ακόμα περιθώριο να το κάνετε ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο τοπικό γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

 

 

Π.Ε. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ E-MAIL
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΒΟΛΒΗΣ ΑΝΩ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ, ΑΡΕΘΟΥΣΗΣ, ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ, ΒΟΛΒΗΣ, ΒΡΑΣΝΩΝ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ, ΜΑΥΡΟΥΔΑΣ, ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΥ, ΝΕΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ, ΝΕΑΣ ΜΑΔΥΤΟΥ, ΝΙΚΟΜΗΔΙΝΟΥ, ΝΥΜΦΟΠΕΤΡΑΣ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑΣ, ΠΡΟΦΗΤΟΥ, ΣΚΕΠΑΣΤΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΙΝΩΝ, ΣΤΙΒΟΥ, ΣΧΟΛΑΡΙΟΥ, ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΟΥ 2310546486
2310518823
[email protected]
ΘΕΡΜΗΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΚΑΤΩ ΣΧΟΛΑΡΙΟΥ, ΛΙΒΑΔΙΟΥ,ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΣΟΥΡΩΤΗΣ
ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ
ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΑΔΕΝΔΡΟΥ, ΒΑΘΥΛΑΚΚΟΥ, ΒΑΛΤΟΧΩΡΙΟΥ, ΕΛΕΟΥΣΗΣ, ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ, ΜΙΚΡΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΝΕΑΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΣ, ΞΗΡΟΧΩΡΙΟΥ, ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ, ΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ, ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ
ΛΑΓΚΑΔΑ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΑΔΑΜ, ΑΔΡΑΜΕΡΙΟΥ, ΑΣΚΟΥ, ΑΣΣΗΡΟΥ, ΒΑΣΙΛΟΥΔΙΟΥ, ΒΕΡΤΙΣΚΟΥ, ΓΕΡΑΚΑΡΟΥΣ, ΕΞΑΛΟΦΟΥ, ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙΟΥ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΚΑΡΤΕΡΩΝ, ΚΟΛΧΙΚΟΥ, ΚΡΙΘΙΑΣ, ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ, ΛΑΓΚΑΔΑ, ΛΑΓΚΑΔΙΚΙΩΝ, ΛΑΧΑΝΑ, ΛΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ, ΛΟΦΙΣΚΟΥ, ΚΑΛΑΜΩΤΟΥ, ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ, ΞΥΛΟΠΟΛΕΩΣ, ΟΣΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΟΥ, ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΩΝ, ΣΑΡΑΚΗΝΑΣ, ΣΟΧΟΥ, ΧΡΥΣΑΥΓΗΣ
ΠΥΛΑΙΑΣ- ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΦΙΛΥΡΟΥ
ΔΕΛΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ, ΒΡΑΧΙΑΣ
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΡΥΜΟΥ, ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ, ΜΕΣΑΙΟΥ, ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ



Εάν δεν είστε κάτοχος ακίνητης ιδιοκτησίας στις παραπάνω περιοχές αγνοείστε αυτό το μήνυμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που σας στέλνουμε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, εφόσον δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, περιλαμβάνει στο πάνω μέρος του το όνομά σας και το όνομα χρήστη (Username). Εάν λάβετε μήνυμα που αναφέρει ότι προέρχεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων χωρίς να περιέχει τα στοιχεία αυτά και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας μήνυμα, να το διαγράψετε μια και θα είναι πλαστό και πιθανώς να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.

 

Link to comment
Share on other sites

Έχει κανένας άλλος πρόβλημα με το site της Κτηματολόγιο και τους browser? 

Εμένα τον τελευταίο 1-1,5 μήνα, άλλες φορές δε με βάζει στη σελίδα του ΚΗΔ, άλλες φορές στην "αποδοχή" της θέασης του διαγράμματος με πετάει έξω, και από εχτές δεν μπαίνει καν μέσω chrome.

Είτε μέσω Chrome, είτε μέσω Firefox, σε κάθε browser μου κάνει και διαφορετικά κόλπα!! Νισάφι!!!

Link to comment
Share on other sites

On 14/5/2021 at 9:29 ΠΜ, angusmacgyver said:

Έχει κανένας άλλος πρόβλημα με το site της Κτηματολόγιο και τους browser? 

Εμένα τον τελευταίο 1-1,5 μήνα, άλλες φορές δε με βάζει στη σελίδα του ΚΗΔ, άλλες φορές στην "αποδοχή" της θέασης του διαγράμματος με πετάει έξω, και από εχτές δεν μπαίνει καν μέσω chrome.

Είτε μέσω Chrome, είτε μέσω Firefox, σε κάθε browser μου κάνει και διαφορετικά κόλπα!! Νισάφι!!!

Εγω με Edge μπαίνω 9 στις 10. Με τους άλλους browsers 1 στις 10.

Πρέπει ανάλογα το site να μπαίνεις με διαφορετικό browser...έλεος..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.