Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εθνικό Κτηματολόγιο


Recommended Posts

16 λεπτά πριν, dimitris GM said:

 

[ερωτημα:

γιατι ληγουν  στις 15/ Ιουνιου;

Δεν εχουν παρει παραταση "6 μηνες";

 

Ελα ντέ!! Δεν πήραν παράταση όλα 6 μήνες?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

 η 6μηνη παραταση εδω
Αριθμός Φεκ 83 A'/24.05.2021
Αριθμός Νόμου 4801  τροπολογια 895
 
https://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=a2f9c404-7342-4312-8628-ad1800af23e2
-----------------------------------
η παραταση αφορα  μονον την παρ. 1 του αρθρου 15 του ν. 3889/10
Υπαρχει μια ομαδα χαρτων που εχουν "κλεισει" οριστικα
εδω το 15 [χωρις την τελευταια τροποποιηση]
 
http://www.nomoskopio.gr/index.html?n_3889_10_15.php
 

 

και εδω η τελευταια τροποποιηση,

Κατά το άρθρο 39 του Ν.4801/2021 (ΦΕΚ Α` 83/24.05.2021): "1. Η προθεσμία του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 15 του ν. 3889/2010 (Α’ 182) για τους δασικούς χάρτες που η ανάρτησή τους υλοποιείται εντός του 2021, παρατείνεται, από τη λήξη της, για έξι (6) μήνες.

Η ως άνω παράταση επεκτείνεται για είκοσι (20) επιπλέον ημέρες για όσους κατοικούν μόνιμα ή διαμένουν στην αλλοδαπή.

2. Διορθώσεις που εμπίπτουν στην κατηγορία πρόδηλου σφάλματος, όπως καθορίζονται στην παρ. Α’ της υπ’ αρ. 153394/919/12.4.2017 απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Β’ 1366), υλοποιούνται και ενσωματώνονται στους αναρτημένους δασικούς χάρτες δύο (2) μήνες πριν από το πέρας της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων της παρ. 1.

Η ενσωμάτωση προδήλων σφαλμάτων εκτελείται με πράξη της οικείας Διεύθυνσης Δασών, η οποία δημοσιεύεται στο πρόγραμμα «Διαύγεια». Κατά των διορθώσεων επιτρέπεται η υποβολή αντιρρήσεων, σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 3889/2010, εντός τής προθεσμίας της παρ. 1. Αν η διόρθωση αφορά σε κυρωμένο τμήμα του δασικού χάρτη, ανακαλείται η απόφαση κύρωσης για το τμήμα που διορθώνεται. Αντιρρήσεις ή αιτήματα διόρθωσης προδήλου σφάλματος που έχουν υποβληθεί κατά αναρτηθέντων δασικών χαρτών και εμπίπτουν στις διορθούμενες κατά τα ανωτέρω εκτάσεις, δεν εξετάζονται και το τυχόν καταβληθέν ειδικό τέλος επιστρέφεται στον δικαιούχο."

Edited by dimitris GM
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

22 ιουνίου λήγει η παράταση για υποβολή διορθώσεων στο κτηματολόγιο για τις πρώτες περιοχές που άρχισε η ανάρτηση. Έχω περιπτώσεις σε ακτίνα οικισμού ( στη δασική ανάρτηση ) που το κτηματολόγιο είτε μου βγάζει δασικά κάποια τμήματα ή πετάει τελείως εκτός κάποια τεμάχια, δεν στέλνουν καν απόσπασμα ( λόγω πρόκρισης άλλου δικαιώματος ) . 

Σε συνομιλία με το κτηματολόγιο στη πάτρα μου είπανε ότι πρέπει να κάνω αίτηση διόρθωσης πρόδηλου σφάλματος στο κτηματολόγιο ενώ παράλληλα αίτηση για πράξη χαρακτηρισμού στο δασαρχείο και να επισυνάψω το σχετικό πρωτόκολλο. 

Σημειωτέων , πρόκειται για έγγραφες δηλώσεις στο κτηματολόγιο στις οποίες ο πελάτης πήγε στο κτηματολόγιο και ''υπέδειξε'' στον υπάλληλο που είναι το ακίνητο του και δεν έχω καθόλου εικόνα τι δηλώσανε κτλ.

 

Edit : Μόλις αντιλήφθηκα ότι μπορεί η ανάρτηση να τελειώνει στις 22 για μερικές περιοχές αλλά αιτήσεις διόρθωσης για πρόδηλα σφάλματα θα μπορούν να γίνονται μέχρι τις 18/10/2021.

 

Edited by Steliosgr18
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

για διόρθωση πρόδηλου σφάλματος.

εχω υπόγειο (58,00τμ) και ισόγειο (58,00τμ)

δεν θα έπρεπε να γράφει αριθμός ορόφων (1) ένας εφόσον εχω υπογειο

και συνολικό εμβαδόν 58,00τ.μ.  ;;;;

Χωρίς τίτλο.png

Link to comment
Share on other sites

20 ώρες πριν, gio said:

για διόρθωση πρόδηλου σφάλματος.

εχω υπόγειο (58,00τμ) και ισόγειο (58,00τμ)

δεν θα έπρεπε να γράφει αριθμός ορόφων (1) ένας εφόσον εχω υπογειο

και συνολικό εμβαδόν 58,00τ.μ.  ;;;;

Στην εφαρμογή του Κτηματολογίου που γίνεται το backoffice, γράφονται πρώτα τα συνολικά (αθροίσματα) και η κύρια χρήση του κτηρίου και μετά αναλυτικά τα επιμέρους και οι χρησεις τους. Απλά θεωρώ ότι στο πινακάκι που σου επισυνάπτει, λόγω οικονομίας χώρου, σου αναγράφει μόνο τα αθροίσματα ενώ μέσα στο σύστημα είναι περασμένα και τα επιμέρους όπως τα θες. 

Επίσης θεωρώ πως η αποτύπωση των ιδιοκτησιών (ειδικά των μη διηρημένων) στην κτηματογράφηση γίνεται για στατιστικούς και μόνο λόγους, καθόσον γι'αυτή τη δουλειά δημιουργήθηκε η ΗΤΚ.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Επειδή τα έχω ακόμα λίγο μπερδεμένα, από ποια φάση και μετά θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τα όρια της κτηματογράφησης και θα χρειάζεται ΔΓΜ για οποιαδήποτε αλλαγή στα όρια;

Στην 1η ανάρτηση; Στην 2η; Αργότερα;

Είμαι σε περιοχή που τρέχει η προανάρτηση προς το παρόν. 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!Θα τελειώσει η επανεξέταση στοιχείων της Προανάρτησης και θα ακολουθήσει η Ανάρτηση.Θα εξεταστούν οι υποβληθείσες ενστάσεις της Ανάρτησης και θα ολοκληρωθεί η Κτηματογράφηση.

Θα αρχίσει να λειτουργεί το Κτηματολογικό Γραφείο της περιοχής και τότε θα υποβάλλεται σε αυτό ΔΓΜ.Τα ΔΓΜ δηλαδή υποβάλλονται σε φάση Κτηματολογίου σε λειτουργία.😊

  • Like 2
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, απλά πλέον ο καινούργιος νόμος αναφέρει:

" Η κτηματογράφηση περαιώνεται και πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξέτασης των αιτήσεων διόρθωσης του άρθρου 7Α. Σε αυτή την περίπτωση η εξέταση των σχετικών υποθέσεων κτηματογράφησης που εκκρεμούν ενώπιον των Επιτροπών Εξέτασης διεξάγεται κατά το στάδιο λειτουργίας του Κτηματολογίου"

Καταλαβαίνω λάθος πως και με την πρώτη ανάρτηση, το κτηματολόγιο θα θεωρείται πλέον σε λειτουργία (και επομένως θα γίνονται μόνο ΔΓΜ) ;

Δεν χρειάζεται πλέον να εξεταστούν ενστάσεις για να ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο. 

Edited by toposa
Link to comment
Share on other sites

Κωδικοποίηση (όσο είναι εφικτή):

-Άρθρο 3 του Ν.4821/21,Παρ.1 και 2:

1. Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών που προβλέπονται στα άρθρα 6, 7, 8, 8α και 8β, το αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης αναμορφώνει τα κτηματολογικά διαγράμματα και τους κτηματολογικούς πίνακες, λαμβάνοντας υπόψη και κάθε άλλο στοιχείο που έχει συλλεγεί εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος.

2. Η κτηματογράφηση περαιώνεται και πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξέτασης των αιτήσεων διόρθωσης του άρθρου 7Α. Σε αυτή την περίπτωση η εξέταση των σχετικών υποθέσεων κτηματογράφησης που εκκρεμούν ενώπιον των Επιτροπών Εξέτασης διεξάγεται κατά το στάδιο λειτουργίας του Κτηματολογίου. Το αρμόδιο γραφείο κτηματογράφησης αναμορφώνει τα κτηματολογικά διαγράμματα και τους κτηματολογικούς πίνακες, λαμβάνοντας υπόψη και κάθε άλλο στοιχείο που έχει συλλεγεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος.

 

N.2308/95 (όπως έχει τροποιηθεί και ισχύει),άρθρο 7Α:

Άρθρο 7α
Επιτροπές εξέτασης υποθέσεων κτηματογράφησης
 
Εν ολίγοις,εγώ καταλαβαίνω ότι αφού ακολουθηθούν οι ενστάσεις των άρθρων 6,7,8 για τις υποθέσεις που εκκρεμούν (άλλες περιπτώσεις) δεν θα περιμένουν την εξέταση απο Επιτροπές και θα ανοίγει το Κτηματολογικό γραφείο.
 
Συμπληρώνω,δημοσίευσα καταλάθος πριν!
Άρθρο 7Α
1. Συνιστώνται Επιτροπές Εξέτασης υποθέσεων κτηματογράφησης, στις οποίες υποβάλλονται οι υποθέσεις του άρθρου 6Α και οι ενστάσεις της παραγράφου 9 του άρθρου 2
 
 

 

 

 

Edited by ChristinaK
  • Like 2
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.