Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εθνικό Κτηματολόγιο


Recommended Posts

"κατι" υπηρχε..πήρε παραταση...θα σου πει αυτος

δεν ισχυει το ανω...

εφοσον εχει χωρικη μεταβολη ενσωματωνεται στην αγωγη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα. 

Έχω γήπεδο εξ αδιαιρέτου έκτασης Ε=20154,00τ.μ. αλλά λόγω καταπάτησης Ε=20121,00τ.μ.. Κατατέθηκε αγωγή για αυτούσια διανομή η οποία αναφέρει  κατά γράμμα : Οι διάδικοι τυγχάνουν εξ αδιαιρέτου συγκύριοι , κατά ποσοστό 50,30% ο ενάγων και κατά ποσοστό 49,70% ο εναγόμενος , του με αριθμό τάδε αγροτεμαχίου συνολικής έκτασης Ε=20154,00τ.μ. σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης του και ήδη 20121,00τ.μ. σύμφωνα με την υφισταμένη κατάσταση (εξαιτίας καταπάτησης από όμορο ιδιοκτήτη ενός τμήματος εμβαδού 33,00τ.μ. που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του αγροτεμαχίου).  Το δικαστήριο δέχτηκε την αγωγή και διατάσσει την αυτούσια διανομή του γηπέδου σε 2 τμήματα - τμήμα Α βόρεια του γηπέδου έκτασης Ε=10000,00τ.μ. και τμήμα Β νότια του γηπέδου έκτασης Ε=10121,00τ.μ. . Τα 33τ.μ. τα εξαιρεί εντελώς από την απόφαση . Τώρα εγώ πρέπει να συντάξω ΔΓΜ για καταχώριση εγγραπτέας πράξης για να μεταγραφεί η απόφαση . Το πρόβλημα μου είναι τι θα κάνω με αυτά τα 33 τ.μ. που δεν τα αναφέρει καθόλου η απόφαση. θα το χωρίσω στα 2 τμήματα όπως αναφέρει η απόφαση ή στα 3 τμήματα το τρίτο αυτό των 33τ.μ. ;  Αν το χωρίσω στα 2 τμήματα και εξαιρέσω τα 33,00 τ.μ. από το γήπεδο αλλάζω το σχήμα του γηπέδου και δεν ξέρω αν είναι εφικτό αυτό χωρίς ΔΓΜ για αλλαγή σχήματος και ορίων 

Edited by Dudu1993
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Πόσο κουλό είναι ότι στη φόρμα για ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ(!) για τις διορθώσεις Ανάρτησης, δεν επιτρέπεται να τους δώσεις ούτε DXF ούτε και txt αρχείο (για να τους βοηθήσω στην καταχώρηση (όχι για τίποτα άλλο));

Σκέφτομαι να τους δώσω κανένα link μέσα σε PDF που να οδηγεί σε txt/dxf αλλά φοβάμαι μη τους μπερδέψω περισσότερο.

Edited by gktpgeue
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Συνάδελφοι καλησπέρα.

Πριν 3 χρόνια είχα καταθέσει φάκελο για πελάτη στη Τ.Υ. του Δήμου για εκμίσθωση μιας έκτασης του Δήμου για το οποίο έχει γίνει και συμβόλαιο. Η εν λόγω έκταση ( Συμπληρωματική Διανομή αγροκτήματος) άνηκε στην αρχή στη Διεύθυνση γεωργίας και με ένα νόμο δόθηκε στο Δήμο. Ο φάκελος εγκρίθηκε και εκμισθώθηκε το τμήμα αυτό στο πελάτη με το τοπογραφικό το δικό μου και τις συντ/νες της μελέτης μου , η οποία καταλαμβάνει μέρος του αγροτικού δρόμου.  Η λύση που έδωσα καθορίστηκε από τα ορόσημα της Διεύθυνσης Γεωργίας και κατόπιν αποτύπωσης της υφισταμένης κατάστασης . Έρχεται τώρα η Τ.Υ. και λέει να αλλάξω τη μελέτη μου διότι άκουσον άκουσον λένε ότι πήραν απόφαση μόνη τους να πάρουν τη λύση του κτηματολογίου σωστή και ότι αν πάω στα δικαστήρια θα το χάσω διότι και το δικαστήριο θα συμφωνήσει με το κτηματολόγιο.  .  Αναζητώ οποιαδήποτε στοιχεία για να τους αποδείξω ότι τα όρια του κτηματολογίου δεν είναι προς οριοθέτηση και δεν είναι αρμόδιοι αυτοί να πάρουν τέτοια απόφαση.

Υ.Γ. ο προηγούμενος υπάλληλος της Τ.Υ. είχε συμφωνήσει με τη μελέτη μου. 

 

Edited by Dudu1993
Link to comment
Share on other sites

Πως χρησιμοποιήθηκε η υφιστάμενη κατάσταση στην μελέτη σου ? Ποιά στοιχεία της υφιστάμενης συμπίπτουν με τα τελικά όρια της μελέτης σου ? Φαινόταν ο δρόμος στο τελικό τοπογραφικό σου ? Από πότε έχει αλλάξει η χάραξη του αγροτικού δρόμου ? Αεροφωτογραφίες ?

Δεν νομίζω ότι η υπηρεσία θεωρεί  ότι τα όρια του Κτηματολογίου έχουν την ακρίβεια τοπογραφικού αλλά θέλει να δοθεί λύση στο θέμα επικάλυψης του αγροτικού δρόμου επειδή είναι η πλέον αρμόδια για την διασφάλιση των κοινόχρηστων χώρων.

Αν π.χ. η μελέτη των ορίων έχει γίνει με μετατροπή συντ/νων πιστεύω ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε , η μελέτη έγινε πρώτα στο σύστημα της Διανομής της Διεύθυνσης Γεωργίας από τα ορόσημα και τα υφιστάμενα τριγωνομετρικά της περιοχής που ζούνε. Έγινε η χάραξη του αγροτικού δρόμου και η οριοθέτηση του εν λόγω τμήματος σε HATT και στη συνέχεια με RTK έκανα αποτύπωση τους πασσάλους της χάραξης και της οριοθέτησης και τα υφιστάμενα τριγωνομετρικά της ΤΥΥΓ. Ο δρόμος φυσικά και φαινόταν στο τοπογραφικό μου και είχε συμφωνήσει και ο προηγούμενος υπάλληλος της Τ.Υ. ο οποίος βγήκε στη σύνταξη . Έχει γίνει και συμβολαιογραφική πράξη μακροχρόνιας εκμίσθωσης εδώ και 3 χρόνια χρησιμοποιώντας τη δικιά μου μελέτη και την απόφαση που πήρε ο Δήμος για την εκμίσθωση του τμήματος με βάση τη δικιά μου μελέτη. 

Edited by Dudu1993
Link to comment
Share on other sites

Όπως το καταλαβαίνω δεν λήφθηκε υπ'όψιν η υφιστάμενη κατάσταση παρά μόνον η εξάρτηση της διανομής και ως δρόμος εμφανίστηκε ο οριζόμενος από τα πασσαλάκια της χάραξης. Αν λοιπόν η υφιστάμενη αγροτική οδός (όρια υφιστάμενου χωματόδρομου) δεν εμφανίζεται στο τοπογραφικό ότι επικαλύπτεται από τα όρια που προκύπτουν από ΗΑΤΤ και δεν τεκμηριώνονται τα υπόλοιπα όρια (πινακίδα διανομής επί υφιστάμενης κατάστασης - όρια ομόρων τεμαχίων διανομής), πιστεύω θα είναι δύσκολο να μην απαιτηθεί αναθεώρηση του τοπογραφικού.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε η αποτύπωση του υφιστάμενου αγροτικού δρόμου φαινόταν στο τοπογραφικό και τα όμορα των άλλων γεωτεμαχίων. Είχε γίνει και αυτοψία από την Τ.Υ. κατά τη διάρκεια της χάραξης του αγροτικού δρόμου πρωτού πάρουν την απόφαση να το εκμισθώσουν.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραία τότε. Θα πρέπει να αναζητηθεί γιατί το Κτηματολόγιο εφάρμοσε διαφορετικά την διανομή, προς επιβεβαίωση της δικής σου μελέτης, και να τεκμηριωθεί προς την Υπηρεσία ότι ο δρόμος "εισήλθε" προς το τεμάχιο και δεν έχει καταστεί κοινόχρηστος του Δημοσίου αλλά είναι τμήμα του τεμαχίου του Δήμου.

Link to comment
Share on other sites

18 ώρες πριν, Dudu1993 said:

...και ότι αν πάω στα δικαστήρια θα το χάσω διότι και το δικαστήριο θα συμφωνήσει με το κτηματολόγιο.

Αναζητώ οποιαδήποτε στοιχεία για να τους αποδείξω ότι τα όρια του κτηματολογίου δεν είναι προς οριοθέτηση και δεν είναι αρμόδιοι αυτοί να πάρουν τέτοια απόφαση.

Η απάντηση ακούει στο αρτικόλεξο ΔΓΜ. Τα δικαστήρια τα ίδια έχουν εκδώσει άπειρες αποφάσεις που συνηγορούν στην αλλαγή των ορίων του Κτηματολογίου. Άρα κάθε άλλο παρά εκ προοιμίου απόφαση "κατά" σου θα εκδώσουν!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.