Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εθνικό Κτηματολόγιο


Recommended Posts

Κατόπιν επικοινωνίας με υπάλληλο της Τ.Υ. του Δήμου μου ανάφεραν ένα χαρτί που γράφτηκε από τον Αντιδήμαρχο της Τ.Υ. που λέεί "με εντολή του Αντιδημάρχου της Τ.Υ.  θα λάμβάνουμε τα όρια του κτηματολογίου σωστά." Αναμένω την εντολή αυτή σε έγγραπτη μορφή. Σας ευχαριστώ πολύ 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα στην ομάδα.

 

Έχω μια περίπτωση σύνταξης τοπογραφικού για αποδοχή κληρονομιάς . Είχε γίνει μια αποδοχή κληρονομιάς το 1988 η οποία ανέφερε ότι ένα οικόπεδο έκτασης Ε=503,00τ.μ. το κληρονομούνε τα 2 παιδιά και γίνονται συγκίριοι κατά 1/2 συστήνοντας τμήματα αποκλειστικής χρήσης. Τώρα για το ίδιο ακίνητο πρέπει να γίνει αποδοχή κληρονομιάς. Το πρόβλημα είναι ότι από το 1988 και μετέπειτα δεν έχει γίνει καμιά συμβολαιογραφική πράξη για το εν λόγω ακίνητο. Το 1991 κυρώθηκε η ρυμοτομία της πόλης και ένα τμήμα του οικοπέδου ρυμοτομείται. Όταν πήγαν να δηλώσουν το εν λόγω ακίνητο στο κτηματολόγιο το δήλωσαν με τον τίτλο του 88 με αποτέλεσμα το κτηματολόγιο να το εμφανίζει με το συνολικό εμβαδόν Ε=503,00τ.μ. (συμπεριλαμβάνοντας το τμήμα που ρυμοτομείται και συστήνοντας τα τμήματα αποκλειστικής χρήσης στο συνολικό εμβαδό) . Στο δια ταύτα , τώρα που θα γίνει σύνταξη Τ.Δ. για νέα αποδοχή εγώ πρέπει να εφαρμόσω τα τμήματα αποκλειστικής χρήσης στο καθαρό οικόπεδο 50-50 που απομένει μετά τη ρυμοτομία ή θα πρέπει να εφαρμόσω τα τμήματα αποκλέιστικής χρήσης σε όλο το οικόπεδο ήτοι στα 503 τ.μ. και να πάρει ο καθένας από 251,5τ.μ. και να πω ότι από το τμήμα Α έκτασης Ε=251,5 ρυμοτομούνται τα Χ τετραγωνικά και από τμήμα Β έκτασης Ε=251,5τ.μ. ρυμοτομούνται τα Υ τετραγωνικά ?

Link to comment
Share on other sites

Στο Κτηματολόγιο δεν διαχωρίζονται οι πολεοδομικές ιδιότητες κάθε τμήματος αλλά περιγράφεται η ιδιοκτησία. Μέχρι να συντελεστεί η απαλλοτρίωση που προβλέπεται στο Ρυμοτομικό, το Ρυμοτομούμενο τμήμα συνεχίζει να ανήκει στον αρχικό ιδιοκτήτη. 

Οποιαδήποτε συμβολαιογραφική πράξη αφορά την ιδιοκτησία, όποια είναι τον χρόνο που συντάσσεται η πράξη. Οπότε στο τοπογραφικό για την νέα αποδοχή θα πρέπει να περιγράφεται η ιδιοκτησία και να διαχωρίζεται σε τμήματα με διαφορετική πολεοδομική ιδιότητα. Κατά πρώτον πρέπει να περιγράφεται το όλο οικόπεδο (αρχικό-ρυμοτομομούμενο-τελικό) και κατά δεύτερον τα ποσοστά ιδιοκτησίας.

Link to comment
Share on other sites

Σ'ευχαριστώ πολύ @sdtopo . Απ' ό,τι κατάλαβα , θα περιγραφεί η αρχική ιδιοκτησία - μετά το ρυμοτομούμενο τμήμα και τέλος το καθαρό και τα τμήματα αποκλειστικής χρήσης θα βγούνε από το καθαρό και όχι απ'το όλο οικόπεδο ασχέτως αν συστάθηκαν τα τμήματα αποκλειστικής προ της ρυμοτομίας. Σωστά ; Επίσης, γνωρίζεις αν χρειάζεται ΔΓΜ για το αρχικό και τελικό οικόπεδο ;

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα δεν χρειάζεται ΔΓΜ για αρχικό και τελικό οικόπεδο. Το Κτηματολόγιο το αφορούν οι ιδιοκτησίες οι οποίες δεν αλλάζουν μέχρι να συντελεστεί η ρυμοτόμηση. Αν π.χ. γίνει τροποποίηση σύστασης και ορίζεται ότι το ρυμοτομούμενο το έχει μόνο ένας από τους δύο, τότε θέλει Δ.Γ.Μ.

Σήμερα θα αποδεχτούν αυτό που τους ανήκει ιδιοκτησιακά, το οποίο θα περιγράφεται στο τοπογραφικό ως προς τις πολεοδομικές του ιδιότητες.

Η ιδιοκτησία που θα αποδεχτούν έχει και αρχικό και τελικό εμβαδόν με βάση το ρυμοτομικό. Θα αποδεχτούν το όλο.

Σημ.: Το ρυμοτομούμενο τμήμα μπορεί να συνεχίσει να έχει τμήματα αποκλειστικής χρήσης ή/και κοινόχρηστα μέχρι να συντελεστεί η ρυμοτόμηση.

Edited by sdtopo
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 3 weeks later...

Εχει γίνει η Υποβολή Δήλωσης 3 ακινήτων (μαλλον το 2017) αλλά δεν εχει πληρωθεί το τέλος. Τα χαρτιά έχουν χαθεί και ο πελάτης θέλει να τα πληρώσει. Γνωρίζει κάποιος τι μπορώ να κανω; Πως μπορώ να βρω τα αποδεικτικά για τις πληρωμές; 

Link to comment
Share on other sites

Να επικοινωνήσεις με το γραφείο κτηματογράφησης.Μετά από 6 χρόνια δεν πλήρωσε τα 35 Ευρώ ανά δικαίωμα; 

Για αποδεικτικό υποβολής δήλωσης στο Κτηματολόγιο θα μπει με κωδικούς taxisnet εδώ. Αν έχει πληρώσει θα τα βγάλει.

Αν έχει φτάσει στη φάση της προανάρτησης και έχει κάνει την διαδικασία μπορεί να κατεβάσει και τα αποσπάσματα κτηματολογικού πίνακα και κτηματολογικού διαγράμματος προανάρτησης https://www.ktimatologio.gr/el/e-services/proanartisi

Link to comment
Share on other sites

Ναι δεν τα πλήρωσε τότε και μετά ξεχαστήκαν ...τα θυμήθηκε τώρα. (Παυλο εδώ άλλοι δεν έχουν κάνει καθόλου δήλωση για τα ακίνητα τους και έχουν περάσει 6-8 χρονια)

 

αποδ (5).jpg

Edited by gio
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα .

μίλησε με το Γραφείο Κτηματογράφησης, δώστους το ΑΦΜ και το όνομα του πελάτη σου και θα σου στείλουν τα έντυπα πληρωμής για να τα πληρώσετε τώρα.

Υπάρχει περίπτωση να τα έχουν επεξεργαστεί, αλλά θα φαίνονται "παγωμένα" μέχρι να εξοφληθεί το τέλος.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.