Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εθνικό Κτηματολόγιο


Recommended Posts

  • 5 months later...
  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπερα.. ηθελα να ρωτησω για τα ΚΑΕΚ με ειδικη εκταση στο κτηματολογιο τι αφορουν???

 

Μονο δημοσια τμηματα δρομων??? ή και κατι αλλο??

Link to comment
Share on other sites

Εχω μια περιπτωση ενος οικοπεδου το οποιο συνορευει βορεια με ΚΑΕΚ ειδικης εκτασης που στη πραγματικοτητα ειναι παραλιακος δρομος και ανατολικα με μια εκταση 61 τμ περιπου η οποία στο κτηματολογιο εχει ΚΑΕΚ  ειδικη εκταση και στη πραγματικοτητα ειναι μια αποτομη πλαγια βουνου με βραχια! Διαχωριζει δηλ 2 ιδιοκτησιες..του πελατη μου και μια αλλη...

 

Θα μπορουσαμε να πουμε οτι το κτηματολογιο θεωρει δημοτικο δρομο αυτο το ΚΑΕΚ ??

Link to comment
Share on other sites

Αν το θέμα σου είναι να εκμεταλλευτείς την ειδική έκταση για να αποδείξεις ύπαρξη δημοτικού δρόμου χάνεις τον καιρό σου, το κτηματολόγιο δεν έχει τέτοια πληροφορία. Το γιατί ο μελετητής έδωσε στο παρελθόν ΚΑΕΚ ειδικής έκτασης σε αυτό το γεωτεμάχιο μόνο αυτός το ξέρει. Ίσως να έκρινε ότι λόγω της μορφολογίας πρέπει να το κάνει ώστε να μη δηλωθεί από ιδιώτη.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συμφωνώ με τον φίλο AGIOS τα γεωτεμάχια που έχουν Κ.Α.Ε.Κ. ειδικής έκτασης δεν έχουν σχέση με τον χαρακτηρισμό της οδού και σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχουν σχέση και με την ύπαρξη οδού. Μόνο από Πολεοδομία ή τεχνική υπηρεσία θα πάρεις σωστά αυτήν την πληροφορία.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

ΚΑΕΚ αδομητου οικοπεδου που φαινεται, με βαση τις συντ/νες που πηρα απο το κτηματολογιο, να ειναι μετακινημενο κατα 20 cm προς τα δεξια με βαση τα υλοποιημενα ορια του στο εδαφος. Προκειται να χτιστει κατοικια που ''κολλαει'' στο οριο του ΚΑΕΚ την οποια εγω πιστευω οτι θα πρεπει να μετακινησω κατα 20 cm για να ελθει συμφωνα με τη πραγματικοτητα..

 

Το ερωτημα μου λοιπον ειναι: το μελλοντικο κτιριο θα ''βγει'' εξω απο το ΚΑΕΚ κατα 20 cm...Πιστευετε ειναι σωστη αυτη η τακτικη?

Link to comment
Share on other sites

Κανενός οικοπέδου οι συν/νες του Κτηματολογίου δεν ταυτίζονται με τις πραγματικές συντεταγμένες που προκύπτουν από την αποτύπωση σου συνάδελφε, εκτός και έχει ήδη γίνει κάποια διόρθωση γεωμετρικών χαρακτηριστικών.

Τσεκάρεις εάν είσαι εντός των επιτρεπτών αποκλίσεων ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα σε μελλοντική οικοδόμηση ή μεταβίβαση, και προχωράς.

Στην τελική, εάν ο πελάτης το έχει τόσο κάψα, κάνει μια αίτηση διόρθωσης γεωμετρικών χαρακτηριστικών στο Κτηματολόγιο ώστε να ταυτιστεί η απεικόνιση στο κτηματολόγιο με την πραγματική κατάσταση.  

Link to comment
Share on other sites

Δημητρη με απασχολει κυριως το μελλοντικο κτιριο που θα χτιστει και θα ''βγει'' 20 ποντους εκτος ΚΑΕΚ γιατι ολο το συστημα επρεπε να ηταν μετακινημενο...Υπαρχει προβλημα μ αυτο?? η πρεπει να τοποθετηθει οπωσδηποτε εντος ΚΑΕΚ???

Link to comment
Share on other sites

Τα όρια σου τίθενται με βάση τις συντεταγμένες που ορίζει η πράξη εφαρμογής (εάν υπάρχει), όπως προκύπτουν από τους τίτλους κτήσης σου και όπως είναι η διαμορφωμένη κατάσταση. Τα παραπάνω συγκρίνεις με τα όρια του κτηματολογίου λαμβάνοντας υπόψην σου τις προβλεπόμενες ανοχές και αν κρίνεις πως απαιτείται προχωράς σε διόρθωση. Οπότε εάν δεν συντρέχει λόγος διόρθωσης, οχι, δεν λαμβάνεις υπόψην τα όρια του κτηματολογίου για να τοποθετήσεις το κτήριο σου. Καλημερες!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.