Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εθνικό Κτηματολόγιο


Recommended Posts

ποιος το λέει αυτό;

Οι ανακοινώσεις που έχει βγάλει κατά καιρούς το κτηματολόγιο.. Επίσης αν προσπαθήσεις να μπεις στην πιλοτική εφαρμογή για το ανέβασμα των τοπογραφικών σε ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο δουλεύει μέσο της σελίδας του κτηματολογίου και εισέρχεσαι με τους κωδικούς του ΤΕΕ που έχεις, θα διαπιστώσεις το άκυρο που "τρως".

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εγώ πάντως μόνο αυτό δεν ήθελα. Να βγάλω την συζήτηση ....εκτός του θέματος !!

Θα ήθελα , αν μπορείτε, να βοηθήσετε τον φίλο μας στο θέμα που έθεσε. Φυσικά πρέπει και αυτός να μας δώσει ΟΛΑ τα γεωμετρικά στοιχεία του χωραφιού.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα.

 

Υπάρχει κάποιος συνάδελφος που δραστηριοποιειται στις περιοχές Δήλεσι - Οινόφυτα - Σχηματαρι να με κατατοπίσει για τις δηλώσεις Κτηματολογιου;;

 

Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Τα Οινόφυτα είναι στην φάση των ενστάσεων μέχρι 20/3 (ήδη πήρε παράταση 1 μήνα). Δήλεσι, Σχηματάρι τώρα (πριν ένα μήνα πρπ) άρχισαν να δέχονται αιτήσεις, νομίζω μέχρι τα μέσα Απρίλη.
Και τα δύο γραφεία είναι στα αντίστοιχα ΚΕΠ, τα έντυπα Δ1 & Δ2 τα βρίσκεις στη σελίδα του κτηματολογίου, σε ωραία ανοιχτά pdf.
Με τις κάθετες στο Δήλεσι θα δυσκολευτείς λίγο (χάνει λίγο λάδια το έντυπο εδώ, είναι φτιαγμένο για διαμερίσματα ουσιαστικά) αλλά κάνε ότι νομίζεις και τα υπόλοιπα θα στα δείξουν τα παιδιά στον έλεγχο (πολύ ευγενικοί κ στα δυο). Επισυναπτόμενα θες ταυτότητες, συμβόλαια, απόσπασμα ΕΚΧΑ και αποδεικτικό ΑΦΜ (εκκαθαριστικό, Ε9 κτλ).
Ελπίζω να μην ξεχνάω κάτι, δυο-τρια έχω κάνει. Συμπληρώνεις ένα έντυπο ανά ιδιοκτήτη ανα "δικαίωμα". Δλδ στο Δήλεσι που συνήθως έχουν 2 συμβόλαια το κάθε ένα (και μάλιστα ανήκουν σε διαφορετικές κάθετες) αν είναι 2 οι ιδιοκτήτες, θες 4 και φυσικά 4 θα είναι και τα παράβολα που θα τους δώσεις να πληρώσουν (*35€ έκαστο). Αν το σπίτι είναι και στα δύο, μου είπαν να μην τρελαθώ και να βάλω όλα τα τετραγωνικά στο συμβόλαιο που έχει τα περισσότερα.

Αυτά, οι αμοιβές είναι σχετικά μικρές, οι άνθρωποι πολύ απλοί, κερνάνε φαγητό, τσιπουράκι, λουκάνικα για το σπίτι κ τέτοια 8-) (αν είναι να μου φας τους πελάτες, θέλω ποσοστό από τα λουκάνικα!)
 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Πολυ κατατοπιστικος!!

 

Έχω φάει χώσιμο να δηλώσω τα οικογενειακά ακίνητα... Δύο αγροτεμάχια με κάθετη.. Αύριο παραλαμβάνω από το αρχείο της συμβολαιογράφου τη σύσταση καθετου. Και δύο αγροτεμάχια με σπίτι στο ένα (μάλλον). Οπότε έχω και τις δύο περιπτώσεις.....

Απλά η μία υπόθεση αναφέρεται στο συμβόλαιο ως "Δευτέρα Δηλεσίου κοινότητας Σχηματαριου" και το άλλο "Δήλεσι κοινότητας Οινοφυτων". Εκεί κόλλησα....

 

Ελπίζω να αποφύγω την επίσκεψη στα μέρη σας. Αν δω ότι "μπλέκω", θα σε χρειαστώ..

Δεν παίζει να μπλεχτω στα λημέρια συναδέλφων εκτός της έδρας μου... :smile:

 

Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ωχ! Το Δήλεσι είναι μήλο έριδας μεταξύ Σχηματαρίου - Οινοφύτων (ψηφαλάκια, περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι). Αν το 2ο ανήκει Δ.Ε. Οινοφύτων είναι εκπρόθεσμη η δήλωση. Δεν τρέχει τπτ, είχαν πει ότι θα βάλουν πρόστιμο, αλλά τελικά απλά στους καυγάδες δίνουν  προβάδισμα στον εμπρόθεσμο.
Το βασικό είναι να μην έχει κάνει δήλωση και το δασαρχείο, οπότε μπορεί και να πρέπει να προλάβεις να κάνεις ένσταση, γιατί θα έχει πάρει προβάδισμα σίγουρα και θα το κλαις.
Αν είχες κάνει κ εσύ δήλωση και το δασαρχείο και το κτηματολόγιο είχε προκρίνει εσένα, κάνει ένσταση το δασαρχείο, στην αντίθετη περίπτωση κάνεις εσύ.

Αυτά δεν νομίζω ότι έχω κάτι άλλο να προσθέσω στο ποστ, ότι χρειαστείς στείλε pm. Κ εγώ κάπως έτσι ασχολήθηκα, αλλά με κερδίσαν τα λουκάνικα! Έλα να σε χώσουν να κάνεις κ καμμιά δουλειά στον κήπο :P
Σας ευχαριστώ κ τους δύο, έχει σώσει αρκετές φορές τον ποπό μου το φόρουμ, οπότε έτσι πάει :)

Edited by zazeng
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.