Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κοπή δοκού σε σημείο ακαμψίας κτηρίου


 
fifikaki

Recommended Posts

fifikaki , πραγματογνωμοσύνες το ΤΕΕ κάνει και πρέπει να κάνει αλλά στο επίπεδο που μπορεί να κάνει. Δηλαδή το ΤΕΕ δεν κάνει μελέτες. Αυτές τις κάνουν ιδιώτες μηχανικοί.

Παρόλα αυτά ο πραγματογνώμονας μπορεί να ελέγξει την επικινδυνότητα και να προτείνει τρόπους επεμβάσεων.

Για παράδειγμα δεν νομίζω να υπάρχει μηχανικός ο οποίος να μην μπορεί να πει ότι "σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη κλπ κλπ η αφαίρεση της δοκού δημιουργεί στατικό πρόβλημα στην οικοδομή του οποίου το μέγεθος πρέπει να διαπιστωθεί από στατική μελέτη/έλεγχο Φέρουσας ικανότητας κλπ κλπ".

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Συμφωνώ δεν πρόκειται για στατικό έλεγχο.

 

Αλλά για διαπίστωση μέσω απλής αυτοψίας ότι έχει κοπεί το δοκάρι.

Ο δικηγόρος ή ο δικαστής δεν μπορούν να το διαπιστώσουν διότι δεν είναι ειδικοί.

 

Τώρα σε ότι αφορά τις υπόλοιπες παρανομίες και υπερβάσεις του ΓΟΚ για αυτές δεν ευθύνεται μόνο ο μηχανολόγος-εργολάβος, αλλά και ο μηχανικός της επίβλεψης μη σου πω και της μελέτης. Και φυσικά ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ που διάλεξε τη μεγαλύτερη ΕΚΠΤΩΣΗ και την πήρε στο σύνολο, σχέδια, επίβλεψη, κατασκευή.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι πρόκειται για αντιπαροχή, σε μια υπόθεση με δέκα οικοπεδούχους!! Αφού λοιπόν ο συνάδελφος και εργολάβος είδε τόσο κόσμο, έδρασε ανεξέλεκτα!! Να φανταστείτε, έφτιαξε υπόγειο 1200τμ και δεν έδωσε ούτε μία θέση στάθεμευσης ως αντιπαροχή, και μάλιστα σε όλο το χώρο έδωσε και 55 χιλιοστά, και στις κατόψεις εμφάνισε το χώρο άδειο, πως να καταλάβει ο μη-ειδικός οικοπεδούχος, ότι ο εργολάβος τον κλέβει με το καλημέρα σας. Τον ψιλιαστήκαν όταν τους ζήτησε τα τελευταία χιλιοστά, και αφού τους παρέδωσε, κόβει και το δοκάρι...για να τους ευχαριστήσει!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

και να φανταστείτε είναι δημόσιο κτήριο (Δ.Ο.Υ) πραγματοποιήθηκε σε πρόσφατο έλεγχο απο εμένα και με άλλο συνάδελφο μηχανικό και όταν ζητήσαμε με έγγραφο προς την αρμόδια Υπηρεσία ποιος το κατασκεύασε αυτό, μας απάντησαν ...!!!! ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ... τι το ψάχνετε..??? ειναι αρμοδιότητα της Τεχνικής Υπηρεσίας της Δ.Ο.Υ ( που έψαξα και βρήκα , είχαν πραγματοποιήσει έλεγχο πριν απο 2 χρόνια , υπήρχε και δεν τους ένοιαξε καν)..!!!!

 

ΑΛΟΙΜΟΝΟ...!!!! τους..!!!! και όχι μόνο αυτο..!!!! και άλλα πολλά στο συγκεκριμένο κτίριο..!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.