Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μεταπτυχιακά αποφοίτων ΤΕΙ


stefk

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

 

Είμαι μηχανικός δομικών έργων με μια μικρή εμπειρία στις κατασκευές (2,5 χρόνια περίπου).

Επειδή δουλειές δεν υπάρχουν σκέφτομαι να κυνηγήσω κανένα μεταπτυχιακό έξω, το οποίο να μου δώσει ταυτόχρονα τη μετέπειτα δυνατότητα για εργασία στη χώρα όπου θα το σπουδάσω.

Έχει κανείς να προτείνει κανένα πρόγραμμα και σε ποιά χώρα;

Καμιά εμπειρία κανείς;

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Παιδιά καλησπέρα.. Γράφω για πρώτη φορά στο forum οπότε συγχωρέστε με αν υπάρχει ήδη αυτό το Topic σχετικά με 2 μεταπτυχιακά που διεξάγωνται στο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ.. Τις τελευταίες μέρες κάνω μιά έρευνα για το MSc:Construction Management σε σύμπραξη με το Kingston University απο το τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων και για το MSc:Project Management σε σύμπραξη με το City του Seattle από το τμήμα Μαθηματικών. Για να προλάβω μερικούς κάνω έρευνα γιατί θέλω να μάθω αν αξίζουν τα λεφτά τους γενικά.Θα με βοηθούσε πολύ αν κάποιοι απο το forum τα γνωρίζουν και έχουν να μου πούν κάποια πράγματα ...Βρίσκομαι στο σημείο με το ένα πόδι Ελλάδα με το άλλο μακριά από δώ..Απλά μέχρι να πάρω την τελική απόφαση χρειάζομαι κάποια συμβουλή.! Ξέρω ότι οι περισσότεροι αν όχι όλοι θα μου προτείνουν να ξεκουμπιστώ να φύγω αλλά είναι και ο οικονομικός παράγοντας που όπως και να το κάνουμε,κάνοντας ένα μεταπτυχιακό στην Ελλάδα γλυτώνεις πολλά έξοδα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

κάνοντaς ένa μετaπτυχιaκό στην Ελλάδa γλυτώνεις πολλά έξοδa. Σaς ευχaριστώ εκ των προτέρων.

 

Κaι γιaτί νa μην πaς γιa δουλειά έξω κaι νa κάνεις το μετaπτυχιaκό σου part-time, δουλεύοντaς πaράλληλa?

Link to comment
Share on other sites

Αυτό rootbreaker είναι ένα σενάριο εντελώς διαφορετικό ..Απλά αυτή την στιγμή δεν μπορώ να αφήσω την δουλειά μου την οποία μετα κόπων κ βασάνων(συνεντεύξεις επι συνεντεύξεων) βρήκα με αδιανόητη δυσκολία και να φύγω με ούτε 1 χρόνο εμπειρία,, Βασικά η ελάχιστη εμπειρία με προβληματίζει.. Όταν στο προηγούμενο μήνυμα γράφω " με το ένα πόδι Ελλάδα με το άλλο μακριά απο'δώ " δεν εννοούσα ότι θα γίνει κ αύριο.. Στο μυαλό μου αυτή την στιγμή είναι να αποκτήσω εμπειρία,να δουλέψω επιτέλους :shock: και παράλληλα να κάνω ένα Part-Time μεταπτυχιακό.. Άσε που αν το σενάριο αυτό είναι δύσκολο μία φορά,,στο εξωτερικό φαντάζομαι θα είναι 10.. Δεν είναι καθόλου κακή η ιδέα σου αλλά ακόμα δεν το 'χω για δουλειά και MSc εξωτερικό..

Και κάτι ακόμα έτσι προς ενημέρωση για κάποιους στο forum που μπορεί να ενδιαφέρονται και να ψάχνονται όπως και εγώ,όσον αφορά το MSc in Project Management στο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ επειδή ήρθα σε επαφή με την υπεύθυνη γραμματεία δεν υφίσταται πλέον.. Τουλάχιστον για το έτος 2012-2013..

Link to comment
Share on other sites

Απλά έξω έχεις πιο πολλές επιλογές σε προγράμματα, και ειδικά σε αυτό που ψάχνεις (project management) γίνεται χαμός. Αν δεν νιώθεις έτοιμος για έξω μην το επιχειρήσεις, είναι μεγάλη απόφαση.

Link to comment
Share on other sites

Project - Construction Managment στην Ελλάδα να το κάνεις ΤΙ στα μαύρα χρόνια;; Κάδρο;; 10 Ευρώ πάει η κορνίζα στου ΙΚΕΑ το μαγαζί :D

Στα χρόνια μας μεταπτυχιακό μόνο στο εξωτερικό!! Και full-tiime μια χαρά είναι.. Σύσφιξις! Γενικά αμφισβητώ τα δύο αυτά μεταπτυχιακά, όπως και τα Οικονομικά που πλασάρονται ως Επιστήμη. Αν δεν γίνει η μ@λ@κί@ στο project το Μ δεν μπαίνει δίπλα από το Sc. ;) Στο εξωτερικό πάντως, υπάρχει ζήτηση στα συγκεκριμένα θέματα! ΨΑΞΤΟ φίλος!!

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Θυμάμαι είχε συζητηθεί κάποτε το εξής: Αν ένας τεχνολόγος κανει καποιο μεταπτυχιακό στην αγγλία, μπορεί να πάρει πλήρη δικαιώματα ΠΜ εκεί ας πούμε μαζί με το πτυχίο τε το ελληνικό. Επειτα μπορεί να έρθει ελλάδα και να αναγνωριστεί ισότιμα με έναν ΠΜ; Ισχύει κάτι τέτοιο, ή θυμάμαι τελείως λάθος;

Link to comment
Share on other sites

Λάθος θυμάσαι. Στην Αγγλία μόνο οι Chartered στην ουσία έχουν ΕΔ αφού υπογράφουν. Για να γίνεις θέλει τεράστια αποδεδειγμένη εμπειρία, σεμινάρια, πολλές παρουσιάσεις, και τέλος εξετάσεις. Δεν είναι όπως εδώ που παρουσιάζεις την Διπλωματική και παίρνεις ΕΔ "Chartered". Τέλος, το ελληνικό "Chartership" του ΤΕΕ, ισχύει ΜΟΝΟ στην Ελλάδα αφού δεν απαιτείται επαγγελματική εμπειρία για την εγγραφή σε αυτό, κάτι το οποίο φυσικά δεν συμβαδίζει με τον υπόλοιπο πλανήτη (Βρετανική Κοινοπολιτεία, Αμερική, Καναδάς κτλ κτλ..) και γι' αυτό δεν έχει ουσιαστικό αντίκτυπο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. "Αν έβαζαν σαν προϋπόθεση την εμπειρία και σοβαρές εξετάσεις θα είχε!" Πηγή μέσα από το ICE.. ;)

 

Υ.Σ: Για τους Τεχνολόγους Ιατρικών Εργαστηρίων, Τεχνολόγους Τροφίμων, κτλ δεν ξέρω τι ισχύει για να σε ενημερώσω. Μόνο για τους Μηχανικούς ξέρω.

 

Ελπίζω να σε κάλυψα.

 

edit: Στο Βρετανικό Επιμελητήριο, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου και φυσικά το γνωστότερο, ΔΕΝ γραφόμαστε για να γίνουμε έπειτα μέλη στο ελληνικό. Δεν είναι αυτός ο σκοπός! Και μόνο η συνέχει του τίτλου σου - IEng, CEng ακόμα και MICE αποτελεί πολύ μεγάλη ΤΙΜΗ αφού είσαι πλέον ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ Μηχανικός, Ακαδημαϊκά και Επαγγελματικά σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον κόσμο! Sorry αν ξεφύγαμε λίγο του θέματος!! :)

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

παιδιά μπορείτε να κάνετε μεταπτυχιακό αγγλικού πανεπιστημίου και στην Ελλάδα. Αν σας ενδιαφέρει ο δυναμικός και αναπτυξιακός τομέας της Ενέργειας, επισκεφτείτε τα site μας για να ενημερωθείτε:

 

http://www.facebook.com/MScEnergy

 

http://www.sealab.gr...?pageId=6193313

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.