Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Συνέχιση διαδικασιών για έκδοση Ο.Α. πέραν του 9μήνου με χρήση Ν.3843/10


RTouris

Recommended Posts

Συνάδελφοι,

 

Κατέθεσα φάκελο πριν την αρχή ισχύος του Ν.3843 -κατά τα μέσα του Ιανουαρίου 2010 συγκεκριμένα-, οπότε και το 9μηνο μέσα στο οποίο θα έπρεπε να έχει εκδοθεί η Ο.Α. έχει παρέλθει..

 

Παρ' όλα αυτά στον Ν.3843 στο Άρθρο 10, παράγραφο 7 αναφέρεται συγκεκριμένα: "Αιτήσεις για έκδοση οικοδομικών αδειών που έχουν υποβληθεί πριν την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου αυτού μπορούν να εκδίδονται ή να αναθεωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις που ίσχυαν κατά το χρόνο υποβολής τους και αφορούν τις διατάξεις του ΓΟΚ που τροποποιούνται με το άρθρο αυτό για εννέα μήνες από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου αυτού."

 

Πώς αντιλαμβάνεστε το παραπάνω; Θα μπορούσα να επικαλεστώ την ισχύ της παραγράφου αυτής για να μπορέσω να συνεχίσω στην έκδοση της αδείας πριν τον Ιανουάριο του 2011 ΔΙΧΩΣ να ξανακαταθέσω φάκελο και πρωτόκολλο και να αποφύγω με τον τρόπο αυτό τα έξτρα κόστη του ΚΕΝΑΚ που συνεπάγονται πλέον για τον πελάτη μου; Ο έλεγχος είχε κολλήσει στα αρχιτεκτονικά για λόγους ανωτέρας βίας, αλλά υπήρξε μια εξέλιξη που μου επιτρέπει πλέον μέσα το πολύ σε ένα μήνα να έχω τελειώσει με όλα τα υπόλοιπα..

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι σίγουρος πως σε καταλαβαίνω. Ο νόμος που περιγράφεις αφορά τακτοποίηση ημιυπαιθρίων και το κείμενο που εχεις βάλει σε bold προσδιορίζει πως σε αυτες τις αιτήσεις άδειας τις οποίες περιγράφει δεν ισχύει η αλλαγή του ποσοστού του ημι/ου απο 20%(το μέγιστο επιτρεπόμενο παλια) σε 15%(το μέγιστο επιτρεπόμενο με τα ισχύοντα)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.