Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Άρνηση συνιδιοκτητών για έκδοση άδειας σε εξ αδιαιρέτου κτήμα


mariapril

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω τι προβλέπει ο νόμος εάν σε νησί,σε κτήμα εκτός σχεδίου που απαγορεύεται απο τον νόμο να χωριστεί ,αν και , ο κάθε δικαιούχος έχει άρτια 4 στρέμματα (λόγω του ότι δεν περνάει απο το πλάι νομαρχιακός δρόμος )αλλά αντιμετωπίζεται ως εξ αδιαιρέτου το οτιδήποτε γίνει πάνω σε αυτό,τι γίνεται εάν οι άλλοι συνιδιοκτήτες αρνηθούν να συνυπογράψουν οικοδομική άδεια που ζητάει ο ένας εξ αυτών και έτσι ,αδρανοποιείται η οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια σύμφωνα με τον Νόμο.

Σας ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Όταν έχετε εξ αδιαιρέτου δυστυχώς υπάρχουν αυτά τα προβλήματα. Έχει το δικαίωμα να αρνηθεί! ΚΑΙ δικό του δεν είναι;

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητή,

πάρτε τους με το καλό, μήπως συναινέσουν κι αν δεν τα καταφέρετε, ζητήστε τη νομική συνδρομή έμπειρου δικηγόρου.

 

Εύλογη απορία: όταν το αγοράζατε δε σας το είπανε τι σημαίνει συνιδιοκτησία; Οτι ο ένας δεν κάνει ότι θέλει αλλά ρωτάει και τους άλλους...

Link to comment
Share on other sites

ΑΝ θέλετε να φιλοσοφήσουμε και η ερώτηση σας είναι ρητορική για την ηθική του θέματος απαντώ:Από την στιγμή που ο νόμος με αναγνωρίζει ως συνιδιοκτήτρια (άρα κάτι ιδιοκτητεύω,και αυτό ψάχνω τελικά) και μάλιστα σε άρτιο τμήμα του κτήματος ,σαφώς και ηθικά αυτό είναι διαστροφικό, εφόσον θα χτίσω στην "μεριά" μου και όχι στην δικιά του την οποία και ορίζει και μάλλον του φτάνουν 4 στρέμματα για να παίρνει τον αέρα του .Αν με ρωτάτε για το πόσο στέκει νομικά ,δεν ξέρω ,για αυτό ρωτάω κι εδώ τα αξιότιμα μέλη ,τι προβλέπεται.Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν κάποιος μπορεί να μου δώσει τα φώτα του...

Φιλικά

Μ

 

Δεν το αγόρασα,το κληρονομησα ,υπάρχει και αυτη η περιπτωση...

Εδω και 30 χρόνια τα ρημάζει ο αέρας γιατί αυτό το εξ αδιαιρέτου τα έχει μπλοκάρει όλα.ΑΝ Θέλει κάποιος που να γνωρίζει να με βοηθήσει χωρίς να επικρίνει θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα...

Link to comment
Share on other sites

Αντιπαρέρχομαι το ιδιαίτερο ύφος σας και συμπληρώνω.

 

1. Δε σας επέκρινα, τις υπηρεσίες του νομικού σας όταν το κληρονομήσατε σχολίασα. Εκτός κι αν δε τον/την ρωτήσατε.

 

2. Τίποτα δεν "ιδιοκτητεύετε" αλλά "συνιδιοκτητεύετε" τα πάντα.

 

3. Δεν νοείται άρτιο τμήμα ακινήτου 4 στρ εκτός σχεδίου, διαβάστε καλά το συμβόλαιό σας, το πολύ να λέει "ιδιοχρησία" τμήματος, έκφραση που ακροβατεί στα όρια της νομιμότητας.

 

4. Είναι προσφιλής τακτική κάποιων να "πετάνε έξω" το συνιδιοκτήτη τους με την άρνηση της ανοικοδόμησης.

 

Στη διάθεσή σας για περαιτέρω βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Ωραιότατα λοιπόν συνιδιοκτητεύω και πάνω στο δικαίωμά μου να χτίσω,και δεν καταλαβαίνω κάτι που καταλαβαίνετε εσείς-γιατί η άρνηση του συνιδιοκτήτη να είναι πιο ισχυρή απο την δική μου κατάφαση.Ισοδύναμα τα ποσοστά ιδιοκτησίας ,άρα ισοδύναμα και τα δικαιώματα.

 

 

Στη διάθεσή σας για περαιτέρω βοήθεια.

 

Μπα ,αφήστε το καλύτερα (όσο για το ιδιαίτερο ύφος που σας έκανε εντύπωση, σας παραπέμπω στο ότι θεωρείτε ότι το να θέλει να χτίσει κάποιος είναι "κάνει ότι θέλει" ) .Θα ακολουθήσω πάραυτα την σοφή συμβουλή σας να ρωτήσω έναν νομικό γιατί η κουβέντα μας σαφώς και υπολλείπεται νομικών θεμελίων και υπόστασης αλλά είναι προσωπικές εκτιμήσεις .

Σας ευχαριστώ,αντίο

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητή,

πάρτε τους με το καλό, μήπως συναινέσουν κι αν δεν τα καταφέρετε, ζητήστε τη νομική συνδρομή έμπειρου δικηγόρου.

 

Αυτό είναι, δεν υπάρχει κάτι άλλο... Και η συνδρομή δικηγόρου αμφίβολη κατά την γνώμη μου... (τζάμπα θα πληρώνετε).

 

Δεν έχετε ακούσει ένα σωρό αδόμητα (μιλάμε για εντός σχεδίου) λόγω πολλών ιδιοκτητών;

Link to comment
Share on other sites

Θα ακολουθήσω πάραυτα την σοφή συμβουλή σας να ρωτήσω έναν νομικό γιατί η κουβέντα μας σαφώς και υπολλείπεται νομικών θεμελίων και υπόστασης αλλά είναι προσωπικές εκτιμήσεις .

Αν και θεωρώ το σχόλιο άκρως προσβλητικό για τους συναδέλφους, θα σας δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε τι σημαίνει συνιδιοκτησία. Και να είστε σίγουρη, ότι ο νομικός στον όποιο θα απευθυνθείτε, πρώτα συνδρομή μηχανικού θα ζητήσει!

 

Στη δόμηση εκτός σχεδίου η διάσπαση των όγκων δεν επιτρέπεται, τουλάχιστον όχι χωρίς ειδική έγκριση. Σε απλά Ελληνικά, θα πρέπει τα κτήρια να είναι σε επαφή και να αποτελούν ενιαίο αρχιτεκτονικό σύνολο.

Έστω λοιπόν ότι σήμερα ανεγείρεται μια οικοδομή στο εν λόγω οικόπεδο. Όταν αύριο ο συνιδιοκτήτης σας θελήσει να χτίσει το δικό του μερίδιο, θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, γιατί δεν θα του δοθεί άδεια να χτίσει σε απόσταση από εσάς. Και αν του δοθεί, αυτό θα γίνει με μεγάλη δυσκολία και χρονοβόρες διαδικασίες. Και φυσικά δεν θα μπορεί και να το πουλήσει.

Αντιλαμβάνεστε τώρα ότι χωρίς να έχετε την πρόθεση, θίγεται τα συμφέροντα του συνιδιοκτήτη σας. Αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε την ιδιοκτησία σας, τότε καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε από κοινού έναν μηχανικό και να σας προτείνει μια λύση συμφέρουσα για όλους.

Link to comment
Share on other sites

Οφείλουμε να σεβόμαστε τους συνομιλητές μας και τον χώρο που μας φιλοξενεί.

_______________________________________________________________________________________

 

Το θέμα -μάλλον- εξαντλήθηκε.

Εάν υπάρχει ενδιαφέρον για την συνέχιση της συζήτησης, η διαδικασία είναι γνωστή (π.μ.).

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.