Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συζήτηση περί των εγκυκλίων και το δικαίωμα υπογραφής για την διαδικασία τακτοποίησης


koifadop

Recommended Posts

Προσωπικά θεωρώ ότι οι μηχανικοί θα έπρεπε να είμαστε μονιασμένοι, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Άλλωστε η πράξη με έχει διδάξει ότι τα καλύτερα αποτελέσματα, στα τεχνικά θέματα –και όχι μόνο- επιτυγχάνονται με συνεχή συνεργασία μεταξύ των διαφόρων ειδικοτήτων.

Η αμορφωσιά του κυρίου που συνέταξε την εγκύκλιο μας κάνει να τρωγόμαστε μεταξύ μας για το τίποτα! Δε είναι πρόθεσή μου να μπω στα χωράφια κανενός αλλά ούτε και να εξαιρέσω εαυτόν από κάτι που ο Νόμος δεν μου απαγορεύει. Επίσης, προσπαθώ να πάρω μια σοβαρή και επίσημη απάντηση για το εάν δικαιούμαστε να συντάσσουμε τις Τεχνικές Εκθέσεις. Όσο για το εάν είναι ικανοί και οι Μηχανολόγοι να συντάξουν τις Εκθέσεις αυτές φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει συνάδελφος που να έχει τέτοια αμφιβολία.

Πάντως συνάδελφοι (όλων των ειδικοτήτων) θυμηθείτε ότι: «Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται» και το «διαίρει και βασίλευε» μόνο τους διαιρεμένους δεν συμφέρει…

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Kαλησπέρα

Είμαι Πολιτικός Μ ΕΜΠ που εργαζεται και κατοικεί στη Γαλλία

Στην Ελλάδα δεν έχω κάνει έναρξη επαγγέλματος για λόγους εφορείασ

Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς αν μπορώ για το ΔΙΚΗ μου και ΜΟΝΟ κατοικία η οποία βρίσκεται και στο όνομά μου να καταθέσω την τεχνική έκθεση

Ευχαριστών εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Katcha, η τεχνική έκθεση συνοδεύεται και από σφραγίδα, την οποία υποθέτω δεν έχεις, και επιπλέον ο φάκελος πρέπει να έχει απόκομμα αμοιβής ΕΤΕ και ΤΣΜΕΔΕ καθώς και ΦΕΜ, στο όνομα του μηχανικού που υπογράφει-σφραγίζει την έκθεση. Άρα δυστυχώς δεν μπορεις......

Link to comment
Share on other sites

katcha, αν είσαι γραμμένη στο ΤΕΕ, τότε μπορείς να πάρεις απαλλαγή από την καταβολή αμοιβής εφ'όσον το ακίνητο είναι στο όνομά σου.

 

δες εδώ: http://portal.tee.gr/portal/page/portal/teetkm/FILES/DIKAIOLOGHTIKA_APALLAGHS_AMOIBHS_2.pdf

Link to comment
Share on other sites

@katcha

 

Δες εδώ: http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=109

τις περιπτώσεις που μπορούν να τύχουν απαλλαγής αμοιβής. Η 5η και η 6η περίπτωση, αφορούν από όσο βλέπω Μηχανικούς χωρίς έναρξη ελ. επαγγελματία στην εφορία (όπως είσαι εσύ). Εσύ βέβαια είσαι ιδιάζουσα περίπτωση καθώς εργάζεσαι στο εξωτερικό. Θα σου έλεγα να πάρεις ένα τηλέφωνο και να ρωτήσεις στο ΤΕΕ. Υποψιάζομαι όμως ότι ακόμα και αν γίνεται, η διαδικασία θα είναι αρκετά περίπλοκη ώστε να συμφέρει να αναθέσεις την υπογραφή σε κάποιον συνάδελφό σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.