Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

UPS και ισχύς συσσωρευτών


GeorgeS

Recommended Posts

Ερώτημα :

 

Πελάτης έχει Η/Ζ 100kVA το οποίο υποστηρίζει UPS 40 kVA. To UPS υποστηρίζει φορτίο πραγματικής ισχύος 30 kVA. Επειδή το UPS αυτό καταστράφηκε, έχει τη δυνατότητα να βάλει στο χώρο UPS 80 kVA. Μην ρωτάτε γιατί. Αυτό θέλει να βάλει, το παίρνει δωρεάν από αποθήκη εταιρείας που συνεργάζεται. Δεδομένου ότι το πραγματικό φορτίο παραμένει 30 kVA, υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το Η/Ζ από άποψη ισχύος ?

 

Επίσης η ερώτηση προεκτείνεται θεωρητικά στο εξής ζήτημα : Όταν λέμε ότι έχουμε ένα UPS 80 kVA αυτή είναι η μέγιστη ισχύς εξόδου που μπορεί να δώσει. Η πραγματική ισχύς ΕΙΣΟΔΟΥ είναι τα 80kVA/0.85 , όπου 0.85 γινόμενο συντελεστών απόδοσης inverter (ΑC/DC), φορτιστή κλπ. , ήτοι, ισχύς εισόδου 95 kVA. Αυτό που θέλω να διευκρινήσω είναι το εξής.

 

Το UPS σε κατάσταση κανονικής λειτουργίας (φορτισμένοι συσσωρευτές) τι ισχύ θα ζητάει στην είσοδο ? Φαντάζομαι θα ζητάει την ισχύ του τροφοδοτούμενου φορτίου, έστω 40kVA / 0.85 = 47 kVA ? σωστά ?

 

Αν για Χ λόγω όμως οι μπαταρίες εκφορτιστούν πλήρως, τότε εκτιμώ ότι ακόμα και με 0 φορτίο, το UPS θα ζητήσει στην είσοδο την ισχύ που απαιτείται για την φόρτιση των μπαταριών, δηλαδή μπαταριών ικανών να παρέχουν ισχύ 80 kVA.

 

Το ερώτημά μου λοιπόν είναι : Δυσμενές σενάριο : το UPS (80kVA) καλείται να τροφοδοτήσει φορτίο 40 kVA και ταυτοχρόνως να φορτίσει τους συσσωρευτές του (εκφορτισμένοι). Τι ισχύ θα ζητήσει στην είσοδο ? Επίσης πως υπολογίζουμε τι ισχύ απαιτείται για τη φόρτιση των μπαταριών ?

 

 

Υ.Γ. θέματα αρμονικών αγνοήστετα προς το παρόν.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η ισχύς που απαιτείται για την επαναφόρτιση των συσσωρευτών έχει να κάνει με τη συνολική χωρητικότητά τους και με το τύπο τους.

 

Σε κάθε περίπτωση ένα UPS αυτής της ισχύος θα πρέπει να έχει δυνατότητα ρύθμισης διαφόρων παραμέτρων, μεταξύ αυτών και της μέγιστης ισχύος που μπορεί να "τραβήξει" από το Η/Ζ ή το δίκτυο.

Όταν κατά την επαναφόρτιση πλησιάσει αυτή την ισχύ, τότε συνήθως περιορίζει τη φόρτιση δίνοντας "προτεραιότητα" στις τρέχουσες καταναλώσεις, προσπαθώντας πάντα να μην ξεπεράσει το όριο ισχύος που έχει οριστεί.

Σε άλλα μηχανήματα έχεις απλώς τη δυνατότητα να ρυθμίσεις το ρεύμα φόρτισης των συσσωρευτών.

 

Συμβουλέψου οπωσδήποτε το manual του μηχανήματος και πιστεύω ότι θα βρεις απαντήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Απ' ότι έχω ακούσει (και μου φαίνεται πολύ λογικό) πρέπει πάντοτε να υπάρχει ένα περιθώριο ισχύος. Καλό θα ήταν να ρωτήσεις την εταιρεία του UPS ή τουλάχιστον όποια άλλη εταιρεία προμηθεύει μηχανήματα ανάλογης ισχύος και φυσικά κάποιο έμπειρο μελετητή. Αν δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα θα πρέπει να ερευνήσεις αρκετές παραμέτρους, καθώς θα φορτίσεις το Η/Ζ με μη γραμμικό φορτίο 95kVA (νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα επισφαλές).

Εφόσον βέβαια το φορτίο παραμένει στα 30kVA δεν μπορώ να δω κάποιο πρόβλημα αν και επιμένω να ρωτήσεις όπως ανέφερα και πριν.

Για το ρεύμα φόρτισης των συσσωρευτών δεν πρέπει να ανησυχείς καθώς γίνεται σε σχετικά χαμηλή ένταση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.