Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εποξειδικά δάπεδα (εφαρμογή, υπόστρωμα, αντοχή)


petra mantw

Recommended Posts

καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!

ψάχνω να βρω τεχνικά χαρακτηριστικά σχετικά με τα εποξειδικά δάπεδα και κόστος τοποθέτησης. Αν γνωρίζει κάποιος σχετικά...

Επίσης επειδή αυτό το δάπεδο χρησιμοποιείτε συνήθως σε χώρους με βαριά χρήση, αποθήκες, βιομηχανικά κτίρια, γκαράζ, ενώ εγώ θέλω να το βάλω σε γραφείο για καθαρά διακοσμητικούς λόγους. Μπορεί να έχει άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά ή αυτά είναι πάντα τα ίδια?

Link to comment
Share on other sites

καλή εβδομάδα

είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, αλλά το πιο σημαντικό είναι η βάση του. Η βάση του είναι ένα βιομηχανικό δάπεδο που απο πάνω βάφεις με εποξειδική βαφή. Το σημαντικότερο είναι να έχεις τέλεια αλφαδιά στο δάπεδο, θέλει στρώσιμο με ελικοπτεράκι -ρώτα εάν μπαίνει στο χώρο που θέλεις να το φτιάξεις- και να αφήσεις αρμούς ανά 6τ.μ. Αφού τραβήξει καλά το δάπεδο σου, μετά περνάς αστάρι ειδικό που παρέχεται μαζί με το χρώμα, και αφού το αφήσεις 1-2 ώρες μετά περνάς το 2 συστατικών χρώμα με ρολό καουτσούκ με μύτες. Πιο σημαντικό απ' όλα είναι η ανάδευση των δύο συστατικών του χρώματος Α-Β και ποτέ σε καλοκαιρινούς μηνες με μεγάλες θερμοκρασίες. Επίσης το τσιμεντένιο δάπεδο από κάτω πρέπει πρώτα να τριφτεί με γυαλόχαρτο. Αυτά σε πρώτη φάση. Επίσης πρόσεξε το χρώμα να μην είναι πολυκαιρισμένο, γιατί εγώ θεωρώ οτι αυτά τα χρώματα χαλάνε, μου έχει τύχει. Όσον αφορά στο κόστος όσο κανει και ένα βιομηχανικό. Κανονικά η εφαρμογή μπορεί να γίνει απο οποιονδήποτε, αλλά αν πάρεις συνεργείο ειδικό θα έχει την ευθύνη για ότι γίνει.

Link to comment
Share on other sites

Το κόστος δεν είναι όσο ένα βιομηχανικό. Πρέπει να προσθέσεις και το εποξ. υλικό. Υπάρχει η εποξειδική βαφή που είναι υλικό πάχους 1,5χιλ. και το δάπεδο που είναι από 3χιλ και πάνω. Όσο πιο παχύ τόσο πιο ανθεκτικό. Η βαφή δεν συνίσταται γιατί χαλάει γρήγορα. Τώρα για κόστος τα 3χιλ. μαζί με το βιομηχανικό γύρω στα 35-40ευρώ το τετ.μ.

Link to comment
Share on other sites

Έχω και εγώ κάποιες απορίες για το εποξειδικό δάπεδο.

Αν και μου λύσατε τις περισσότερες.

 

Θέλω ακόμη να μάθω αν μπορεί να εφαρμοστεί πάνω από υπάρχον διαμορφωμένο δάπεδο πχ μωσαϊκό ή πλακάκι.

 

Αν αργότερα αλλάξω γνώμη μπορώ να βάλω άλλο υλικό πχ πλακάκι;

 

Τέλος νόμιζα ότι στα εποξειδικά δάπεδα ο αρμός ήταν πιο αραιός και αυτό ήταν ένα πλεονέκτημα.

Είμαι σίγουρη πως έχω δει τέτοια δάπεδα χωρίς αρμό ανά 6τμ

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Σε πλακάκι όχι, πρέπει να είναι άγριο για να πιάσει. Σε μωσαικό δεν ξέρω αλλά δεν νομίζω.. Γενικά ο αρμός του εποξ. θα πρέπει να ακολουθεί τον αρμό της βάσης π.χ. στην μπαζόπλακα ανα 5μ. Βέβαια ο αρμός σε αυτά δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο όσο η σωστή εφαρμογή δηλ. να μην έχει υγρασία το βιομηχανικό.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

1.Αν το υπόστρωμα του εποξειδικού δαπέδου είναι γέμισμα απο μπετό,ποιο είναι το ελάχιστο πάχος?

2.Δεν πρέπει να υπάρχει και ένας ελάχιστος οπλισμός (π.χ. πλέγμα Τ131) για να πάρει τις τυχόν ρηγματώσεις τις επιφάνειας ή το εποξειδικό είναι αρκετά ελαστικό?

3.Όταν δε χωράει το "ελικόπτερο" στους ήδη διαμορφωμένους χώρους,μετά το υπόστρωμα στρώνουν και αυτοεπιπεδούμενο υλικο?

 

Thanks

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τη μέθοδο στένσιλ με σπρέυ την γνωρίζεται?

Μεγάλες αντοχές, διαλέγεις σχέδια πέτρα, πλακάκι κλπ, επίστρωση 2-3 χιλ. και τελείωνει σε 1-2 μέρες. Έφτιαξε μία έκθεση ένας γνωστός μου και είναι απίστευτη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.