Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρόβλημα με κλιματιστικό και ρελέ διαφυγής


tpanag

Recommended Posts

Δεν παίζει ρόλο η ασύνδετη γείωση τελικά. Άνοιξα και το δεύτερο που έχω (εγκατεστημένο από άλλον ψυκτικό) και είναι και εκεί ασύνδετη χωρίς πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

:confused: :confused: ;)

Ο Γιαπωνέζος έχει λεφτά για πέταμα και αμολάει κλέμες με γείωση για πλάκα! :D

 

Καλά, μετράς όμως 5Ω αντίσταση. Αφού η γείωση είναι ασύνδετη στην εξωτερική μονάδα, κάτι πάει στραβά στην εσωτερική...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Τελικά έφταιγε το κλιματιστικό (το μοτέρ του από ό,τι μου είπε ο ψυκτικός). Αλλάχθηκε σήμερα με πανομοιότυπο εντός εγγύησης και το πρόβλημα λύθηκε.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

μια αλλη περιπτωση φιλε, ειναι να σου κλεβουν ρευμα αν μενεις σε πολυκατοικια η σε διπλανες μονοκατοικιες....μου εχει τυχει και αυτο....ενας εκλεβε ρευμα απο τη γειτονισσα, της οποιας το ρελε δε σηκωνοταν ουτε με βιαγκρα...

Link to comment
Share on other sites

Στη γενική περίπτωση ίσως παίζει και αυτό που λες. Στη συγκεκριμένη όμως όπως είπα, το πρόβλημα εξαλείφθηκε αφού αλλάχτηκε η συσκευή και εδώ και 1,5 μήνα πια περίπου δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα. Άσε που το κτίριο είναι όλο οικογενειακό οπότε αν μoy έκλεβαν ρεύμα θα το ήξερα. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Απευθύνομαι ξανά στο φόρουμ μετά το θέμα http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=20326 που είχα ανοίξει.

Τελικά ήρθε ηλεκτρολόγος σήμερα, τσέκαρε την εν λόγω προβληματική πρίζα, την βρήκε εντάξει και με έκπληξη διαπίστωσα ότι το πρόβλημα είχε εξαλειφθεί! Ούτε δοκιμαστικό άναβε πάνω στο κουτί, ούτε με "τίναζε".

Του ζήτησα να ελέγξει και άλλο ένα πρόβλημα. Σε πρίζα του υπνοδωματίου (ενισχυμένη για κλιματιστικό), συνδέω κλιματιστικό που αγόρασα το καλοκαίρι. Με το που θα μπει το φις, πέφτει το ρελέ διαφυγής του πίνακα (χωρίς καν να ανάψω το μηχάνημα). Στην ακριβώς από κάτω πρίζα, κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα υπάρχει όταν το συνδέω σε ενισχυμένες πρίζες του σπιτιού (δοκίμασε με μπαλαντέζα και έπεφτε). Η γείωση της πρίζας βρέθηκε οκ όπως και τα καλώδια. Αποσυνδέοντας το καλώδιο της γείωσης από την πρίζα δουλεύει το κλιματιστικό κανονικά. Αποφάνθηκε ότι το πρόβλημα είναι στη συσκευή (a/c) και δε μπορούσε να κάνει τίποτα γιατί ...δεν ασχολείται με κλιματιστικά. Θα ήθελα να το εκλάβω ως ειλικρινή παραδοχή αλλά έχω καταλήξει εδώ και καιρό ότι η πλειοψηφία των μαστόρων βαριέται απλά να δουλέψει ή προτιμάει να "σπάει" τη δουλειά σε 10 επισκέψεις των 10 λεπτών ώστε να εισπράττει περισσότερα. Τέλος πάντων, επειδή δε μπορώ να φανταστώ τι ειδικότητα τεχνίτη μπορεί να ασχοληθεί με ένα τέτοιο ηλεκτρολογικό θέμα (αν είναι αναρμόδιος ο ηλεκτρολόγος τότε ποιός είναι αρμόδιος; ), θα ήθελα τις απόψεις σας. Πάει το μυαλό σας κάπου; Τα καλώδια έξω στο συμπιεστή είναι όλα συνδεδεμένα κανονικά και όπως είπα το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο σε πρίζες ενισχυμένες που βρίσκονται στην ίδια ασφάλεια του πίνακα.

 

 

Ισως έχει δίκιο. Αν πρόκειται για διαρροή στο πηνίο του συμπιεστή (π.χ.), πως να το φτιάξει αυτός; Και σαφώς, αφού βγάζοντας τη γείωση δούλευε κανονικά, δείχνει ότι υπάρχει διαρροή στα μεταλλικά μέρη της μονάδας. Η "κάτω πρίζα" μπορεί να μην έχει αποτελεσματική γείωση, να έχει κοπεί σε κάποιο κουτί, αλλά αυτό μεταφέρει τον κίνδυνο στο μηχάνημα.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

Σε σπίτι που δεν υπήρχε ρελε, τοποθετήθηκε. Με την τοποθέτηση όμως δημιουργήθηκε το εξής πρόβλημα.

Όταν ανοίγουν τα κλιματιστικά, ακούγεται από το ρελε ένας θόρυβος σχετικά δυνατος λες και  δεν δουλεύει σωστά το πηνίο, Αλλάξαμε ρελε (άλλης μάρκας) και συνεχίζει το πρόβλημα άλλα ο θόρυβος δεν είναι δυνατός (θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να τον ακούσεις). Στα άλλα φορτία (τα καθαρά ωμικά, πρίζες - φώτα- θερμοσίφωνας - κουζίνα) δεν ακούγεται τίποτα. Έχουν σφιχτεί όλες οι βίδες και δεν μυρίζει και δεν ακούγεται σαν να κάνει κάτι κακή επαφή. 

Link to comment
Share on other sites

Ρελε διαρροής εννοώ. Έγινε ΥΔΕ και καθώς το σπίτι δεν είχε, τοποθετήθηκε.

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.