Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εφέδρανα σεισμικής μόνωσης Robinson Seismic


atspb

Recommended Posts

Συναδελφοι καλημέρα,

 

ασχολούμαι με την ειασγωγή εφεδράνων σεισμικής μόνωσης. Το site μου είναι www.sieng.gr. Εχω πολλές πληροφορίες για σεισμική μόνωση. Ελπίζω να το βρείτε ενδιαφέρον.

 

Η σεισμική μόνωση βάσης των κατασκευών είναι μια δοκιμασμένη και πρωτοποριακή μέθοδος για την αντισεισμική προστασία. Η σεισμική μόνωση μπορεί να εφαρμοσθεί σε όλων των ειδών τις κατασκευές όπως κτίρια κατοικιών, βιομηχανικά κτίρια, κτίρια γραφείων, γέφυρες κτλ.

 

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα μιας σεισμικά μονωμένης κατασκευής είναι:

 

1. Προστασία του φέροντα οργανισμού της κατασκευής, δηλαδή αποφυγή μετελαστικών παραμορφώσεων (βλαβών) στα φέροντα δομικά στοιχεία του έργου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιούνται ή και αποφεύγονται δύσκολες, υψηλού κόστους και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας επισκευές του φέροντα οργανισμού του έργου.

2. Ελαστική συμπεριφορά της ανωδωμής πάνω από τα εφέδρανα. Δηλαδή ισχύει ότι ο συντελεστής συμπεριφοράς q=1,0 έως 1,5.

3. Αυτόματη επαναφορά του κτιρίου στην αρχική του θέση μετά το σεισμό.

4. Προστασία των μη-φερόντων στοιχείων της κατασκευής (π.χ. τοιχοποιίες πλήρωσης, υαλοπίνακες). Τα μη φέροντα στοιχεία ενός κτιρίου αντιπροσωπεύουν περίπου το 65% έως 75% του συνολικού κόστους κατασκευής του έργου. Η προστασία τους ισοδυναμεί με σημαντική μείωση τυχόν δαπάνης για την επισκευή της κατασκευής.

5. Προστασία της μετασεισμικής ασφάλειας της κατασκευής. Η αντοχή και η σεισμική συμπεριφορά της κατασκευής δεν επηρεάζονται ακόμα μετά από έναν ισχυρό σεισμό. Η κατασκευή είναι ικανή να αντισταθεί με ασφάλεια επάλληλες μετασεισμικές δονήσεις.

6. Προστασία της θεμελίωσης. Ελαττώνεται σημαντικά η δυναμική καταπόνηση του εδάφους θεμελίωσης, (ελαχιστοποίηση ή και αποφυγή καθιζήσεων).

7. Οικονομία του έργου. Η προστασία των φερόντων και μη-φερόντων στοιχείων της κατασκευής της θεμελίωσής της, του περιεχομένου της και η προστασία της λειτουργίας της έχουν ως αποτέλεσμα ότι το κόστος κύκλου ζωής της κατασκευής με σεισμική μόνωση ή αποσβεστήρες ενέργειας, είναι πολύ χαμηλότερο του κόστους συντήρησης της αντίστοιχης συμβατικής κατασκευής.

8. Αύξηση της εμπορικής αξίας ενός σεισμικά μονωμένου κτιρίου λόγω της τεράστιας και πραγματικής αύξησης της αντισεισμικότητας του σε σχέση με μια συμβατική κατασκευή.

9. Υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής των χρηστών του έργου με την δημιουργία αισθήματος ασφάλειας και καλής ψυχολογικής κατάστασης.

10. Η σεισμική μόνωση είναι η μοναδική λύση σε κατασκευές με ειδικές αρχιτεκτονικές απαιτήσεις οι οποίες περιορίζουν την θέση και τις διαστάσεις των φερόντων στοιχείων ή όταν εξαιτίας της μόρφωσης του φορέα η παραδοχή της πλαστιμότητας-υπεραντοχής είναι ανεπαρκής.

11. Επιτυγχάνεται αδιάλειπτη χρήση του κτιρίου μετά το σεισμό.

12. Αποδεδειγμένη και δοκιμασμένη συμπεριφορά σε πραγματικές κατασκευές και σε εργαστηριακές δοκιμές.

13. Τα εφέδρανα LRB έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και δεν απαιτούν συντήρηση. Σε περίπτωση που υποστούν ζημιά (πχ. από φωτιά) μπορούν να αντικατασταθούν.

 

Πλροφορίες www.sieng.gr

Αχιλλέας Τσομπανος

Link to comment
Share on other sites

Επάγγελμα: ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

Συνάδελφε...σε παρακαλώ άλλαξε το πολιτικός σκέτος που έχεις για επάγγελμα και βάλε το κανονικό, δηλαδή πολ. μηχανικός.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εσύ Archytas τι ειδικότητα έχεις; Ρωτάω καθαρά ενημερωτικά, διότι δεν φαίνεται ούτε στο προφίλ ούτε στην ιστοσελίδα σου.

 

atspb, πολύ ενδιαφέρουσα η ιστοσελίδα σου. Έχεις κάποια παραδείγματα εφαρμογής της δουλειάς σου στην Ελλάδα; Πες μας επίσης αν έχεις κάνει κάποιο ανάλογο έργο σεισμικής μόνωσης σε συμβατικές κατοικίες.

Link to comment
Share on other sites

Παραδειγματα στην Ελλαδα υπαρχουν σε επιπεδο προμελετης/προσφορας. Ενα απο αυτα ειναι στην ιστοσελιδα. Εχουμε ξεκινησει την προωθηση της σεισμικης μονωσης περιπου 4 μηνες, πιστευω οτι με την καθιερωση των ευρωκωδικων (που προβλεπουν την μονωση) θα διευκολυνθουν οι συναδελφοι να την εφαρμοσουν απο κατοικιες εως γεφυρες.

Αν θελεις πληροφοριες επικοινωνησε μαζι μου τηλεφωνικα.

 

Αχιλλεας Τσομπανος

Link to comment
Share on other sites

atspb ευχαριστώ για την απάντηση. Σύντομα θα τηλεφωνήσω για συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με το σύστημα σεισμικής μόνωσης. Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν το σύστημά σου βρίσκεται στον Κανονισμό EN 15129 (European Standard on Anti-Seismic Devices), και αν έχεις αυτόν τον Κανονισμό.

Link to comment
Share on other sites

gp1 σε ευχαριστώ για το ενδιαφερον. Τα εφεδρανα της Robinson κατασκευαζονται και δοκιμαζονται με βαση το ΕΝ15129 ή οποιν αλλο κανονισμο θελεις (πχ DIN, BS, AS) σε ολον τον κοσμο. Τον κανονισμο τον εχω. Θα χαρώ να τα πουμε και απο κοντα.

Αχιλλεας Τσομπανος

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

συναδελφε atspb συγχαρητηρια για την προσπαθεια ενημερωσης του ελληνικου κοινου! ι εταιρεια Robinson που διαστασιολογει και τεσταρει τα εφεδρανα εχει εδρα στη ελλαδα? επισης θα ηθελα να ρωτισω για την προσομειωση των εφεδρανων και την δυναμικη αναλυση της κατασκευης τι προγραμμα χρησιμοποιεις? Το sap2000? Ή καποιο άλλο εξιδικευμενο με μεγαλυτερη ακριβεια αποτελεσματων (πχ 3d BASIS)? Ι εταιρεια επισης εχει την δυνατοτητα να κατασκευασει triple fps? Αν εχεις καποιο ενημερωτικο φυλλαδιο τις εταιρειας Robinson θα ηθελα να μου το στειλεις γιατι ειχα στο μυαλο μου μονο τις γνωστες DIS KAI EPS.

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.