Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ακύρωση άδειας κατεδάφισης


tania_t01

Recommended Posts

η μεζονέτα έχει καλύψει το ποσοστό δόμησης που της αναλογεί.

η άδεια κατεδάφισης όντως είχε βγει για όλο το κτίσμα αλλά κατεδαφίστηκε το μισό.στο άλλο μισό όμως δεν έχει καμία επέμβαση.και αυτή είναι η απορία μου.μπορεί να γίνει κάτι νόμιμο, να βγει άδεια για να επισκευαστεί?

Link to comment
Share on other sites

Δεν γίνεται να σου απαντήσουμε!

 

Έχει σημασία αν στην άδεια της μεζονέτας εμφανίστηκε κατεδαφισμένο όλο το κτίριο. Κι αυτό γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να χτίζεις όπου θέλεις μέσα στο οικόπεδο. Υπάρχουν ελάχιστες αποστάσεις από τα όρια, τους άξονες δρόμων αλλά και από τα άλλα κτίρια στο ίδιο οικόπεδο.

 

Επίσης πρέπει να γίνει σαφής υπολογισμός της δόμησης και κάλυψης, αν υπάρχει υπόλοιπο, κι αν υπάρχει, αν αυτό δικαιολογεί το μισό παλιό οίκημα.

 

Αν όντως πήγες σε μηχανικό και σου είπε "ξερά" ότι δεν γίνεται, να πας σε άλλον, που θα καθήσει να ψάξει 5 πράγματα πριν σου απαντήσει και θα τεκμηριώσει την απάντησή του.

 

Επίσης το ανέφερα και παραπάνω:

Αν έγινε κατεδάφιση και θίχτηκε ο φέροντας οργανισμός και η στατική επάρκεια, ΔΕΝ θέλεις επισκευή, θέλεις αναστήλωση (που δεν είναι πάντα εφικτή).

 

Ακολουθείς ΕΝΤΕΛΩΣ λάθος δρόμο.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...

Καλημέρα,

Σε περίπτωση που εκδοθεί άδειας κατεδάφισης και μέσα στο χρόνο ισχύς της ο ιδιοκτήτης το μετανιώσει και τελικά θέλει να βγάλει άδεια ανακαίνισης, επισκευών κτλ. για το υφιστάμενο κτίσμα, για την έκδοση της νέας άδειας πρέπει να περιμένει να λήξη η άδεια κατεδάφισης ή μπορεί παράλληλα να προχωρήσει στην έκδοση της άδειας ανακαίνισης;

Προβλέπεται γενικά διαδικασία ακύρωσης εκδοθείσας άδειας κατεδάφισης ή γενικά οικοδομικής άδειας λόγω υπαναχώρησης του ιδιοκτήτη;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.