Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η/Μ - ενεργειακό ερώτημα: Αίτηση για τακτοποίηση ημιυπαίθριου - SOS


Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Θέλω να αγοράσω ένα διαμέρισμα που έχει κλεισμένο ημιυπαίθριο. Το διαμέρισμα κατασκευάστηκε με αντιπαροχή. Ήθελα να ρωτήσω αν την αίτηση για την τακτοποίηση πρέπει να την κάνει ο εργολάβος που μου πουλάει το ακίνητο ή ο οικοπεδούχος (αφού τυπικά αυτός έχει ακόμα τα χιλιοστά του οικοπέδου και υποχρεούται απλά να μεταβιβάσει το ακίνητο σε εκείνον που θα υποδείξει ο εργολάβος).

Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

ούτε ο ένας ούτε ο άλλος βασικά δεν είναι υποχρέωση τους να το φτιάξουν, αν βέβαια έχετε συμφωνήσει διαφορετικά δε γνωρίζω. Ας απαντήσει επίσης κάνας συνάδελφος ποιός το φτιάχνει ο εργολάβος ή ο οικοπεδούχος, έχουμε ξανασυναντήσει τέτοια περίπτωση.

 

Πάντως επισημαίνω πάντως ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να το φτιάξουν, μπορεί εσείς οταν βεβαια θα έχετε αγοράσει το διαμέρισμα ή κι αν θέλετε, μπορεί να μην θέλετε....///////

Link to comment
Share on other sites

Ο εργολάβος μαζί με τον οικοπεδούχο γιατί θεωρούνται συγκύριοι

 

υ.γ εκτός και αν υπάρχει συμβολαιογραφική διανομή στην οποία φαίνεται ο κύριος του διαμερίσματος

Link to comment
Share on other sites

Στην συμβολαιογραφική πράξη σύστασης φαίνεται αν το συγκεκριμένο τμήμα του διαμερίσματος ανήκει στον εργολάβο ή στον οικοπεδούχο.

Εσύ, αν το πάρεις τακτοποιημένο θα το πληρώσεις (λογικά), αν το πάρεις ατακτοποίητο θα το πάρεις για Η/Χ και όχι για δωμάτιο (εν ολίγοις θα αφαιρέσεις την τιμή του προστίμου τακτοποίησης γιατί αυτή είναι η "διαφορά" της τιμής σήμερα που μιλάμε...)

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Έχει συμφωνήσει να το πληρώσει ο εργολάβος το πρόστιμο για την τακτοποίηση. Επίσης σύμφωνα με την σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας, το διαμέρισμα περιέρχεται στον εργολάβο ή σε οποιονδήποτε υποδείξει ο εργολάβος (οι οικοπεδούχοι είναι υποχρεωμενοι να υπογράψουν). Απλά ο δικηγόρος μου διαφωνεί και λέει ότι την αίτηση πρέπει να την κάνει ο οικοπεδούχος αφού τυπικά έχει ακόμα αυτός τα χιλιοστά του οικοπέδου. Από την άλλη ο εργολάβος λέει ότι η τακτοποίηση πρέπει να γίνει στο δικό του το όνομα κατι το οποίο απορρίπτει ο δικηγόρος μου ο οποίος θεωρεί ότι αν η τακτοποίηση γίνει στο όνομα του εργολάβου και όχι του οικοπεδούχου, θα είναι άκυρη. Εσείς σαν μηχανικοί τι πιστεύεται ότι είναι το σωστό?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Η αίτηση γίνεται στο όνομα του κυρίου του διαμερίσματος που είναι ο εργολάβος άμα κατάλαβα καλά. Άμα φαίνεται και ο οικοπεδουχος υπογράφει πάνω στην αίτηση και αυτός και τελείωσε η ιστορία.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ συμφωνώ με Justice_Guard, όπως λές κύριος είναι ο εργολάβος εάν φαίνεται ακόμα σαν συγκύριος ο οικοπεδούχος πρέπει να συνυπογράψει την αίτηση και να κάνει επίσης υπεύθηνες δηλώσεις και εξουσιοδότησεις.

Επίσης κάτι ακόμα πες του δικηγόρου σου να ξαναμελετήσει τον ν. 3843/10 και τις εγκυκλίους του να δεί πως ακριβώς τα γράφει και να στηρίξει αυτά που λέει με παραγράφους του νόμου που θα υποδείξει ακριβώς. Που δεν πρόκειται, τον νόμο τον ξέρω καλά όπως και ο Justice όπως φαίνεται. Και κάτι ακόμα, προσωπικό αλλά μη πείς ότι στο πα μια μεγάλη πλειονότητα δικηγόρων είναι ....λάκες, ξέρω εγώ όλο με αυτούς έχω να κάνω. Παντρεύτηκα και ένα, δεν τον κατηγορώ αλλά συναντώ ακόμα περισσότερους έτσι....

 

 

υγ. Μην ανυσυχείς για τα συμβόλαια και τον δικηγόρο σου, δικηγόρο έχει και ο εργολάβος αλλά είναι και γνώστης της κατάστασης, οπότε θα τα ξεμπερδέψετε τα θέματα....

Link to comment
Share on other sites

Ο erling έχει δίκιο.

Για να σιγουρευτείς διάβασε και το εργολαβικό προσύμφωνο.

Εκεί αναφέρεται τα στάδια και ο τρόπος με τον οποίον μεταβιβάζονται τα χιλιοστά από τον οικοπεδούχο στον κατασκευαστή ή σε όποιον υποδειχθεί από τον κατασκευαστή (ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.