Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βοηθητικό κτίσμα


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδερφοι. Με ενημερώνεται αν το βοηθητικό κτίσμα σε πολυκατοικία μετράει ή όχι στον Σ.Δ.?

 

Βασικά έχω περίπτωση βοηθητικού κτίσματος στην περιοχή της Βούλας, με μία άδεια τόσο αχνή από την οποία δεν φαίνεται τίποτα και μόνο κάτοψη όπου στην κάτοψη αναφέρεται ως βοηθητικό κτίσμα. Αν δεν υπολογίζεται στον Σ.Δ., γίνεται αλλαγή χρήσης με τον Ν. 3843/2010 για αλλαή από βοηθητική σε κύρια χρήση?

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον θέλεις να κάνεις αλλαγή χρήσης απο βοηθητικό χώρο σε χώρο κύριας χρήσης, θα πρέπει να υπολογίσεις κάλυψη και δόμηση με τα σημερινά δεδομένα , και τούτο διότι ο υπολογισμός στις αλλαγές χρήσης, πραγματοποιείται με τα ισχύοντα του χρόνου που αυτή συντελείται.

Επομένως, θα προσμετρήσει τόσο στην κάλυψη όσο και στη δόμηση αλλά και στον επιτρεπόμενο όγκο. Επίσης, θα χρειασθείς και δέσμευση χώρου στάθμευσης.

Παλαιότερα, επιτρεπόταν η κατασκευή βοηθητικού κτίσματος, δίχως να προσμετρά στην δόμηση.

Σε κάθε περίπτωση όμως, έλεγξε εάν επιτρέπεται η αλλαγή χρήσης (επιτρεπόμενες χρήσεις γής) και κατά πόσο μεταβάλλονται τα στοιχεία δόμησης-κάλυψης-όγκου κ.λ.π του ακινήτου σου, εντός των αποδεκτών - επιτρεπομένων στοιχείων σύμφωνα με τους όρους δόμησης που ισχύουν σήμερα στην περιοχή σου.

Εάν δε, η αλλαγή χρήσης σε κύριας χρήσης χώρο, αφορά σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τότε θέλεις και εγκρίσεις απο τις αρμόδιες υπηρεσίες (υγειονομικό, πυροσβεστική κ.α)

Ελπίζω να βοήθησα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.